Femeie care scrie o scrisoare

Scrisoare către bărbatul care m-a părăsit

Nu încerc să te fac să te răzgândești. Am acceptat decizia ta. Tot ceea ce îmi doresc acum este să înțeleg. Să înțeleg de ce ai ales să-mi frângi inima.

Dragă tu,

Am vrut să-ți pun câteva înrebări, dar nu eram sigură care este momentul potrivit. Nu-ți scriu pentru a te face să te întorci sau pentru a-ți aminti că aș fi făcut orice pentru a mai fi cu tine încă o zi. A trecut ceva timp, iar în ultima noapte în care ne-am văzut, mi-au trecut prin minte multe gânduri.

Nu mă gândeam decât la: "Oare chiar se întâmplă asta?" sau "Aș putea să opresc cumva situația asta?". În acel moment, nu eram în stare să te ascult cu adevărat, deoarece eram bombardată de propriile gânduri și simțeam că totul se termină atât de repede și de brusc.

Așa că acum sunt aici, pe deplin prezentă și pregătită să te ascult.

Sunt aici să-ți înțeleg motivele.

Din acea noapte îmi amintesc că ai spus că nu ne vom petrece restul vieții împreună și că acum nu vrei să mai ai nicio obligație. Aceste două motive sunt atât de diferite!

Întotdeauna mi-ai spus că viitorul este incert și chiar este.

Știu acest lucru, mai ales acum. Să-mi spui, în schimb, că tu știi că nu vom sfârși împreună este o afirmație foarte puternică, atât de bine definită și absolută.

Nu știu dacă ți-ai dat seama de ceea ce mi-ai spus și ce a însemnat asta: nu vom ajunge niciodată împreună! Tai de la rădăcină această idee acum și pentru totdeauna. Prin aceste cuvinte, îți limitezi și propriile șanse în cazul în care ți-ai schimba părerea într-o zi.

Deci, asta ai vrut? Sau motivul pentru care ai vrut să se încheie relația noastră este faptul că ai nevoie și trebuie să fii singur în acest moment din viața ta?

Știu că suntem tineri și că avem multe lucruri înaintea noastră. Există anumite lucruri pe care trebuie să le facem ca indivizi. Trebuie să ne descoperim și să fim fericiți. Să ne trăim viața. Înțeleg asta.

Știu că vei vrea să călătorești și să-ți trăiești viața altfel. Poate că ai simțit că trebuie să faci aceste lucruri pe cont propriu și să nu simți că ți-au fost restricționate oportunitățile.
Poate că ai simțit că trebuie să te concentrezi pe tine.

După cum ți-am spus în trecut, vreau să simți că lumea este a ta și că nimic nu te poate opri. Meriți totul și nu vreau să mă urăști într-o zi pentru că am fost o barieră în calea viitorului tău, pentru că atât de mult însemni pentru mine.

O parte din mine și-ar dori să-mi spună că este o decizie circumstanțială, pentru că tranziția către lumea adulților poate fi copleșitoare. Aș fi înțeles dacă m-ai fi spus "Nu pot fi cu tine chiar acum. Vreau să fiu singur și să îmi dau seama de anumite lucruri, dar cine știe ce se va întâmpla în viitor."

Nu acesta este adevărul? Cine știe ce se va întâmpla? Cine știe ce ne rezervă viitorul? Nu îl putem prezice.

O parte din mine crede că ai spus că nu vom ajunge împreună pentru că te-ai fi simți vinovat dacă îmi spuneai că mai există o șansă, dar nu s-ar fi întâmplat asta. Sau poate crezi că dacă ai lăsa deschisă o portiță, m-ar consuma această posibilitate și aș vrea să fac tot posibilul să ating acest scop - ceea ce înseamnă că ai crede că aș vrea să vorbesc sau să stau cu tine, iar ca rezultat nu ne-am despărți cu adevărat și nu ne-am mai dezvolta ca indivizi.

Dar nu, nu aș lăsa lucrurile acestea să se întâmple.
Este important pentru noi să avem timpul acesta singuri și să ne dăm seama ce vrem.

În cazul în care lucrurile sunt menite să meargă, vom găsi o rezolvare la un moment dat, iar dacă nu, atunci va rămâne așa. Deocamdată, trebuie să-ți respect semntimentele și să-mi dau seama ce vreau în viață.

Nu vreau să-ți faci griji că nu poți să-ți deschizi inima pentru mine. Nu aș vrea să te gândești că a trebuit să pui capăt relației și ideii de a fi împreună doar pentru că ți-e frică să nu mă rănești, chiar dacă nu va funcționa în viitor.

De ce să-ți limitezi posibilitățile? De ce să nu lași viața să-și urmeze cursul? Oamenii se schimbă și se maturizează. Noi ne vom maturiza. Se întâmplă. Așa că nu avem cum să știm cum ne vom simți în viitor. Tot ceea ce știm este modul în care ne simțim în acest moment. S-ar putea să simți aceste lucruri acum, dar ce se întâmplă dacă îți schimbi părerea?

Sigur, pot spera că într-o zi te vei întoarce la mine, dar nu mă pot aștepta la nimic.
În termeni simpli, vreau să știu de ce ai vrut să pui capăt relației noastre. Ai sfârșit-o pentru că nu știi ce vrei? Poate în ceea ce ne privește pe noi? Poate în ceea ce privește viața? Ai sfârșit-o pentru că vrei să vezi cum este viața fără mine?

Nu încerc să te fac să te răzgândești. Am acceptat decizia ta. Tot ceea ce caut este claritate.

Cu sinceritate,
Eu

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Silverstar_Bijuterii_Argint pe 26 Mai 2016, 13:22
    Raspunsul Potrivit

    Ce te face sa crezi ca un barbat isi doreste doar sa manance si sa faca sex?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod