Sapte afirmatii pe care el nu vrea sa le auda

Sau, in tot cazul, nu prea curand. Se stie ca, in general, barbatilor le este teama de anumite discutii si, prin urmare, se straduiesc sa evite...
... Sau, in tot cazul, nu prea curand. Se stie ca, in general, barbatilor le este teama de anumite discutii si, prin urmare, se straduiesc sa evite contextele care ar putea duce la abordarea problemelor cu pricina. "Hai sa mergem la cumparaturi" sau "Parca ai fi taica-miu" sunt numai doua dintre acestea si nu cele mai periculoase.

Nu e de mirare ca, daca aude asa-ceva, partenerul incearca sa schimbe subiectul, fapt care te poate conduce la concluzia ca nu iti acorda atentia cuvenita. Iar de aici si pana la o cearta de toata frumusetea nu mai e decat un pas. De aceea, daca nu vrei sa ajungi pana acolo, este bine sa nu aduci in discutie anumite aspecte. Cel putin, pana cand nu vei fi sigura de anumite lucruri.

"Trebuie sa stam de vorba"


Nu prea poate urma ceva de bun augur dupa asemenea introducere. Si cu cat prelungesti suspansul, cu atat devine mai nervos si mai putin dispus sa te asculte cu rabdare.
In mintea lui se deruleaza cele mai negre scenarii: esti insarcinata, vrei sa va despartiti, nu esti multumita de relatie. Daca tot ai pus problema asa, ar fi bine sa ai cu adevarat ceva important de spus. In cazul in care il intrebi "Ti se pare ca m-am ingrasat?", va fi cel putin neplacut surprins.

"Ma gandeam..."


Spusa cu un aer serios si preocupat, aceasta simpla sintagma e datatoare de fiori. Barbatii stiu ca multe femei prefera sa-i lase pe ei sa se gandeasca (si sa faca vreun eventual pas decisiv, ca doar asta e problema, in fond); de aceea, daca initiativa iti apartine, poti sa te gandesti ca partenerul transpira in asteptarea continuarii, pe care el si-o imagineaza cam asa: "Cum vezi tu viitorul nostru?", "Oare n-ar fi momentul sa trecem in alt stadiu al relatiei?".

"Poarta-te ca un barbat!"


Putine afirmatii l-ar putea rani mai mult. Nici un barbat nu suporta sa-i pui la indoiala masculinitatea - si, dupa cum cred ca ti-ai dat seama, nu de aspecte de ordin fizic vorbim acum.
Ar trebui sa-ti reprimi tendinta de a-i spune asa-ceva. In definitiv, exista o multime de modalitati mai diplomate de a-i atrage atentia asupra vreunui aspect.

"Parintii mei vor sa te cunoasca"


Din punctul lui de vedere, aceasta afirmatie ar putea insemna doua lucruri si nici unul dintre acestea nu-l entuziasmeaza prea mult. Fie relatia voastra a ajuns intr-un nou stadiu (pentru care nu stie daca e pregatit), fie parintii tai au pus piciorul in prag si vor sa-l cunoasca. Or, daca el nu stie spre ce se indreapta relatia, nici una din cele doua perspective nu-l incanta. Ar fi de dorit sa-l astepti pe el sa-si manifeste dorinta de a-ti cunoaste familia; in caz contrar, s-ar putea simti presat.

"Prietena mea cea mai buna este insarcinata"


Daca sunteti de ceva timp impreuna si aveti planuri de viitor, s-ar putea sa fie cel mai fericit barbat din lume. Dar daca relatia voastra nu dureaza decat de cateva luni, este posibil sa se inece si sa te priveasca extrem de ingrijorat.
Nu cumva si tu...?

Cred ca nu mai este nevoie sa-ti spun care ar putea fi urmarile. Exista, desigur, si versiunea cu "happy end": el te ia in brate si iti spune ca, desi nu sunteti decat de putin timp impreuna, si-a dat seama ca esti femeia vietii lui si ca isi doreste copii cu tine. Dar n-ar trebui sa mizezi pe asta, totusi, ci sa astepti sa vezi cum decurg lucrurile. (Ah, si daca prin fraza aceea intentionezi sa il testezi, iti sugerez alta modalitate).

"La ce te gandesti?"


Personajul Al Bundy, din serialul american "Familia Bundy", a raspuns la aceasta intrebare in felul urmator: "Daca as fi vrut sa stii la ce ma gandesc, ti-as fi spus". Poti sa-l acuzi de lipsa de logica? Barbatii nu sunt atat de grabiti ca noi sa-si impartaseasca ideile. Mai ales daca, asa cum se mai intampla, exact in clipa aceea se gandea ce transferuri se vor face la echipa lui preferata de fotbal pana la inceperea sezonului competitional.

"Nu observi ceva diferit la mine?"


Chestiunea e simpla: daca n-a zis, cu siguranta nu a observat. Intrebarea il sacaie pentru ca este evident ca ar fi trebuit sa remarce si, din moment ce nu a facut-o, anticipeaza ca te vei supara si vei sta bosumflata intreaga seara.
Iar daca ar putea fi ceva si mai rau de atat, e constient ca vei spune "Nu am nimic, draga, nu-ti face probleme". Asa incat, daca te-ai tuns si te-ai coafat, nu te astepta sa observe - decat daca este vorba de o schimbare radicala.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mary pe 17 Iun 2009, 20:07
    da ce le place?

    Nu le place sa le spui nimic!!!!! Sa nu il critici, sa nu ii comentezi despre prietenul afemeiat, sa nu ii ceri sa spele vasele daca tu ai gatit, doamne fereste sa faca patul in timp ce tu esti la baie si stie bine ca nu mai ai vreme si de facut patul.......sa nu ii ceri sa faca micul dejun.ca tu tre sa ajungi la serviciu putind a omleta..... nu le place sa le zicem ca nu ne-au mai luat demult cadouri sau ca nu is destul de romantici. Bine ca le place sa le zicem ca le-am luat un playstation sau xenoane la masina.

    0
    0

  • ina pe 3 Iun 2008, 10:30
    ?

    Pe cand atata grija si pentru femei din partea barbatilor? Lor le place sa traiasca fara angajamente, fara implicare prea multa in relatie. Asa sunt ei multumiti si probabil si fericiti. Dar noi? Cam pana cand trebuie sa asteptam ca anumite lucruri sa vina din partea lor ca nu cumva sa-i deranjam noi cu intrebari pertinente in cele din urma? Referitor la comentariile de mai sus, Elena are dreptate, sunt si astfel de barbati din nefericire (chiar multi), annn are dreptate, barbatii nu-si asuma prea multe intr-o relatie, stelafeli are dreptate si ea pentru ca, din fericire exista si barbati care se ingrijesc, sunt educati, curati, manierati. Cu drag, va doresc fericire la toate.

    0
    0

  • Licuricci pe 2 Iun 2008, 22:36
    :)

    fetelor, nu mai cautati atitea completari ......... desi barbatii sunt niste idioti....ma iertati :) ca nu le place ceea , ca le place asta , ca ....sunt niste mofturosi ...... dar...........totuna ii iubim ...iar ei pe noi, desi nu le place sa auda anumite lucruri din partea noastra, sunt sigura ca mai bine le-ar auzi decit sa nu auda deloc !!!! ei au nevoie de atentie multa indiferent de care ...... va iubesc baietilor :p

    0
    0

  • stelafeli pe 2 Iun 2008, 19:00
    coment

    Elena scuze ca fac aceasta remarca ,dar ce spui tu nu poti sa -i spui unui barbat din zilele noastre mai degraba unei MAIMUTE .....SCUZE sant si mama de baiat , dar nici sotului nu e nevoie sa -i spun nici baiatului desi are 16 ani

    0
    0

  • annn pe 2 Iun 2008, 15:59
    "ma iubesti?"

    As completa lista de mai sus cu "ma iubesti?" parca i-ai da in cap.....in cazul meu...si i-am si dat....nu am aflat raspunsul....nic nu ma mai intereseaza tare, relatia nostra atarna de un fir de par......asa ca....poa sa zica toata ziua una intruna"te iubesc" nu mai e valabil, nu a zis cand trebuia......si a durut ceva ingrozitor.....nici nu mai am nevoie.....

    0
    0

  • Elena pe 2 Iun 2008, 10:57
    Completare!

    OK, asa este dar mai sunt si altele si mai "dureroase" : 1. Bea, te rog, mai putin ! 2. Spala-te ca iarasi mirosi ! 3. Taie-ti unghiile la baie! 4. Stai mai putin in fata PC ! 5. Spala-te pe maini, inainte si dupa ce mananci ! 6. Spala-te pe dinti ! 7. Fa-ti dus zilnic, asa cum fac eu, si de 3 ori ! 8. Du-te sa-ti tratezi cariile ca dentistii au evoluat, nici nu simti! 9. Curata masina ca pute cand urc in ea ! 10. s.a.m.d. Intr-un cuvant, sotiile se plang la Cabinet, de si mai multe afirmatii pe care nu le pot adresa, ca e ....jale! Imediat incepe scandalul! Deosebit respect barbatilor efeminati ! Barbatii - model, care nu se incadreaza aici, sa le dea Domnul sanatate mintala si fizica si sa fie "buni de trai", pana la adanci batraneti! Cu sinceritate !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod