Sa nu uitam sa iubim...

Cand ai facut ultima data o declaratie de dragoste?
Mai stii cum e sa fii imbatata de fericire? Sa simti dulceata dragostei ca pe gustul magiunului furat din camara bunicii cand erai de-o schioapa? Mai stii cum e sa fii flamanda de imbratisarile iubitului, sa vrei sa ii simti mainile parca special facute pentru a te mangaia? Sa nu obosesti sarutandu-l? Sunt sigura ca stii cum e... Dar cand i-ai spus ultima oara iubitului "Te iubesc!"?

Imi amintesc de cuvintele Ioanei, asezate cu grija pe o foaie de hartie, destinate iubitului sau, din care spicuiesc: "Iti amintesti cand mi-ai ridicat privirea din pamant, cand mi-ai descretit fruntea, mi-ai sters lacrimile si mi-ai privit chipul? Era o zi frumoasa de primavara si eram impreuna pe strazile vechi ale Sighisoarei... Mi-ai luat mana rece si tremuranda in mana ta calda, protectoare si impreuna am plecat cu capul in nori in viata. Iti amintesti cand mi-ai spus ca si atunci cand dorm te iubesc? Mi-ai spus ca iubirea se vede pe chipul meu, atunci cand te strang in brate si nu vreau sa iti dau drumul pana la prima raza de soare."

Acestea sunt vorbele pe care ea i le rosteste lui Mihai in fiecare zi de primavara, pentru ca este anotimpul in care s-au indragostit. "Asta nu inseamna ca in restul anului nu il mai iubesc; de cand l-am cunoscut, totul in jurul meu a prins viata si parca tot ce ma inconjoara imi inspira fericire. Ne facem declaratii de dragoste in fiecare dimineata si seara", mai spune Ioana.

Scopul lui Marius este sa iubeasca "complet" o persoana. "Fara menajamente, fara sa imi fie rusine sa spun atunci cand simt ca o iubesc, sa fiu puternic si sa spun ca vreau sa munt muntii din loc, numai sa fim impreuna. In opinia mea, daca nu faci asta, daca nu vrei sa faci parte din acest univers fabulos al iubirii, degeaba mai traiesti. Ultima declaratie de dragoste? A fost ieri, cand i-am zis iubitei ca ea este 'caldura care topeste totul inlauntrul meu'. Ne spunem cuvinte dragastoase in fiecare zi, chiar si atunci cand ne mai certam. Atunci cand simti, trebuie sa spui. In dragoste nu trebuie sa astepti sa faca primul pas celalalt", marturiseste Marius.

"'Nu vreau decat sa iti simt obrajii arzand in palmele mele reci', aceasta mi s-a parut cea mai frumoasa declaratie pe care mi-a facut-o, pana acum, Liviu, iubitul meu. Mie imi place sa ii las biletele, mici declaratii de dragoste, peste tot. Ultima oara, adica ieri, i-am umplut laptopul cu postituri cu mesaje de dragoste, iar cand a ajuns la job, colegii au inceput sa rada. Asta e, cand iubesti faci tot felul de nebunii"
, este de parere Ana.

Ca veni vorba de nebunii, si Cristina a facut o declaratie de dragoste iesita din comun. A strabatut cateva mii de kilometri pentru a fi langa iubitul ei. L-a cunoscut pe Javier la Brasov, iar dupa 3 luni de convorbiri la telefon si pe internet, a plecat sa-i fie alaturi in Spania. "Para siempre", spune ea. "Nu eram genul de persoana care sa faca astfel de 'declaratii', dar dragostea schimba totul. Asta am simtit si asta am facut. Nu m-am gandit o clipa ca voi da gres. Sunt fericita cum nu am crezut vreodata ca voi fi! In dragoste, declaratiile se fac atunci cand simti, nu suporta amanare", imi spune Cristina, care i-a declarat iubirea lui Javier, fara a sta pe ganduri. Ce declaratie de dragoste mai frumoasa poate fi decat aceasta?

Intr-o dimineata de primavara, cand te rostogolesti in asternuturile calde inca, simti cum se apropie de urechea ta si auzi cum iti sopteste, intre vis si visare: "Ia-ma in brate. Te iubesc atat de mult...". Simti cum fericirea ta incepe acum...

Iubirea trebuie sarbatorita in fiecare clipa a existentei noastre si nu intr-o zi anume. O declaratie de dragoste poate fi rostita in cuvinte sau fapte, important e sa nu ne infranam sau sa uitam sa simtim, sa traim, sa ne iubim si sa aratam asta.

Scrisori sau declaratii verbale de dragoste, sms-uri pline de iubire, fugi nebune pana la capatul pamantului, flamanda sa descoperi dragostea, sa simti roua calda si parfumata a sentimentului fara de care nu am fi pe acest pamant - in mod sigur dragostea scoate din tine cele mai frumoase gesturi...

Oare cum ar arata viata ta daca ai uita sa faci aceste gesturi, daca ai uita sa iubesti, daca nu te-ai mai bucura ca o avara de dragoste, daca nu ai avea habar cum e sa saruti sau cum e sa fii sarutata? Nu trebuie sa uiti sa iubesti, nu trebuie sa uiti sa faci declaratii de dragoste, pentru ca viata ta, fercirea ta inseamna iubire...

Tu cand ai facut ultima data o declaratie de dragoste?

 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roli pe 8 Oct 2014, 13:11
    Povesti...povesti...

    Am citit comentariile şi am văzut povesti minunate. Dar ar fi bine să vă treziţi la realitate. Fluturaşii de dragoste vor fi doar trăiri şi amintiri minunate despre care veţi scrie cu plăcere. Încetul cu încetul (de multe ori pe nesimţite) dragostea se transformă în rutină. În cele mai fericite cazuri respectul o va înlocui până la moarte. Numai că la căsătorie eu am fost asigurat că “mă v-a iubi până la moarte” şi nu că “mă v-a respecta până la moarte”. În cele mai multe din cazuri dragostea se pierde proporţional cu numărul de copii.La primul copil ai pierdut cu siguranţă 60-70%, la următorii copii piederea poate ajunge până la 95-98%. E un calcul matematic... simplu, rece dar foarte obiectiv. Oricum, dacă vreţi să-i aduceţi soţiei trăiri intense, orgasmice, fluturaşii de dragoste transformaţii în fluturaşi de salariu cu multe zerouri. Efectul este garantat ! PS Şi un card personalizat cu fluturaşi care nu se termină niciodată are acelaşi efect.

    0
    0

  • dyana pe 4 Iul 2010, 17:00
    e cel mai frumos sa iubesti!

    ultima declaratie azi:X e cel mai frumos sa iubesti si sa fi iubita;;) deci am un prieten care st sigura ca ma iubeste ft mt si p care si eo il iubesc foarte mt:X!

    0
    0

  • ioana printzesa ;;) pe 27 Iun 2010, 16:29
    Parere..

    Oricat l-as iubi nu l-as putea ierta daca m-a inselat. Ori cu mine ori cu ea..;) nu imi plake sa fiu folosita .

    0
    0

  • dutzi pe 7 Mai 2010, 00:08
    prea tarziu

    dupa 3 ani i-am zis si eu ca il iubesc cand ne-am despartit,vroiam sa fac pe indirefnta dar am gresit acum imi dau seama...alta data stiu ce o sa am de facut dar sper sa se rezolve lucrurile...::(

    0
    0

  • dutzi pe 7 Mai 2010, 00:07
    acum o luna

    dupa 3 ani de zile iam zis ca il iubesc,si imi dau seama ca am gresit ptr ca l-am piersut am incecat sa fac pe indiferenta cu el..creeam ca o sa il atrag dar totusi,,,numai este al meu o sa imi para ra toata viata,,,,am inteles si eu acum ca e mai bn sa ne zicem sentimentele decat sa aratam..:(

    0
    0

  • ... pe 25 Apr 2010, 22:21
    oare?

    hm..totu e frumos la inceput...dupaia unul dintre ei devine indiferent celalalt invata sa fie indiferent si oarecm...nu se termina dar e monotonie totala..deja stiu totul unul despre altul sau asa cred in cazul meu:-j nu vreau sa ma despart de el ptr ca il iub si il iub ptr ca a stiut cand sa ma asculte sa ma ajutate sa ma alinte..dar acum chestiile astea nu se mai intampla si in locurile unde sunt mai multe pers.. se intampla doar unde sntem numai noi2..si atat..de un an si 6 luni nu m'am plictisit de el si il iub ca in prima zi dar uneori simt ca snt pe locul 2 si asta nu'mi place intr'un final reusesc sa vb cu el dar nu pot face asta decat fata in fata nu pe mes nu la telefon ptr ca atunci nu m'asi intelege deloc cu el..probabil are o slabiciune imi zice de n ori ca nu'i place sa ma vada plangand..daca ma vede ca plang ma i'a in brate si face tot ce vreau eu..hm paacat ca nu pot schimba visele cu realitatea mi'asi dori sa fie asa frum si cnd sntem cu alti prieteni dar..tot ca mn o sa iasa ptr ca asa vreau eu si n'o sa renunt "daca iubesti un om lasal liber..daca se va intoarcee e al tau daca nu,nu l'ai avut nicioata" deci libertatea o are si totusi e fff schimbat de cand sntem impreuna...nu stiu nu mai vreau sa plang in fiecare seara si na..asta e o sa fie si cm imi doresc eu ptr ca stiu sigur ca ma iubeste si nu nu e doar in mintea mea el chiar ma iubeste dpoar din cauza asta tot incerc o fac ceva bun si ptr mn..

    0
    0

  • catya pe 31 Mar 2010, 13:13
    e frumos daca vezi partea plina

    si noi ne-am cunoscut la Sighisoara...acolo am facut prima poza...era soare, era asa frumos...aerul ala de oras vechi ma imbata pur si simplu:X:X a trecut un an si mai bine...si tot impreuna suntem..el e genul kre iti face declaratii knd te astepti mai putin..e foarte orgolios si chiar pasiv uneori dar si cand face cate o declaratie... te face sa simti fluturasi:X`

    0
    0

  • barbat pe 29 Mar 2010, 23:03
    nu conteaza cand ...

    cconteaza cum ti se raspunde atunci cand o faci. si daca ti se raspunde cu spatele.... de ce sa o mai faci altadata, aceleiasi sau altcuiva?

    0
    0

  • dnc_oana pe 29 Mar 2010, 14:32
    Primesti daca-ti doresti cu adevarat asta...

    Am un iubit minunat, pe care nu l-as schimba pe nimic in lume.... Ne mai certam si noi, e adevarat, dar nu a fost cazul sa ne culcam suparati.... Ultima declaratie de dragoste....Noi ne facem declaratii de dragoste chiar si atunci cand ne ciondanim... Cea mai importanta declaratie va fi pe 21.08 cand vom spune "DA" Va pup, si "Iubiti-va mult "

    0
    0

  • symmone_18 pe 22 Mar 2010, 13:58
    Ultima declaratie de dragoste... azi

    Ultima declaratie de dragoste... de dimineata cand l-am sunat si l-am trezit. Il iubesc mult si simt ca si el ma iubeste la fel.Se simte totul in privirea lui calda, in zambetul pe care mi-l ofera in fiecare clipa, in mana care imi sterge lacrimile cand sunt suparata, in toate gesturile marunte pe care le face zi de zi de 4 ani de cand suntem impreuna. Te iubesc enorm de mult, sufletel! Pt Adytzu

    0
    0

  • nacha pe 22 Mar 2010, 10:28
    Dragostea .....

    La inceput am fost fascinata sa fac declaratii, sa spun ceea ce simt , sa-i pot spune persoanei iubite lucruri fara nici un fel de retineri ... dar am ajuns la concluzia ca barbatii sunt barbatii ... si nu merita nici o declaratie.. ar trebui sa ne apreciem mai mult pe noi ca si femei ... si noi sa fim cele care primim declaratii nu sa le facem ... Da sunt exceptii , sunt barbati care merita dar dupa varsta de maturizare a lor .. lucru care dureaza de fel : ))) Chiar daca iubesc pe cineva acum .. sunt mai rezervata pentru ca asa e mai bine ... pentru mine binenteles .. !!!! Dar asa cum a zis si Nina, o dovada a dragostei consta in respect , incredere si intelegere .... Sa avem o zi buna si nu numai ... !!! Va poop, Nacha

    0
    0

  • nina pe 20 Mar 2010, 11:13
    Pentru cel mai minunat om din viata mea!!

    Iubesc si ador sa iubesc, viata mi-a oferit dupa multe neimpliniri sansa de a iubii si de a fi iubita. Astept cu nerabdare de fiecare data cand am ocazia sa arat si sa ii spun cat de mult il iubesc, dar cea mai mare dovada de dragoste e fidelitatea si respectul meu pentru cel ce mi-a adus din nou viata in sufletul meu distrus .Te iubesc Daniel!!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod