Sa ma impac cu fostul meu prieten?

Ai avut o relatie buna. Un om care ti-a ramas in suflet, insa, din anumite cauze, acum nu mai sunteti impreuna. Amandoi ati ramas cu sufletul unul la celalalt, el chiar da semne ca si-ar dori mult sa fiti impreuna, insa tu nu stii cat de bine este acest lucru.
Modul in care relatia s-a terminat te face sa crezi ca e posibil sa se intample din nou, si sa suferi din nou. In plus, mai e posibil sa mai fie ce a fost, sau e doar o speranta falsa?


Pericolele intoarcerii intr-o fosta relatie


1. E posibil ca dupa relatia cu el sa fi plecat dezamagita in urmatoarele experiente in doi si acest lucru te-a impiedicat sa ai o alta relatie stabila asa cum ti-ai fi dorit. Dezamagita de viata ta de dupa despartirea de fostul tau, s-ar putea sa ai tendinta de a te intoarce la el doar pentru ca nu te vezi reusind intr-o alta relatie. Daca iei o astfel de decizie, e putin probabil sa fii fericita alaturi de el.
Pentru ca impacarea nu va insemna rezolvarea problemelor, ci resemnarea in ele. Si chiar daca intr-o prima etapa o sa va lasati purtati de entuziasm si pasiune, daca nu va rezolvati si problemele, cat de curand relatia va ajunge in acelasi impas, iar voi veti avea si mai putina energie pentru a lupta pentru ea.

2. Crezi ca lucrurile vor fi la fel si ca porniti de unde ati ramas ultima oara. Aceasta "reinnodare" este foarte putin probabila si va poate duce mai degraba la a vedea ce e diferit acum ca pe ceva ce "nu merge". Daca ati hotarat sa va impacati, dati-va o perioada in care sa va redescoperiti unul pe celalalt, de a fi mai implicati in relatie, ca intr-un inceput real.
Acest lucru o sa va dea sansa de a vedea la partener lucruri pe care poate nici macar nu le-ati observat pana acum. Poate efortul va parea mai mare, dar si recompensa e pe masura. Relatia va deveni cu siguranta una mai temeinic construita decat cea anterioara si nu vei avea doar un sentiment de siguranta, ci si pasiune, inedit.

3. Stai la panda sa nu fii ranita din nou. Daca relatia s-a terminat din cauza unui conflict pe care nu l-ati putut rezolva, poati trai cu sentimentul ca acest lucru se va putea intampla din nou oricand, asa ca esti mereu in garda. Fiind insa in garda, pui un surplus de presiune in relatie si, daca lucrurile nu se vor rezolva mai devreme sau mai tarziu, aceasta tensiune se va aseza ca o rugina pe relatia voastra.
Asa ca, daca tot ati hotarat sa fiti impreuna din nou, incepeti prin a scoate fantomele din dulap si a face curatenie. Sincer, deschis, nu mintindu-va pe moment cu speranta ca in timp lucrurile se vor schimba.
crezi ca daca te-ai intors la el trebuie sa fie perfect de acum inainte. Nu trai cu sentimentul ca i-ai facut o favoare, chair daca el a fost cel care a insistat mai mult sa va impacati. Daca il lasi doar pe el sa depuna eforturi, va obosi. Asa ca implica-te cat poti si priveste problemele, chiar daca sunt ale lui, ca pe probleme ale cuplului vostru. Care trebuie rezolvate impreuna.
 
Uneori exista si a doua sansa. Dar nu e o regula in privinta asta.
Daca vrei sa crezi in ea, atunci lupta si straduieste-te sa o faci sa mearga. Uneori asumand si faptul ca uneori e mai mare visul decat realitatea si e mai bine sa iti vezi de drum. Dar si vazand nu doar ce trebuie sa faca celalalt, ci si ce poti face tu pentru ca lucrurile sa fie mai bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod