Sa-i acord a doua sansa?

Merita sa acorzi o a doua sansa unui om care te-a ranit? Raspunsul la aceasta intrebare nu este in acest articol. Daca merita sau nu, numai tu hotarasti pentru...
Merita sa acorzi o a doua sansa unui om care te-a ranit? Raspunsul la aceasta intrebare nu este in acest articol. Daca merita sau nu, numai tu hotarasti pentru ca tu esti cea care stie totul despre tine si despre relatia voastra.

Ceea ce e sigur este ca intotdeauna cand te gasesti in situatia de a lua o asemenea decizie esti intr-o mare dilema. Ai tendinta, in acel moment, sa ceri sfaturile celor din jur. Sugestiile lor nu vor intarzia sa apara, insa te pot influenta sa nu faci alegerea corecta pentru tine.

De asemenea, exista tot felul de argumente nereprezentative care te conduc spre acordarea celei de a doua sanse. Acestea sunt folosite de tine ca un scut care, de multe ori, te apara de duritatea realitatii. Este mult mai usor sa iei o decizie care, pe moment, te va face fericita dar pe viitor este posibil ca greseala sa se repete si tu sa suferi din nou.

Argumente nefolositoare:


"El este jumatatea mea!"

Este un mit in care ne place sa credem, insa nu ne este deloc de ajutor in momentele cheie. Nu exista Feti-Frumosi, barbat ideal, suflet pereche, etc., exista mai multe persoane sau genuri de persoane cu care tu poti fi compatibila si cu care poti avea o relatie frumoasa.

"O sa sufar fara el!"

Daca ramai cu el asta nu inseamna ca vei fi scutita de suferinta. Gandeste-te cum vei suferi mai mult, cu el sau fara el? Daca ii acorzi o noua sansa s-ar putea sa fii mereu nesigura la gandul ca daca a gresit o data o va face si a doua oara. In caz contrar, vei suferi dar iti vei reface viata. Vei vedea ca sunt atatea persoane care merita o prima sansa si nu este cazul sa pierzi timpul asteptand ca un om sa se schimbe.

"Ce zic ceilalti daca ma despart de el?"

Acesta ar trebui sa fie ultimul lucru la care te gandesti. Nu conteaza ce zic prietenii sau familia. Nu traiesc ei in locul tau, viata ta trebuie sa fie traita doar de tine si, prin urmare, deciziile trebuie sa iti apartina. Iar aceste decizii sa nu fie luate tinand cont de parerea lor. Gandeste-te cum e mai bine pentru tine!

"S-o iau iar de la capat?"

Sa nu fugi niciodata de un nou inceput, nu stii ce iti poate aduce! Ai tendinta sa crezi ca acesta reprezinta o pierdere de timp, dar nu stii niciodata ce iti poate aduce. Puterea obisnuintei nu iti da posibilitatea sa vezi dincolo de relatia actuala.

De multe ori, nici nu stai prea mult pe ganduri si ajungi la concluzia ca cel de langa tine mai merita o sansa, desi a avut una si a ratat-o. Pune in balanta toate lucrurile si ia o decizie rationala, obiectiva si corecta pentru tine.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra Mariana pe 23 Mar 2008, 23:11
    a doua sansa intr-o relatie

    Cel, putin, in relatie pe care eu am avut-o,cred ca se merita o a doua sansa!Dar as avea nevoie si de o parere!A inceput, frumos, nu-mi puteam imagina ca va mai veni cineva in viata mea care sa ma faca atat de fericita!Din pacate, nu a durat prea mult!A avut multe esecuri pe plan financiar, si nu s-a mai concentrat asupra relatiei!In tot acest timp, nu a exitat o a doua persoana nici in cazul lui, nici in al meu!Dupa o discutie pe care am avut-o s-a ajuns la despartire! A fost groaznic! Mi-a zis ca poate singura scapare ar fi o pauza!Acum urmeaza sa ma mut de la el, e ffff greu......Ma gandesc sa astept o perioada sa-si puna ordine in ganduri, dupa care sa intervin , sa lupt!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod