Relaţii: Ce nu trebuie să faci dacă fostul iubit s-a cuplat cu alta

Despărțirea de partener nu e simplă, chiar dacă tu ai fost cea care și-a dorit să pună punct relației. Mai ales, dacă observi că cel care ți-a fost alături și-a refăcut rapid viața sentimentală.
Frustarea, gelozia, regretul, poate chiar și invidia, toate aceste stări te cuprind atunci când vezi că fostul s-a cuplat cu alta, iar în momentele tale de slăbiciune ești în stare să faci gesturi prin care să-l pedepsești.

Nu are rost să fii ranchiunoasă. Poate că dacă tu ți-ai fi găsit prima un iubit, lucrurile ar fi stat altfel. Iată ce nu ar trebui să faci în cazul în care fostul tăul iubit s-a cuplat cu altă femeie.

1. Nu-l suna să-i amintești că trebuie să-ți returneze ceva

În timp ce tu stai în fața calculatorului și-i urmărești activitatea pe Facebook, el stă cuibărit în brațele actualei lui iubite.
Normal că acest scenariu naște frustrări în sufletul tău, dar trebuie să fii realistă și să te comporți cu deminitate. Nu îl suna seara târziu să-i amintești că una dintre cărțile tale a rămas la el și că ai neapărat nevoie de ea. Este ca și cum i-ai demonstra faptul că te gândești la el și că n-ai putut trece peste despărțire.

În plus, știi foarte bine că un astfel de telefon ar putea genera tensiuni în noul cuplu și nu te alegi cu o imagine bună prin gestul tău ușor paranoic.

2. Nu-i cere să vă întâlniți

Cu siguranță încă mai aveți multe lucruri să vă spuneți, dar dacă vezi că el deja s-a cuplat cu alta, renunță la ideea de a-i cere să vă întâlniți.
Gestul tău îți trădează disperarea și imposibilitatea de a trece peste momentul despărțirii. Alege să rămâi o persoană drăguță în ochii lui și nu te transforma într-o stalkeriță.

3. Nu-l vizita și evită locurile frecventate de el

Pentru binele tău, după despărțire este indicat să nu mai ai nicio legătură cu fostul tău iubit, mai ales dacă nu a fost tocmai o despărțire pe cale amiabilă. Chiar dacă îi cunoști adresa, sub nicio formă nu-i face vizite și nu încerca să te întâlnești cu el din întâmplare exact atunci când știi că merge la sală sau la clubul de biliard. Insistențele tale de a da nas în nas cu el nu sunt benefice nici pentru tine, nici pentru el.

4.
Nu-ți întoarce prietenii comuni împotriva lui


Cel mai probabil, pe parcursul relației cu fostul tău iubit ai avut ocazia să-i cunoști prietenii, ba chiar să-i transformi în prietenii tăi. După despărțirea de el, evită să-ți întorci prietenii împotriva lui și, mai important de atât, evită să faci comentarii negative la adresa noii lui iubite.

De asemenea, nu le cere prietenilor să-ți facă o trecere în revistă a relației celor doi sau să-ți dezvaluie lucruri despre ei. Cu cât te detașezi mai repede de relația cu el, cu atât îți va fi mai bine.

5. Nu considera că între voi este o competiție

Adică nu încerca să-l faci gelos doar ca să-i arăți că și tu ai reușit să treci peste despărțirea voastră.
Cuplează-te cu un alt bărbat atunci când simți că merită să investești timp și sentimente într-o relație și gândește-te întotdeauna la binele tău, nu la răul lui.

Nu este ușor să îți vezi fostul iubit la brațul alteia, dar astfel de lucruri se întâmplă și sunt normale. Învață să treci peste ele cu fruntea sus
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 14 Feb 2014, 20:01
    Multumiri

    Va multumesc ca ne ajutati eu una chiar nu ma asteptam la sfaturi ca astea sunt foarte bune continuati tot asa.

    0
    1

  • Alina pe 25 Ian 2014, 20:37
    Frumos

    Chiar daca el e cu alta, eu inca mai tin la el, dar incerc sa fiu puternica si sa uit .. Doar ca de fiecare despartire dea lui, imi da mie un semn de viata:|..(Ex: Ce faci?)

    1
    0

  • cretu ionela pe 7 Ian 2014, 14:33
    comm

    bravo...mi-au fost de folos sfaturile voastre

    1
    1

  • Ionica pe 28 Dec 2013, 23:09
    coment

    asa oameni buni imi place de curajul si demnitatea care este in voi de a ne invata lucruri frumoase si de a ne incuraja sa fim demni de a ne stapini sentimentele fata de noi , nu ma asteptam sa ne sfatuiti asa educativ va MULTUMESC !

    4
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod