Relaţii. 5 lucruri pe care cuplurile fericite nu obişnuiesc să le facă

Psihologii au descoperit câteva secrete ale căsniciei împlinite şi longevive! Cum să evitaţi monotonia şi să rămâneţi mereu îndrăgostiţi?
Este plin internetul cu sfaturi oferite de cuplurile fericite şi longevive, însă de data aceasta specialiştii de la Huffington Post au scos în evidenţă acele lucruri pe care cuplurile fericite nu le fac niciodată. Iată secretele lor:


1. Nu-şi petrec tot timpul împreună!


Există pasiuni şi lucruri pe care fiecare om simte că trebuie să le facă independent de partener. Sunt anumite lucruri care te fac fericită, iar având o viaţă pe lângă relaţia de cuplu este un adevărat medicament pentru starea psihică.
Astfel că un prim secret al cuplurilor longevive şi fericite este legat tocmai de faptul că nu îşi petrec 24 de ore din 24 împreună, nici atunci când au un program liber.

Faptul că eşti liberă să te întâlneşti cu o prietenă şi să discutaţi despre absolut orice prostioare, în timp ce partenerul tău se vede cu un amic la bere sau face ceva ce-i face plăcere nu poate să fie decât benefic pentru relaţia de cuplu. Un sfat util este acela că nu trebuie să vă placă amândurora aceleaşi lucruri, ci să vă bucuraţi şi separat de anumite lucruri, fără a-l forţa cumva pe celălalt.
A petrece şi timp separat unul de celălalt are un efect benefic asupra relaţiei, după cum susţin psihologii.


2. Nu-şi lasă copiii să-i dezbine


Dacă mama spune "Nu" şi tata va fi de aceeaşi părere atunci când este vorba despre lucruri serioase. Cuplurile fericite discută în permanenţă despre anumite limite pe care le impun copiilor şi se pun de acord asupra acestor aspecte, astfel încât să rămână uniţi în faţa unei decizii importante legate de copii. Astfel nu există un părinte bun şi unul rău sau mai strict din perspectiva copilului.
Fiţi de acord în faţa copiilor, iar apoi vă puteţi contrazice sau să discutaţi problema în intimitate, recomandă psihologii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod