Relaţii. 5 greşeli pe care le faci şi-l îndepărtezi tot mai mult de tine

Un anumit comportament pe care-l ai faţă de partenerul tău poate să distrugă treptat relaţia. Trebuie să conştientizezi că uneori exagerezi şi îl răneşti fără motiv!
O relaţie de cuplu trebuie hrănită în permanenţă pentru ca ea să funcţioneze pe termen lung, astfel încât ambii parteneri să se simtă fericiţi şi împliniţi. Chiar dacă uneori ai zile proaste sau foarte ocupate, acest lucru ar fi de preferat să nu se răsfrângă asupra partenerului, ci să-ţi gestionezi singură emoţiile şi să i le comunici pentru a-ţi oferi sprijin sau ajutor.

Există, însă, cazuri în care anumite gesturi sau vorbe ale tale sunt îndreptate pe nedrept asupra partenerului, iar unele pot să aibă un impact semnificativ asupra vieţii de cuplu.
Descoperă câteva situaţii în care îţi distrugi singură relaţia, făcându-l pe partenerul tău să se îndepărteze de tine!


1. Încăpăţânarea exagerată este extrem de periculoasă

Atunci când nu vrei să accepţi nicio părere venită din partea lui, mergând pe ideea că tu le ştii mai bine pe toate este foarte posibil ca iubitul tău să se simtă rănit şi să nu-şi mai dorească să-ţi împărtăşească ideile lui. Modul în care alegi să-ţi exprimi încăpăţânarea poate să fie de asemenea periculos pentru relaţia ta, deoarece nimănui nu-i convine să fie pus la zid fără argumente solide.
În loc să îi spui răspicat şi pe un ton ferm că nu eşti de acord cu ceva ce-ţi propune el, ascultă-l înainte şi analizaţi împreună cele mai bune soluţii. Un mod de abordare calm, astfel încât fiecare să îşi poate exprima părerea, reprezintă cea mai bună cale pentru a gestiona situaţiile tensionate generate de încăpăţânarea unuia sau a celuilalt.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod