Relaţia cu un bărbat matur: avantaje şi dezavantaje

Te-ai îndrăgostit şi nu ştii ce şanse ar putea avea idila ta? Descoperă avantajele şi dezavantajele unei relaţii cu un bărbat matur

O diferenţă mare de vârstă între doi parteneri poate fi intimidantă, iar dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat cu mulţi ani mai în mare decât tine, cu siguranţă te întrebi cum afectează acest lucru relaţia voastră. Există părţi bune, dar şi unele mai puţin bune, ale unei relaţii amoroase cu un bărbat matur. Iată care ar putea fi avantajele: 

Ştie ce vrea

Spre deosebire de cei mai mulţi bărbaţi tineri care zboară din floare în floare, fără să-şi dorească ceva anume şi sunt adesea speriaţi total de angajamente serioase, sunt şanse ma mari ca un bărbat matur să ştie exact ce vrea de la viaţă. Nu este speriat de relaţiile serioase, de căsătorii şi copii, iar dacă vrei să-ţi întemeiezi o familie atunci o poţi face liniştită alături de un bărbat matur.

Este stabil

Stabilitatea este un avantaj important în ceea ce priveşte relaţia cu un bărbat matur. Sunt şanse mici să dispară pur şi simplu din peisaj aşa cum ar face-o un tip de 20 de ani, care ar prefera distracţiile şi ar uita să mai treacă pe acasă.
De asemenea, viaţa alături de un bărbat matur poate fi lipsită de griji, în condiţiile în care cel mai probabil are deja o situaţie materială stabilă, care nu v-ar face să vă gândiţi cu îngrijorare la ziua de mâine.

Are experienţă

Pentru că a avut cu siguranţă de-a face cu numeroase femei de-a lungul vieţii şi a învăţat câteva lecţii din relaţiile eşuate, un bărbat matur are suficientă experienţă de viaţă încât să ştie cam ce îşi doreşte o femeie. Sunt şanse mari să te simţi foarte iubită, apreciată, ocrotită şi răsfăţată alături de el.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alicia pe 8 Mai 2016, 12:39
    draga gogule

    Numele este o ironie amuzanta in cazul de fata. Se simte ceva frustrare. Sunt cazuri si cazuri, iar generalizarea denota frustrare si prb personale, ce nu au legatura cu subiectul. Nimeni nu contesta ca sunt si pustoaice atrase doar de bani etc, dar pt o femeie, nu pustoaica, ci cat de cat formata, de min 25 de ani, atractia generata fata de un barbat matur are cu totul un alt fundament decat portofelul lui mai mult sau mai putin plin. Refuzi sa accepti ca in cazul multor barbati maturi si cu bani sunt n calitati care stau la baza succesului lor, deloc de ignorat, ca de ex lipsa frustrarilor, inteligenta sociala, cultura, capacitati bune de relationare, empatie, ambitie, dorinta de autodepasire si formare continua, o minte deschisa. Fiecare gandeste prin prisma propriului caracter, daca tu esti o fire materialista care anuleaza calitatile cuiva in detrimentul banilor, e de inteles. Sunt si oameni care detin calitatile enumerate de mine dar activeaza in domenii unde banii nu vin, incat sa-i fie considerat portofelul plin, si crede-ma si asa, reprezinta o atractie pt o femeie tanara, care vede in el o personalitate alfa. O femeie mult mai tanara fata de partenerul ei, in multe cazuri nu e doar corpul de ea, atat alegi sa vezi tu, repet, prin prisma caracterului tau. De f multe ori, este ea o femeie alfa care vrea un barbat alfa, care vrea sa faca sex cu un barbat caruia ii pasa cat de bine se simte si ea, nu doar propriile nevoi, o femeie care vrea ca pe langa sex, sa aiba cu cine-si petrece serile intr-un mod placut, educativ, elegant, cu un barbat care are ce povesti, care are pareri argumentate, fara a raporta orice contact la cat e de frustrat la job, sau la personaje x si y. Orice femeie ar prefera 1,2,3 ani cu un astfel de barbat, daca situatia e potrivnica pt ceva mai mult, decat o viata seaca, lipsita de sare si piper cu un anost. De faapt, daca e sa ne uitam si dupa exemple celebre, cele mai dorite femei au sau au avut astfel de relatii. Eu sunt ferm convinsa ca daca maine cunosti tu o femeie de 40-45, presupunand ca nu ai mai mult de 30, care are un nume in domeniul ei, bani, statut etc, si arata f bine, si ti-ar da atentie, ai fi lesinat si f mandru ca te-a ales.

    1
    0

  • Gogu pe 7 Mai 2016, 15:37
    dubiu

    Atâta timp cât numai pe așa zișii "maturi" cu portofelul plin îi poți vedea alături de puștoaice frivole (adică numai corpul e de ele), se poate pune întrebarea - nu cumva acest avantaj se caută?!...Restul e vorbărie ipocrită...

    0
    3

  • me pe 7 Mai 2016, 13:57
    mda

    Sunt de acord ca pe undeva e o contradictie de termeni, pt ca daca e barbat e si matur daca nu e matur e baiat, nu barbat. Lasand la o parte semantica, articolul este slabut si prea generalist pt o problema ampla. Nu mai cred in directivele astea, dupa ce la randul meu am avut cateva experiente. Poate nu am dreptate, dar cred ca tine si de cat de matur este acel barbat, e f posibil ca multi de 28-29 sa fie mai maturi decat cei de 45 in zilele noastre. Concluzia mea este ca daca e singur la 40-45 si nu a trecut printr-un divort e mai bine sa treci tu mai departe, si ca are el ceva prb de angajament. Un barbat cu ceva ani in plus nu e neaparat mai stabil, nu are neaparat stabilitatea financiara, si daca nu o are este f afectat de acest aspect si risti sa auzi numai discutii despre bani de parca e sfarsitul lumii etc Inca ceva, e posibil chiar sa nu stie ce vrea, sau daca stie e posibil sa nu fie capabil de un angajament serios, apoi lucrul cel mai ironic e ca f putini de 40-45 singuri stiu sa citeasca o femeie, din contra sunt mai paranoici, oricate dovezi ar primi, si f egoisti as spune. N-am iesit cu toti :)), deci poate gresesc dar asta e concluzia mea. M-au atras barbatii maturi tocmai pt ca pt o vreme am crezut la fel, ca stiu ce vor, ca sunt mai stabili si poti intemeia ceva cu unul dintre ei, si nu a fost asa. Referitor la ce zice lumea aia e ultima grija a unei femei implicate intr-o astfel de relatie.Presupunand ca-l gasesti pe cel care stie ce vrea, stie sa se comporte cu o femeie si e totul bine, indiferent de diferente, cand l-ai intalnit, acele diferente au farmecul lor si nu devin o prb pt ca aia e ce v-a adus impreuna pana la urma, si gura lumii are mereu ceva de spus... Asta doar daca ai norocul sa-l gasesti pe cel bun... In cele mai multe situatii acesti barbati sunt cazuri pierdute, incapabili de angajament, empatie, grija pt altul etc., ba mai au si frustrarea ca esti tanara si vor fi mereu obsedati unde te uiti sau daca le a mai aparut un rid.

    1
    0

  • Dana pe 7 Mai 2016, 08:14
    adevaruri ascunse...

    Un barbat matur are probabil si familie deja,adica sotie si copil/copii....Una cuplata cu un barbat matur ar putea fi considerata si numita si...panarama,ca sa ma exprim elegant.Adica spargatoare de casnicie...E la moda sa fie agatate pe Facebook tot felul de....amatoare de asa ceva,bietii barbati slabi si prosti oricum nu pot rata asemenea oferte...

    1
    3

  • abc pe 7 Mai 2016, 01:58
    barbatul

    "contradictie in termini"?? Serios, de ce?

    2
    1

  • xyz pe 6 Mai 2016, 14:18
    este o

    Barbatul matur este o contradictie in termeni

    0
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod