Primii 5 factori care duc la divorț

Este într-adevăr greu să întemeiezi o familie. Orice cuplu se confruntă cu conflicte, crize și îndoieli, dar toate acestea sunt perfect normale!
Dacă reacționezi corect, vei înțelege într-un final că nu este o tragedie, ci un nou capitol al relației în care tu și partenerul tău sunteți implicați. Gestionarea problemelor din cuplu și conștientizarea celor mai periculoși factori care pot distruge o căsnicie sunt doar două dintre condițiile unei familii fericite.

Care sunt cei mai importanți factori care duc la divorț?


Deciziile pripite cu privire la căsătorie


Cercetătorii din cadrul Universității din Utah susțin că femeile care au avut mai puțin de 3 parteneri înainte de căsătorie divorțează mult mai des decât femeile cu experiență de aceeași vârstă. Acest lucru se datorează faptului că fetele tinere se căsătoresc uneori doar pentru că cred că sunt îndrăgostite nebunește.
Dar, de regulă, acest sentiment dispare rapid. Căsătoria implică o muncă grea, de lungă durată și nu întotdeauna plăcută. Dacă decizi să te căsătorești, trebuie să îți asumi pe deplin responsabilitatea de a depune eforturi pentru ca ea să funcționeze.

Rutina treburilor casnice


Psihologia modernă consideră că regulile stricte într-o gospodărie pot fi un motiv de divorț. Astfel de reguli dau impresia unui al doilea loc de muncă, nu al unui cămin confortabil. Fii creativ, glumele și tradițiile transformă sarcinile casnice în jocuri interesante. Ia-o ușor! Răsfață-te comandând pizza sau mergând la o cafenea drăguță în loc să gătești cina cu ultimele tale resurse de energie. Lasă pe mai târziu curățenia sau, pur și simplu, începeți o competiție pentru a vedea cine va șterge praful mai repede, cu premii frumoase, bineînțeles.


Prietenii tăi divorțează


Relațiile strânse cu persoanele care divorțează îți pot influența și ție căsnicia dacă există unele neînțelegeri în cuplu. S-ar putea să începi să faci o paralelă cu viața celor care tocmai s-au despărțit. Și, există riscul să găsești multe lucruri în comun care te pot determina să vrei să divorțezi și tu. Ar trebui să înțelegi că dacă încetezi să te mai întâlnești cu acel cuplu periculos, nu îți vei rezolva, de fapt, probleme din relație. Ar trebui să ai o relație apropiată tot timpul, nu doar înainte sau după divorțul unui prieten. Deschide-ți inima în fața partenerului și vice versa și fiți sinceri unul cu celălalt. Atunci când există o atmosferă plăcută în relația ta, factorii externi nu o pot distruge.

Suprasolicitarea la locul de muncă


O carieră este perfectă atunci când nu îți influențează viața personală. Imaginea ta de la serviciu va deveni mai puțin importantă dacă te confrunți brusc cu amenințarea pierderii familiei.
Desigur, nu ar trebui să îți neglijezi sarcinile la locul de muncă, dar nu ar trebui nici să le neglijezi pe cele de acasă. Stabilește-ți prioritățile! Separă viața profesională de cea sentimentală și nu o considera pe niciuna mai importantă decât cealaltă. Fii pregătit să îți refuzi șeful dacă vrea să rămâi la birou peste program vineri seara. De asemenea, fii pregătit să îi explici partenerului că întâlnirea de astăzi este foarte importantă și că nu există nicio șansă să o amâni.

Ascunderea infidelității


Infidelitatea este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta un cuplu. Dacă ai făcut deja o astfel de greșeală, ar trebui să fii capabil să îți asumi responsabilitatea pentru faptele tale. Ar trebui să înțelegi că este și mai rău să păstrezi secretul decât să spui adevărul.
Nimeni nu poate știi dacă partenerul te va ierta și dacă familia nu se va distruge. Dar, un astfel de secret îți va distruge fără îndoială relația din interior. Deci, se poate spune că onestitatea oferă o șansă de a salva familia, în timp ce minciunile spulberă și ultima oportunitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod