Prietenii lui sunt dusmanii tai?

In orice relatie, inveti pe parcurs. Oricat de multa "experienta" ai crede ca ai adunat din foatele relatii, doar fiind foarte deschisa reusesti sa dai cu adevarat o sansa pentru o noua experienta. In acelasi timp, trebuie sa recunoastem ca unele lucruri sunt aproape la fel, ca niste legi nescrise, pe care e bine sa le inveti pe parcurs.
Una din primele reguli clare pe care le afla o persoana care vrea sa se implice cu adevarat intr-o relatie este "regula prietenilor": nu te legi de prietenii lui. Si totusi, ce faci cand prietenii lui nu iti plac, relatia a devenit una stabila si unele chestii te calca atat de tare pe nervi incat e evident ca tu stii ce e mai bine si trebuie sa il ajuti sa rezolve anumite probleme?


Prietenii lui sunt niste ratati si il trag inapoi

Cred ca ai spus-o sau ai auzit-o cel putin o data la una din prietenele tale. Prietenii cei mai statornici vin din copilarie. Ii avem inca de cand nici nu stiam daca e vreo diferenta intre a fi doctor sau pompier si nu alegeam prietenii dupa eticheta tricoului, cel mult dupa culoarea lui.


In timp, in mod aleatoriu, unul dintre ei a devenit director de sucursala si el este acum acum mandrul tau prieten, iar celalalt este fost sportiv ratat care petrece timpul prin clubul de la Dinamo sau cu mici afaceri prietenesti care il ajuta sa se descurce de la o zi la alta. Chestia asta te scoate din minti, mai ales cand prietenul tau renunta la o seara cu tine pentru a merge la un meci sau o bere cu vechii lui prieteni. Si se mai simte si bine fara tine!

Cand stai intr-o astfel de schema a prieteniei, intrebarea pe care sa ti-o pui nu e cum sa iti salvezi iubitul de prietenii lui ratati, ci cum poti invata de la el sa fii un prieten bun si dedicat.
Faptul ca prietenul tau nu a devenit un snob care se raporteaza doar la cei care au aceeasi imagine sociala ca si el este un semn ca ai facut o alegere buna si ca ai langa tine un tip care te place pentru ceea ce esti, nu pentru cum pari. Si poate e timpul sa scoti de sub praf si prieteniile tale bune, pe care nu le-ai mai animat in ultimul timp si sa te bucuri de timp impreuna, sau chiar de o bere impreuna cu prietenii distrusi ai iubitului tau.


Prietenii lui profita de el

Prietenul tau isi ofera neconditionat ajutorul celor la care tine si cum are multi prieteni, mai tot timpul are urgente pe care sa le rezolve. Tii la el tocmai pentru ca e bun si saritor, dar te deranjeaza modul in care ceilalti profita de bunatatea lui.
Daca simti aceste lucruri, e timpul sa discuti cu el despre acest subiect.

Poti sa ii spui cat de importante sunt calitatile pe care le are si cat de mult iti doresti sa nu se schimbe, insa in acelasi timp vezi cum orice calitate care este folosita prea mult duce la suferinta, fie pentru el, fie pentru cei din jur.

A-ti spune parerea e important, dar e esential sa asculti si parerea celuilalt. S-ar putea sa afli ca ai dreptate sau s-ar putea sa afli cat de multe lucruri au facut ceilalti pentru el in ultimul timp. O discutie deschisa o sa va ajute sa va dati seama daca iubitul tau este un prieten bun cu prieteni buni sau doar un tip care e folosit de ceilalti.
Si daca tot ati ajuns impreuna la o concluzie,  hotararile ulterioare vor fi luate tot impreuna.


Prietenii lui saboteaza timpul nostru

Daca simti acest lucru, cel mai probabil esti in competitie cu prietenii lui si asta nu te prea ajuta. Incearca sa iti directionezi energia facand lucruri pentru relatia ta, nu impotriva prietenilor sai.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod