Poveste adevărată: "Sunt geloasă pe amica iubitului meu, deși nu e nimic între ei"

Credeți că poate exista prietenie fără sex între un bărbat și o femeie? Într-o vreme aș fi răspuns că da, pentru că am avut și eu un astfel de prieten foarte bun, cu care mă simțeam minunat. Doar că înainte de a fi prieteni noi fusesem o scurtă perioadă iubiți. Relația s-a consumat și am devenit ulterior cei mai buni prieteni.
Poate și pentru că nu mai exista nicio tensiune sexuală între noi, ne priveam fără nicio insinuare. Așa de buni prieteni am fost încât am suferit după pierderea lui atunci când s-a cuplat cu una geloasă, care nu a mai fost de acord cu prietenia noastră.

Atunci n-am înțeles atitudinea ei, și am considerat-o o încuiată. Noi eram prieteni de ani de zile, dacă l-aș fi vrut ca bărbat nu ar mai fi avut ea ocazia să se cupleze cu el, nu? Și totuși el a ales să rărească întâlnirile noastre, pentru ea. În timp prietenia s-a răcit și acum nu mai suntem decât simple cunoștințe. Evident a ales-o pe ea.

Dar iată că după ani am ajuns și eu în aceeași situație. Sunt cumplit de geloasă pe prietena iubitului meu.
Și nu știu cum să procedez. Știu că la nivel rațional nu am motive să mă îndoiesc de iubirea lui. Suntem împreună de un an și ne iubim. Pe de altă parte îl văd că se simte foarte bine și cu ea, își împărtășesc tot felul de chestii, au glume comune, uneori mă simt în plus când sunt cu ei.

Ei sunt prieteni din studenție, îi leagă multe, au locuit o vreme în același apartament și și-au împărțit bune și rele. Știu toate astea, mi-au povestit amândoi despre relația asta specială a lor și încă de la început știam de prietenia lor. Și totuși asta nu mă împiedică să fiu geloasă. Ea este o femeie foarte frumoasă, senzuală, eu chiar nu pricep de ce e singură și de ce el nu se uită la ea ca la o femeie.
Mi-a spus într-o seară că vede în ea doar un camarad.


Nu pot să nu mă compar permanent cu ea, știu că asta vine și dintr-o nesiguranță a mea, dar efectiv în ochii mei ea e cea mai frumoasă. Evident nu i-am spus și lui toate frământările astea ale mele, dar am ajuns ca de fiecare dată când fac ceva să mă gândesc înainte oare ea cum ar face asta, și ce crede el. Mai ales că ea e destul de prezentă în viața noastră, practic suntem cam trei în relația asta, nu doar un cuplu, și după cum v-am zis uneori eu sunt cea care se simte în plus.

Recunosc, cred că am făcut o obsesie pentru ea, și nu e deloc sănătoasă atitudinea asta. Mă tem că astfel nu fac decât să-l pierd pe el cu gelozia mea, dar uite acum sunt plecați împreună într-un soi de deplasare-concediu, pentru că eu n-am reușit să-mi iau liber, iar ea avea nevoie să ajungă în Ungaria pentru câteva zile și-i era frică să conducă singură până acolo.
Sunt împreună de o săptămână acolo și eu nu mă pot gândi decât că fac dragoste și-și descoperă iubirea adânc îngropată unul pentru altul. Știu, e absurd, dar nu mă pot împiedica să gândesc astfel.

Învățați-mă cum să fac să fiu mai sigură pe mine, și pe el, dar fără să-i pomenesc despre această gelozie care mă macină? Nu vreau să-l pierd, și nici să-l pun să aleagă între noi, pentru că în secret mi-e teamă că o va alege pe ea. Și mai ales spuneți-mi vă rog ce părere aveți, credeți că e posibilă o astfel de prietenie platonică între un bărbat și o femeie, amândoi tineri și frumoși?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.
Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dan pe 12 Feb 2014, 17:06
    Taci dracului!

    @Alina,taci naibii din gura. Nici nu as concepe sa o las pe iubita mea sa aibe amic/i. II interzic in mod absolut sa aibe amici,daca nu.i convine o las,eu nu am chef sa fie poftita de amici,ca orice barbat are erectie cand se uita la o femeie frumoasa care arata bine. Sa fim seriosi! Nici vorba de amicitie dintre un barbat si o femeie,daca unu dintre ei are o relatie.

    2
    1

  • Alina pe 7 Aug 2013, 13:12
    Draga mea....

    Intr-o relatie nu au ce cauta mai mult de doua persoane. "Minim doi" nu se accepta, asta e doar o fantezie de-a unora. Daca tii la relatia ta, daca ai personalitate de femeie si iubita, daca vrei sa fii respectata de el si sa ai o relatie trainica, lasa la o parte siguranta pe care o afisezi vis a vis de relatia de "prietenie". NU exista asa ceva. Tu nu vezi ca ea este prezenta PREA MULT in viata lui,implicit a ta? De ce nu va respecta intimitatea aceasta "amica"? Poate face intentionat, ea e cea care considera ca i-l furi, nu invers si actioneaza ca atare. Este o lupta pasiva,subtila. ATENTIE: Femeile sunt muuuult mai sirete decat barbatii. Adevarate vulpite. Treaba ta!

    9
    0

  • Alice pe 7 Aug 2013, 13:05
    Nu exista prietenie intre un barbat si o femeie

    Draga mea, nu exista prietenie fara sex intre un barbat si o femeie. O sa iti dau un exemplu elocvent: inca din scoala generala avem un coleg cu care eram foarte buni prieteni, am ramas f buni prieteni pana la liceu, insa dupa terminarea liceului ne-am dus pe drumuri separate si am pierdut legatura..In urma cu 3 ani ne-am reintalnit si, cu toate ca el era si este casatorit am inceput o relatie care continua si in ziua de azi fara ca sotia lui sa banuiasca ceva..ea stie ca suntem buni prieteni si atat..Ce sa spun, nu ma consider usa de biserica si nici nu regret relatia asta, insa vorba aia 'it takes two'...asa ca mare grija cu relatiile astea de prietenie intre iubitul tau si o alta ea...

    4
    0

  • MARIA pe 6 Aug 2013, 21:15
    Ai mare grija.

    Ai mare grija,ti-o spun din propria experienta...acum 8 luni l-am prins pe sotul meu cu o prietena de familie,mai bine zis ei erau ,,simplii,,prieteni de peste 10 ani.Acum 7ani ne-am imprietenit si famillile,ea fiind o foarte buna prietena si un ajutor de nadejde cand el avea nevoie de vreo informatie...dar asa cum simteam de ceva vreme ca exista ceva mai mult decat o simpla prietenie mi s-a si confirmat;din pacate din toata povestea asta de mizerie (unde sunt implicati si copii ) eu sunt singura care nu si-a revenit(sotul ei nu crede,iar eu sunt o ,,geloasa nebuna,,) si sunt f.bulversata...de cate oriam incercat sa-i zic ceva,sarea ca ars cadoar ,,ei erau doar simpliprieteni,,! Daca simti ceva,reactioneaza pana nu este prea tarziu!!!Ai grija de tine,numai tu poti sa iei o decizie.

    4
    0

  • ileana pe 29 Iul 2013, 11:08
    baliverne

    ori tie nu-ti pasa de el ori el nu te iubeste sincera sa fiu unde este iubire si respect nu poate fi vorba de asa ceva. Cum sa plece in concediu cu alta oricat de prieteni ar fi,asta e lipsa de respect si s-o spun pe aia dreapta al doare undeva de tine, si cealalta daca ar fi o prietena adevarata s-ar retrage din viata lui ar respecta si ea prietenia cu el si pentru el te-ar respecta si pe tine. Fi fata desteapta si cerei lui sa nu se mai antalneasca cu ea decat numai an prezenta ta s-au deloc punel sa aleaga antre dragostea ta si prietenia ei si atunci ati dai seama pe cine doreste langa el.Fi fata desteapta si nu te lasa calcata an picioare.Si apropo el nui prost deloc cu una se distreaza si se simte bine si pe una o are acasa la dispozitia lui cand doreste

    9
    0

  • Vero pe 29 Iul 2013, 06:25
    Ridica capul sus si deschide ochii!

    Draga, te comporti ca o naiva. Ti-au mai spus-o si altii. Gelozia ta este intemeiata. Deschide ochii si intelege ca esti prostita si probabil ca demult timp. Ceia ce se intimpla in viata ta si a iubitului tau, nu e deloc normal. Am si eu un prieten foarte bun. Il cunosc de ani buni, dar cind a inceput sa aiba o ibita, m-am dat la o parte din respect pentru el ca prieten. Sintem si acum prieteni dar ne vedem foarte moderat, ca prieteni, nu ca iubiti, pentru iubita lui este nr 1, pentru ca asta e viata lui personala iar eu nu am dreptul sa ma bag in ea. Iar eu intretimp mi-au construit-o si pe a mea prorpie alaturi de alt barbat. La fel impreuna cu sora si verisoara mea, care toate sintem aproape de aceiasi virsta, chiar insasi cu verisorul nostru cu care am crescut impreuna si sintem nu doar prieteni, da ca fratii practic, la fel cind avea iubite si cu iubita actula, noi ne-am dat la o parte, chiar daca sintem verisoare si foarte bune prieteni intre noi. Nu e frumos sa te bagi in relatia altora, chiar sa fii tu si cel mai bun prieten de pe pamint. Sint anumite limite, sigur daca nu sint si anumite interese. Apropo inca ceva, nu exista oameni mai buni decit tine. Fiecare are partea lui unica. Descopera partea ta unica si apreciazate mai mult, nu te mai compara cu altii, pentru ca altii nu pot fi ca tine.

    4
    2

  • Adi pe 29 Iul 2013, 03:31
    .....

    un pic de sex in afara relatiei nu strica :))) omu poate chiar tine la amica lui...cu beneficii :)))

    5
    4

  • Adi pe 29 Iul 2013, 03:31
    .....

    un pic de sex in afara relatiei nu strica :))) omu poate chiar tine la amica lui...cu beneficii :)))

    2
    5

  • Aurelia pe 28 Iul 2013, 23:13
    Esti naiva!

    Zici ca nu te indoiesti de iubirea lui, dar ti-e frica ca daca il pui sa aleaga o va alege pe ea? Ce paradox. Esti foarte naiva ca crezi in asa prietenie. Foarte desteapta e iubita fostului tau prieten ca l-a indepartat de tine, asa trebuia sa procedezi si tu. Ma rog, poate nu asa de categoric, dar trebuia de la bun inceput sa il inveti pe iubitul tau sa faca diferenta intre tine si amica lui. Intilnirile cu ea mai rarute si mai dragute si desigur doar in trei. Nu te pune pe ginduri nici faptul ca ea e singura, desi e frumoasa, si mereu e cu voi? Vreau sa iti zic ca ea e mai puternica decit tine, odata ce ti-a insulfat neincrederea asta in tine, ca ea e mai frumoasa, mai buna sau el o vrea mai mult pe ea decit pe tine. Si cum ai putut sa accepti ca ei doi sa mearga in concediu in doi si tu sa mergi la munca, a fost bine planiut aici, ori de ea, ori de amindoi. Cel mai penibil ar fi daca e planuit de amindoi, caci in ochii lor acum esti ca o oita. Si un barbat indragotit nu isi lasa femeia iubita sa munceasca si el merge in concediu cu alta, fie ea si amica. Din dragoste si respcte pentru tine el era sa o refuze, iar ea daca era intradevar o amica a cuplului vostru si nu avea interes fata de barbatul tau nici nu era sa indrazneasca cu asa propure, caci e si ea femeie si era sa inteleaga ca acest lucru pe tine te va jigni. Eu te sfatui sa deschizi ochii si sa clarifici situatia sa vezi cine aici nu joaca cinstit. Si fii mai increzuta in tine, nu arata ei ca esti nesigura pe tine, caci nesiguranta ta o face pe ea mai puternica.

    7
    0

  • Alina pe 28 Iul 2013, 21:21
    In iubire nu exista gelozie.

    In iubire nu exista gelozie. Si pana nu te iubesti pe tine nu poti iubi pe altul. Da, gelozia inseamna neincrederea ta si nu e nici vina lui si nici vina prietenei ei. Si iubitul tau poate pleca in concediu cu cine vrea si unde vrea, pentru ca te iubeste pe tine, altfel era iubitul alteia.

    3
    16

  • Silvia pe 28 Iul 2013, 12:26
    Sunt geloasă pe amica iubitului meu, deși nu e nimic între ei"

    Draga mea,iubitul tau nu are ce cauta in concedii cu alta,nici nu-mi pot imagina asa ceva,tu nu ai avut nimic de spus?,era mai important pentru el acel concediu cu ea in timp ce tu mergi la serviciu? Nu cred ca te iubeste, lasa-l ca nu te merita.Parerea mea este ca cineva nu "joaca" cinstit in relatia voastra.Mult succes!

    26
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod