Poveste adevărată: "Soția mea a devenit fanatică religioasă după ce ne-am căsătorit"

Când ne-am cunoscut era cea mai mișto tipă din câte știam eu: deșteaptă, frumoasă, amuzantă. O plăcere să petreci timpul cu ea și niciodată înainte să ne cuplăm nu am avut vreo discuție măcar vagă despre religie, biserică și alte abureli de genul ăsta care aparțin secolului trecut.
A urmat o perioadă foarte bună pentru amândoi. Vreo doi ani în care am călătorit împreună, pentru că lucram la un proiect comun, ne-am iubit și ne-am simțit excelent. Eram iubiți, ce mai, deși mie mi-a fost greu întotdeauna să admit această etapă dintr-o relație. Recunosc că până la ea nu avusesem relații serioase. Oricum nu atât de lungi. O iubeam.

La momentul aniversării a doi ani de când eram împreună oficial am avut și prima discuție mai serioasă despre ce am putea face pe termen lung. Nu era vorba de cerut în genunchi sau alte chestii siropoase, ci pur și simplu am discutat pentru prima dată posibilitatea de a ne muta împreună și de a ne face niște planuri similare cu alea de familie tradițională.

OK, trebuie să vă mai spun că eu nu cred în Dumnezeu, nu am legături cu niciuna dintre religii și nici nu îmi doresc să am.
Nu cred în „ce Dumnezeu a unit omul să nu despartă” pentru că ceea ce mă unește pe mine cu un al om sunt doar voințele noastre și dorința comună de a fi împreună. Nimic altceva.

Prin urmare am discutat și despre asta, am convenit că nu suntem religioși, deci nu avem de ce să facem o ceremonie la care să ne pretindem ce nu suntem, doar pentru că familiile sau prietenii ar vrea să ne vadă într-o astfel de postură. Dar pentru că și ea și eu ne doream copii am decis să facem totuși o căsătorie civilă, măcar din rațiuni birocratice viitoare.

Toate bune și frumoase, până când, după câteva luni de la căsătorie ea a pierdut o sarcină iar asta i-a întors pe dos complet sistemul. A început să devină alta. O persoană despre care aveam senzația că nu știu nimic. O femeie habotnică, temătoare, care nu lipsea de la nicio slujbă duminicală și nu rata niciun post.
Am început să avem discuții despre asta, pentru că eu nu pricepeam ce se întâmplă. OK, mai pierd femeile sarcini, dar nu rup ușa bisericii ca să se pocăiască. Și pentru ce? Că nu a fost vina nimănui, s-a întâmplat un ghinion, mai încercăm să facem copii și fără să ne punem cenușă în cap.

Mi-a zis că nu are legătură cu mine, că sunt credințele ei și că nu ne vor afecta căsnicia. Însă eu mă simt înșelat. E ca și cum comanzi un produs și primești altul. Sau îl primești pe ăla, dar după câteva luni rulează alt program. Ce naiba, am discutat din start ce suntem fiecare și ce așteptăm de la celălalt. Ce e așa de greu pentru o femeie să spună adevărul din start? Nu ne-am fi încurcat.  

Oricum, mi-e greu să cred că religiozitatea asta a ei a fost provocată doar de pierderea sarcinii, și nu a fost măcar latentă acolo în sistemul ei de valori.
Familia ei e destul de religioasă și cred că s-a lăsat influențată, iar odată ce s-a văzut măritată a considerat că nu mai are rost să se ascundă. Mi-a zis un prieten recent că există chiar un soi de prozelitism pe care-l practică anumite biserici, care își îndeamnă credincioasele să se căsătorească cu „necredincioși” și să-i convertească. Mi se pare de domeniul SF, dar oricum cam tot ce se petrece la mine acasă acum e SF. Femeia cu care sunt însurat nu mai e tipa deșteaptă pe care o iubeam, ci o tută care nu e capabilă să gândească cu capul ei în afara normelor impuse de un bărbos care habar n-are ce e între noi.


Prin urmare, da, mă gândesc serios la divorț. Doamnelor, fetelor, vă spune un om cu picioarele pe pământ și cele mai bune intenții: nu vă bateți joc de viața voastră în felul ăsta.
Nu lăsați pe alții să vă dicteze cum să trăiți pentru că viața e a voastră, fiecare e responsabil pentru ea.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (26)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • catalin pe 21 Iul 2021, 15:09
    omul asta are dreptate

    Mare parte din vina nu este a ta si nici a ei, vina este a preotului care a indoctrinat-o pe sotia ta. Una este sa fii om credincios care mergi la biserica, iar alta este sa fii fanatic religios. Fanatismul aici se manifesta prin anularea libertatii sotiei tale, poate e cudat ce spun, dar unii preoti fanatici cauta sa le controleze vietile credinciosilor. Cunosc multe cazuri de genu asta, cu preoti care prin controlul pe care il au asupra unor oameni au despartit si familii. Cand tii posturile nu inseamna ca esti fanatic, inseamna doar ca esti un om credincios, dar atunci cand postesti si te infometezi 3 sferturi din an si te porti ca o maicuta sau ca un calugar chiar daca esti casatorit asta deja e spalare pe creier si fanatism religios. Nu m-as mira ca preotul sa vorbeasca intimitati cu sotia ta, pentru ca multi preoti sunt obsedati de relatiile sexuale dintre cei casatoriti si vor sa ii faca pe habotnici sa aiba relatii intime doar cu aprobare de la preot, desi in slujba cununiei ti se spune clar ca ai binecuvantare...

    0
    0

  • Mircea Dragomir pe 29 Iun 2017, 12:29
    căsnicie

    Dacă tu te consideri o persoană independentă care nu vrea să-şi schimbe convingerile la comandă, cum se face că nu eşti dispus să accepţi ca şi soţia ta să aibă convingerile pe care le vrea ea, independent de concepţiile tale. De ce vrei să-i impui tu modul tău de a privi lucrurile. De ce nu o accepţi aşa cum este ea la acest moment, mai ales că ea nu-ţi impune ţie să te rogi, să posteşti..., etc. Spui că ea este o habotnică religioasă, ca să demonstrezi de fapt că tu eşti un habotnic ateu, intolerant şi arogant pe deasupra, care pretinde altora ceea ce el însuşi nu este dispus câtuşi de puţin să facă. Făţarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău şi atunci vei vedea să scoţi paiul din ochiul fratelui tău!

    0
    2

  • ella pe 1 Mar 2014, 20:02
    Omul are dreptate

    Cand tii 6 luni din an post si cand megi duminica de duminica la biserica plus toate sarbatorile aduce putin a fanatism! E greu ptr unii sa vada o asemenea schimbare la persoana de langa ei! Ce e asa ciudat in ceea ce simte acest om?

    11
    6

  • anonima pe 18 Ian 2014, 09:42
    nu mai citesc eva

    Imi placea site-ul, insa nu o sa il mai citesc. Nu imi place sa vad ce fel de caractere posteaza sau voteaza. Ma deranjeaza ura gratuita a oamenilor si lipsa lor de cultura. Multi se cred destepti si cand colo ... Oamenii trebuie sa se reszpecte intre ei. Daca nici macar pe net nu pot discuta ciilizat, ce sa mai vorbim in viata reala. Iaca asa diorturile curg ca apa ...

    6
    15

  • Miha pe 16 Ian 2014, 10:15
    o societate intoarsa pe dos

    Cu regret vad ca oamenii sunt intorsi pe dos. Si tot cu regret vad si multa ura impotriva celor credinciosi. Intunericul nu are de a face cu lumina. Apare lumina si intunericul fuge. Nu ma mir ca suntem cum suntem ca tara ... Nu pot sa ma laud ca am fost credincioasa, insa vorbind cu persoane atee am vazut indiferenta lor fata de semeni ... dar probabil ca seamanul acestora este maimuta, din care spune stiinta ca ne tragem :) Tot indiferenta vad si la domnul cu pricina. Femeia respectiva sufera enorm si si-a gasit refugiul in credinta. Si asta o a ajuta mult pe parcursul vietii. Nu vad motiv de divort aici si nici o vina de nici o parte, insa simt ca trebuie sa spun ca domnul nu iubeste.Unde dragoste nu e nimic nu e. Si asa a fi cu oricare femeie ar fi ... femeia, credincioasa sau atee are nevoie de tandrete, gingasie ... Numai bine va doresc si multa intelepciune!

    10
    19

  • Ema pe 16 Ian 2014, 01:29
    credinta m-a salvat

    Imi pare rau pentru cei care nu-si dau seama ce importanta are religia. Ateii nu au nimic! Nici o nadejde in NIMENI! Am aut cu cea ani in urma o spaima puternica si puteam sa-mi imbolnaesc inima. Sunt bine datorita credintei :) M-am spovedit si continui sa o fac :) Nu am mers la psiholog si nici nu am luat tratament medicamentos.Am depasit depresia si anxietatea cu ajutorul Domnului. O tipa a trebuit sa ia XANAX pentru ca cica pe ea "nu o pacalesti". Eu ma rog si mi-e bine, ea ia XANAX si nu e bine :| Ii pacaleste organismul XANAX-ul ... Curios ca unii atei ii considera pe crestini prosti, insa ei cred ca tot universul a aparut intamplator ... ei sunt mai credinciosi decat crestinii :)) ... insa intamplarii :)) Credinta intareste psihicul, nu il destabilizeaza :) Vorbesc din experienta :)

    10
    20

  • daniela pe 15 Ian 2014, 16:36
    credinta in Dumnezeu aceasta este solutia

    noi crestini nu suntem slabi si limitati ,cum a spus unul di cititorii articolului-, din contra suntem mai puternici decat voi ateei , stim ceea ce vrem de la viata ,incotro ne indreptam ,avem valori si principii morale sanatoase .Noi cerem ajutorul divinitatii (lui IIsus) ,dar acesta nu este un semn de deboleta ci este singurul mod sanatos prin care reusim sa luam deciziile corecte pentru viitor, sa depasim necazurile si sa-I multumim.Ateii merg la psiholog,apoi la pshiatru , ajung sa fie depresi incep sa ia psicofarmaci si in cele din urma ajung la nebuni.(in Biblie scrie ca nebunul spune ca nu exista Dumnezeu); Noi crestini nu suntem feriti de probleme,incercar idar pe care le depasim cu ajutorul Lui IIsus si prin aceste probe noi iesim mai puternici iar credinta noastra este tot mai mare.Diferenta dintre noi ,crestini ,si voi o face IIsus.Va scriu acestea din experienta de viata nu pentru ca am citit de specialitate.

    9
    20

  • janson pe 10 Ian 2014, 15:50
    singura solutie

    solutia este simpla domnule. nu divortul este solutia ci un upercut la ficat urmat de un croseu de dreapta dupa ca duce mainile la ficat sa nu-si poata apara mecla.

    14
    14

  • diana pe 27 Dec 2013, 11:34
    pentru Ioana

    Fiecare femeie reactzioneaza diferit la o pierdere de sarcina..unele sunt puternice pt ca au un barbat care le sustzine (cum a fost in cazul tau), altele se refugiaza in religie pt ca barbatul lor se simte neglijat si nu le intzelege...(cred ca de vina a fost lipsa sexului sau sexul mai rar,barbatzii intotdeauna devin egoishti din cauza asta,barbatul din poveste nu ne-a spus chiar tot,nici nu avea cum,ne-a spus doar ce-l avantaja pe el :D ), oamenii se schimba in functzie de evenimentele din viatza lor...mai ales cele tragice...unii comunica,altzii nu...ca barbat intzelegator si iubitor trebuie sa-ti cunoshti nevasta si sa incerci sa comunici cu ea,sa o intzelegi prin ce trece...daca esti un egoist iti vei lua talpashitza.Oamenii credincioshi au suflet...ateii sunt mai reci ca persoane,eu asa am observat in general si "taie in carne vie" daca ceva nu le convine,nu au limite,nu-i ingradeshte nimic,calca pe cadavre,iar asa face si domnul in cauza...

    14
    37

  • Adrian pe 26 Dec 2013, 19:50
    ...

    foarte multe oi care au scapat din turma au comentat pe aici , sfatul meu pt baiatul care a scris povestea este sa divorteze..nevastata e o femeie slaba , toanta cum ai spus si tu..si nu pt ca a pierdut o sarcina (asta nu e vina ei) ci pt ca nu are un psihic puternic , oamenii religiosi sunt foarte slabi si limitati in natura lor si toti sunt tranformati (in inconstienta lor) in santinele naive care vor sa transmita prostia mai departe ..de ce sa iti pierzi vremelea langa un astfel de om ?? pentru ce ? a ales alta cale ..las-o sa-si suporte consecintele deciziei ..nu vei putea sa ajungi cu ea la un numitor comun pt ca sunteti prea diferiti , asa a-ti fost mereu dar ea a mimat ca e independenta ..meriti o femeie open-mind la fel ca tine si sunt sigur ca te vei intelege de 1000 de ori mai bine decat cu enoriasa actuala ..mie sincer imi place cum gandesti .. perceptia oamenilor limitati nu poate fi decat limitata..sunt multi care se agita si sunt in stare sa-si dea viata pentru nimic..pt o idee bolnava plantata in capu lor sec de alti mafioti care se dau "credinciosi"..de ce credeti ca majoritatea preotilor li se rupe _|_ de religie , de biserica(cladire banala) ?? totul e un joc , o afacere, o smecherie care se practica in orice loc ..sunt o groaza de prosti care doneaza bani si le se da in schimb fix _|_ , de ce majoritatea oamenilor care merg la biserica sunt saraci ? iar cand sunt ajutati ..cu un colac amarat si o sticla expirata de ulei e luata tot din banii lor ?:)))) religia este o marsavie inventata de "mafioti ascunsi" care este folosita mai mult in scopul de a distruge decat de a construi ..parerea mea, oamenii nu au nevoie de religie pt a deveni sclavi ..au nevoie de independenta ca sa poata evolua pt a face lumea asta un loc mai bun ..exista 2 categorii de oameni pe lumea asta : cei care dau ordine si prosti care le executa orbeste..asa a fost mereu si va fi in continuare..

    45
    13

  • Mihnea pe 25 Dec 2013, 14:05
    rusinica

    te-ai plictisit se pare domnule ... unde-i problema?! solutie banala: divortezi acum, cauti alta ... asa ... ca baietii ... divortezi si de aia ca nu-i "produs perfect" sau ca apar "defectiuni" ... gasesti tu fufe destule ... asa, pe masura ta pentru Ioana: vorba lunga saracia omului ... tare multe prostioare spui acolo ...

    14
    26

  • Ioana pe 24 Dec 2013, 12:02
    Pentru Ema

    xulescu:"Dar probabil pentru ca tu nu crezi in Dumnezeu ai fii preferat ca sotia ta sa se refugieze in droguri, sau alcool si ar fii fost ok." deci daca nu crezi in dumnezeu automat o dai pe droguri sau alcool, nu? ; ancuta:"probabil cu scopul de a-si bate joc de credinta si obiceriuri vechi. nu e nimic habotnic in a merge duminica la biserica si a tine posturile." tot ce a inteles ea din articol este ca religia e atacata si nimic mai mult. ; eva:"Asa si? Ce e gresit, faptul ca tu nu crezi si ea crede? Nu toti oamenii sunt la fel." din nou aceeasi poveste ca si la ancuta. ; bob"Probabil esti din ala cu manele si beri." din nou, daca gandesti diferit in societate esti etichetat ca si cocalar si alcoolic. ; aneioni:"consider ca a l cunoaste pe Dumnezeu nu este o catastrofa, ci din contra o bucurie," aneioni trece foarte usor peste schimbarea brusca de comportament ca doar e vorba de religie si nu e nimic gresit sa te apuci brusc sa crezi. Acum Ema, ce nu intelegi e ca nu numai ea a pierdut un copil. A fost si copilul lui. Eu am fost casatorita de doua ori. Primul sot a fost pur si simplu barbatul perfect cu care iti poti face planuri de viitor. Dupa 2 ani de la casatorie a inceput sa bea(nu mult ce-i drept) dar de la faptul "eu nu ma ating niciodata de alcool. numai lasii se refugiaza in alcool", la a ajunge sa bei zilnic e o diferenta uriasa de comportament. De la planuri indraznete ale unui om curajos care niciodata nu s-a dat batut , a ajuns sa ii fie frica de orice si sa mearga pe ideea fara riscuri. E aceeasi idee si aceeasi poveste ca cea relatata in articool. Un om care s-a schimbat la 180 de grade, indiferent in ce fel s-a schimbat. Actualul sot mi-a fost sincer de la inceput. L-am luat cu bune dar mai ales cu rele. Nu a ascuns nimic de mine. Are multe defecte dar a stiut sa le recunoasca si sa le infranga. Din pacate si eu am pierdut o sarcina, dar amandoi am pierdut acel copil nu doar eu. De-aia inteleg atat de bine situatia de mai sus. Nu ne-am indepartat cum fac majoritatea ci ne-am gasit refugiul unul in celalalt. Ne-am apropiat mai mult si ne-am intarit relatia. Pe cand doamna din poveste s-a indepartat de sot. Cand nu mai e comunicare, intelegere , afectiune si in schimb exista schimbari de comportament, distantare , influente din exterior, acea relatie a murit. Nimeni nu ar trebui sa se lase influentat de popa, frate, mama , tata etc. Pentru ca nu ei traiesc in locul lui. Poate ai inteles ceva. Daca nu , cum am spus fiecare cu punctul lui de vedere. Priviti mai adanc in poveste , nu doar "ahh omul asta nu e religios si o critica pe nevasta-sa ca se duce la biserica". Pe majoritatea v-a deranjat ca va este atacata religia. Dar intelegeti ca fiecare e cu credinta lui. Si de aici a pornit comentariul meu cu "fanatici religiosi" , care a fost un mod de a spune. Sper din tot sufletul sa va deschideti cu totii mintea si sa nu mai judecati superficial dupa cateva norme impuse de voi insisi. Sarbatori fericite!

    27
    11

  • Ema pe 24 Dec 2013, 08:37
    unde sunt fanaticii religiosi?!

    @Ionana Doamna draga, unde sunt acei fanatici religiosi? Ai tu idee ce inseamna fanatism?! Bag seama ca cei care nu sunt ca tine au primit eticheta deja! Din postarea lui xulescu nu vad nimic care sa sune a religie, daramite a fanatism religios?!

    10
    21

  • Ema pe 24 Dec 2013, 08:33
    ce om superficial

    Omule, cum dai de greu dai ir cu fugitii ca un las. Ce este rau in ce face doamna ta?! Cu ce te deranjeaza?! Iti place sa O CONTROLEZI si sa ii dictezi ce sa faca! Femeia sufera si a suferit enorm pentru sarcina pierduta! Asa ceva numai mama poate simti! Tu trebuie sa ii fi alaturi nu sa spui ca au mai pierdut femeile sarcini!!! Esti un las dintre cei mai mari! Nu o meriti! Ea este cea care merita ceva mai bun! In momentul asta are nevoie de sustinere morala si primeste ce?! papucii?! Casnicia are urcusurile si coborasurile ei. A reusi sa stai cu aceeasi persoana pana la capat este adevarata aventura; sa schimbi persoana repejor cand dai de greu este cel mai usor!

    14
    23

  • adriel pe 23 Dec 2013, 15:35
    esti un om cam superficial

    divorteaza domnul meu drag. daca nu poti respecta faptul ca sotia ta poate gandi de una singura si ii pui in carca tot felul de lucruri de domeniul sf-ului atunci nu mai sta langa ea: de ce o chinui? esti un om plin de frustrari care nu o sa fie fericit alaturi de nici o femeie...hai pa...imi e rushine ca barbat va exista asemenea specimene ca tine

    13
    27

  • Mada pe 23 Dec 2013, 15:16
    Este alegerea ta.

    Daca o persoana nu se mai simte in largul ei langa o alta persoana care candva era totul pentru ea atunci care mai este rostul. Doare tare atunci cand ajungi la concluzia ca cel langa care aveai de gand sa iti petreci tot restul vietii si-a incalcat promisiunea si a devenit altcineva. Un singur lucru ai putea sa mai faci, sa purtati din nou acea discutie serioasa, sa vedeti daca puteti continua drumul pe care ati pornit odata si daca sentimentele ei pentru tine o vor aduce din nou in viata de familie. E pacat totusi sa renuntati asa usor la tot ce aveati mai de pret o data, dragostea, pentru convingeri independente.Mult succes in continuare si sarbatori fericite!

    23
    4

  • Ioana pe 23 Dec 2013, 12:01
    cum am mai zis,fiecare cu parerea lui

    Eva, manutele rosii sunt dovada ca au votat numai fanaticii religiosi. Ca si xulescu, toti considerati ca daca nu crezi in dumnezeu esti un drogat , alcoolic sau curvar. La asta s-au rezumat alte raspunsuri. Asta e gresit. Cataloghezi un om doar pentru credinta, nu pentru ce e el ca si om. Voi ati simtit ca va este atacata religia. Nu ati privit povestea din afara. Motivul din povestea celor doi putea fi cu totul altul(de exemplu devenea vegetariana, sau vroia sa devina culturista sau vroia sa se tunda la zero). Trebuie sa priviti neutru. Nu va legati de motiv in sine. Putea fi orice altceva. Nu ati inteles deloc ideea. Acest barbat putea sa va zica povestea vag, sa se rezume doar la faptul ca sotia lui s-a schimbat si s-a lasat influentata de o a treia parte. In lipsa motivului, CU SIGURANTA TOTI I-ATI FI DAT DREPTATE!!! Aveti idee cum e sa iubesti o persoana , sa o iubesti pentru personalitate si nu aspect? dar apoi ea sa isi schimbe personalitatea total?? atunci ce mai ramane de iubit? Nu mai e intelegere, nu mai e iubire, atunci la revedere. Nici pe ea nu o vad sa isi dea prea mult interesul pentru sot, ca na e ocupata cu alte treburi. Oricum ma bucur ca majoritatea ati fost de acord ca ea este o persoana influentabila. Ceea ce ca om nu e normal sa faci ce ti se spune. Ea trebuie sa inceapa sa gandeasca singura pentru ea insasi. Aaaa si inca un lucru. Acest om a cerut niste pareri. E logic ca nu pot fi toate contra sau pro. Suntem toti oameni diferiti cu conceptii diferite. Nu putem avea toti aceeasi parere. Nu zic ca parerea cuiva e gresita. Toti avem dreptate din punctul nostru de vedere. Decizia este NUMAI A LUI si el e singurul care are defapt ceva de zis aici. Incercati macar sa va puneti in locul lui si ganditi-va cum ar fi daca vi s-ar intampla voua acest lucru (nu neaparat acelasi motiv, ci ideea ca persoana iubita isi schimba total personalitatea). Va doresc sarbatori fericite si sper sa fiti mai buni si sa nu mai catalogati oamenii doar ca sunt diferiti de voi!

    31
    11

  • aneioni pe 23 Dec 2013, 09:34
    Domnul fie cu tine, Doamna!

    povestea imi pare tare cunoscuta. Nu mi vine sa cred ca a fost asternuta pe hartie, sper totusi sa nu fie persoana pe care am cunoscut o! Un barbat educat, indiferent de ceea ce s a petrecut in sanul familiei nu si expune viata personala, nu si catalogheaza sotia in termeni licentiosi indiferent de transformarea suferita. Sunt alaturi de aceasta femeie si consider ca a l cunoaste pe Dumnezeu nu este o catastrofa, ci din contra o bucurie, chiar daca acest lucru s-a petrecut din cauza pierderii suferite. Sincer, imi pare rau ceea i s a intamplat. A pierde un copil este o durere care nu se stinge niciodata, mai ales pentru o mama, nu e ceva minor, ca si cum s-a stricat un produs , il arunci si cumperi altul. Domnule, cred ca ar trebui sa inveti din aceasta experienta.Dumnezeu nu e un barbos, asa cum l ati descris dvs. Fara El suntem nimeni. El e cel care permite sa se intample sau nu un anume eveniment, El e deasupra intregului Univers. Oamenii nu sunt produse, ci fiinte care au dreptul de a gandi, de a alege si de a se schimba in functie de aspiratii si dorinte! Sper din toata inima, ca aceasta experienta sa va trezeasca din inertie, sa va ajute sa va redescoperiti, pentru ca nimic din ceea ni se intampla nu e INTAMPLATOR sau cum ati zis dvs.GHINION...Va rog sa reflectati! Un Craciun fericit va doresc amandoura!

    19
    28

  • bob pe 23 Dec 2013, 07:41
    incredibil !

    Baiete,-asa ca intre baieti (ca nu esti inca barbat )-esti complet idiot cu ideile tale ,lipsa TOTALA de educatie,cultura,..Ma mir ca ai scris aici,voiai compasiune?-poate or fi multi ca tine in zilele astea si in asa o societate intoarsa pe dos...Probabil esti din ala cu manele si beri... Ai face bine sa-i redai libertatea,ea se pare ca s-a trezit (sigur datorita accidentului) si vrea o viata curata si frumoasa.Tu vei gasi fufe pt petreceri desuchiate...cu zecile.Succes !

    16
    26

  • Eva pe 23 Dec 2013, 04:35
    Ioana

    Pt Ioana vorbesti mult dar fara sens.Dovada e si toate manutele rosii.

    12
    20

  • Eva pe 23 Dec 2013, 04:27
    Bla bla

    Asa si? Ce e gresit, faptul ca tu nu crezi si ea crede? Nu toti oamenii sunt la fel.

    10
    21

  • Vero pe 22 Dec 2013, 23:39
    Pursimplu ambii apartin a unor lumi diferite

    Au fost acei fluturasi in stomac de pasiune si acum pursimplu realitatea vine pe fagajul ei. Tie ti-a placut de ea, pentru ca era diferita si probabil la fel si ea a simtit pentru tine. Chimia dintre voi a fost puternica, dar nu inseamna ca a fost si dragoste adevarata. Iar diferentele se atrag, pina la un moment anume cind ambii trebuie sa aleaga un drum de mijloc, adica un compormis, pentru a reusi sa mearga brat la brat prin viata ca niste prieteni care se sustin la nevoie si se accepta asa cum este fiecare. Pentru ca cum a mai spus cineva mai sus, viata te schimba. La voi nu a avut sa fie. Iubirea adevarata se naste din pasiune puternica de la inceput sau mai putin puternica. Dar nu toate pasiunile duc la iubire adevarata. Iubirea adevarata e atunci cind esti alaturi de acea persoana indiferent ce nu s-ar intimpla. Esti alaturi si incerci sa intelegi, nu astepti sa fii inteles mai intii. Accepti si esti in stare de orice, numai ca sa stii acea persoana fericita. Asta inseamna iubire. Pentru ca nu crezi in Dumnezeu, e dreptul tau, exact ca si dreptul ei de a crede. Eu mai degraba vad ca tu esti gelos pe ea, deparca credinta ei a furata de linga tine. Sau mai inainte facea exact cum spuneai tu si o influientai cum iti placea si acum este influientata de religie. Nu te mai asculta pe tine. Si uite ca nevoia asta de a te simti implinit prin a influienta pe cineva, deja nu mai este satisfacuta de acea persoana. Asa esti tu... Dar ea sa dus acolo unde simte ca e inteleasa. De ce? pentru ca nu a simtit asta in tine, cum simtea mai intete. Nici ea nu ti-a dat o sansa, ca probabil si tu aveai nevoie sa fii inteles. Dar nici tu nu i-ai dat acea sansa. Deci acum diferentele dintre voi isi pune amprente cind ati ajuns sa aveti incercari. Ambii sinteti vinovati... pentru ca nu va respectati unul pe altul si nu incercati sa va intelegeti, asteptind defapt celalt sa inteleaga primul. Asa ginditi fiecare. Iar asa niciodata nu o sa ajungeti sa rezolvati divergentile dintre voi. Mai pe scurt iubirea nu functinat in cazul vostru. A fost doar pasiune de durata. Cel putin in cazult tau. Si inca ceva, nu mai privi oamenii ca lucruri. Altfel doar cu lucruri si te vei trezi intr-o zi... Oamenii sint fiinte cu emotii si trairi, unde in cazul mai ales a unei femei, cind isi pierde copilul mult dorit, nu poate fi "ceva nu atit de grav" (cum ai dat de inteles ca asa crezi tu). Iar logica ta, nu isi are locul in asa caz. Aici emotiile si trairile vorbesc. Pentru ea a cintat atit de mult, dar nici macar nu ai realizat asta. Pai cum vrei, sigur ca a gasit acea intelegere in alta parte daca tu nu i-ai dat-o. Dar Sa fii fericit daca viata o sa iti dea o sansa si tie si, o sa te invete, pentru ca altfel noi oamenii nu invatam. Sotia ta o sa sufere probabil cind ai sa dai la divort. Dar ma bucur pentru ea, ca o sa fie spre binele ei. Tu nu poti sa o intelegi. Nu poti sa o faci fericita. Iar noi avem nevoie fiecare sa simtim ca sintem intelesi. Dealtfel asta realizezi ca ai nevoie si tu. Dar nu realizezi ca tu singur indepartezi oamenii aia care ar putea intradevar sa te inteleaga. Si nu doar ei sint cei care s-au schimbat, dar si tu. Unica caracteristica comuna dintre tine de atunci si de acum, este doar ca ai ramas tot atit de ateu. Pe cind sotia ta nu. Cum am mai spus vina e la amindoi. Succes si sper sa fii fericit. Ca nimeni nu e perfect...

    12
    21

  • Ioana pe 22 Dec 2013, 13:01
    Fiecare cu parerea lui

    Ancuta , sunt de acord nu e nimic gresit. Fiecare are dreptul sa creada sau sa nu creada in orice religie de pe pamantul asta. Greseala aici este, ca te prefaci a fi o persoana cand defapt nu esti. Trebuia sa fie sincera de la inceput. Motivul e absurd si destul de irelevant, adica religia. Dar e ideea de a minti si pacali persoana care te iubeste si vrea sa isi petreaca toata viata alaturi de tine. Nu poti spune azi sunt intr-un fel, dar maine ma schimb si sunt altfel. A fost o schimbare la 180 de grade. Se mai schimba oamenii in timp dar nu in halul asta, si nu intr-un timp asa scurt. Ori e bolnava cu capul, ori a fost o prefacuta de la inceput. Ai inteles gresit povestea. Reala sau nu, nimeni nu a incercat sa denigreze religia, ci sa scoata in evidenta schimbarile bruste de comportament.

    32
    16

  • ancuta pe 22 Dec 2013, 09:35
    articolul e inventat

    probabil cu scopul de a-si bate joc de credinta si obiceriuri vechi. nu e nimic habotnic in a merge duminica la biserica si a tine posturile.

    4
    42

  • Ioana pe 22 Dec 2013, 02:54
    E vina ei

    Iti dau dreptate! E tare aiurea sa te indragostesti de o persoana, sa traiesti cu ea , ca mai apoi sa te trezesti cu o cu totul alta langa tine."xulescu" greseste dar are si dreptate in acelasi timp. Da poate nu o iubesti, dar asta pentru ca tu iubeai practic o cu totul alta femeie, nu pe cea de acum. Te indragosesti de personalitatea cuiva si daca ea se schimba la 180 de grade, practic traiesti cu un necunoscut si nici nu ai cum sa simti iubire. Greseala uriasa vine din partea ei. Sunt doua posibilitati. Prima: Poate la inceput nu te-a mintit si chiar nu avea nici o treaba cu religia si a luat-o acum "razna" ,poate pentru ca se invinovateste de pierderea copilului si crescand intre oameni religiosi, chiar daca nu a crezut, inconstient a crezut ca e pedeapsa divina ce i s-a intamplat. Dar eu tind sa cred ca a doua: ea era perfect constienta de credintele ei si s-a prefacut pentru a te tine langa ea (si aici pot fi n motive; poate chiar cel spus de tine pentru "recrutare", sau poate pentru ca te-a iubit si a incercat sa te atraga prefacandu-se ,sau poate e genul de persoana confuza care nu gandeste pentru ea insasi ci lasa pe altii sa o faca in locul ei , asta inseamnand ca la inceput ERA INFLUENTATA DE TINE si parerile tale, apoi probabil in perioada dupa sarcina pierduta v-ati departat oarecum si si-a pus "amprenta" familia, deci s-a lasat influentata de ei. Pot fi multe variante. PAREREA MEA:vorbeste clar cu ea sa iti spuna ce naiba s-a intamplat si explica-i ca tu ai fost indragostit de cine era , nu cine e acum. Daca e doar o "faza" pe care a folosit-o ca si refugiu, eu zic ca poti sa treci peste si sa acorzi o a doua sansa. DACA NU , REPEJOR LA JUDECATORIE SI DIVORTEAZA. Nu se merita sa iti irosesti viata.

    33
    19

  • Xulescu pe 22 Dec 2013, 00:54
    incredibil

    Exprimarea ta "Femeia cu care sunt însurat nu mai e tipa deșteaptă pe care o iubeam, ci o tută care nu e capabilă să gândească cu capul ei în afara normelor impuse de un bărbos care habar n-are ce e între noi" denota clar ca nu iti iubesti sotia si asa cum ai spus si tu ai luat-o ca pe cel mai tare "produs" pe care l-ai gasit ! Omule ar fii bine sa te decizi ce vrei de la viata si casnicie caci e clar ca esti un las egoist care la prima problema sau la primul lucru care nu merge asa cum ti-ai imaginat tu vrei sa bagi divort si sa-ti iei talpasita.... probabil sa revii la relatiile neserioase fara responsabilitati de dinainte. Dar e normal avand in vedere ca nu stii ce e iubirea. Si daca tu crezi ca un om ramane la fel la 20 si la 50 ani inseamna ca nu prea stii care e treaba cu viata asta. Drumul pe care-l parcuge prin viata orice persoana are rolul de a schimba, de a modifica si slefui omul cu fiecare pas facut ( ce a patit si sotia ta). Dar probabil pentru ca tu nu crezi in Dumnezeu ai fii preferat ca sotia ta sa se refugieze in droguri, sau alcool si ar fii fost ok. Imi pare rau pentru sotia ta ca in loc sa aiba suportul si prezenta persoanei pe care o iubeste intr-un moment greu din viata ei, ea primeste actele de divort. Dar pe termen lung e mai bine pentru ea , evident merita pe cineva mai bun alaturi si care sa stie ce e iubirea si un angajament! Sper sa treaca cu bine peste asta si asa cum ai spus si tu sa fie si sa faca asa cum simte pentru ca e viata ei si e responsabila pentru ea si sa nu se complaca doar pentru a nu te pierde ! Sa fii fost tu Fat-Frumos si tot nu te-as fii luat cu un asemenea caracter , vorbesti despre femei ca despre produse functionale sau defecte !!!

    34
    29

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod