Poveste adevărată: "Nu reușesc să trec de prima întâlnire. Să apelez la operații estetice?"

Am 35 de ani și sunt singur. Nu numai că nu am fost vreodată căsătorit, dar nu am avut nicio relație de lungă durată și nici măcar o relație pasageră.

De fapt nciodată nu am reușit să trec de prima întâlnire pentru că nicio fată nu a vrut să mă vadă a doua oară. Sunt urât. Și de asta se pare că nu poate să treacă niciuna.

În liceu și facultate nici nu am încercat, pentru că vedeam cumva că niciuna dintre colege nu se simte atrasă de mine. Deși mi-am făcut prieteni nu am avut niciodată același gen de experiențe sentimentale sau sexuale ca alți băieți. Ulterior, când am devenit matur și am descoperit și site-urile de datings, am încercat așa. Mi-am făcut profil, fără poză, și am început să caut. Lucrurile mergeau minunat până la proba întâlnirii. De care nu am trecut niciodată.

Teoretic nu sunt un tip respingător.

Mă îngrijesc, am grijă nu numai de corp, ci și de spirit, citesc, ascult muzică, am ajuns să am o carieră frumoasă, sunt pe picioarele mele, am ... aproape tot ce-i trebuie unui bărbat, prietenii îmi spun că am chiar umor, totuși nu reușesc să fac o femeie să fie măcar curioasă să mă vadă a doua oară.

Pentru că de atâția ani și după atâtea eșecuri am început și eu să mă întreb ce e cu mine, ce lipsește, ce aș putea să fac, am întrebat evident niște prieteni bărbați. Nu m-au lămurit, sau oricum nu așa cum aș fi vrut. Singurul care a avut curajul să-mi spună ce a zis prietena lui a fost un amic care la beție mi-a spus că „ești urât, frate, nu compensează nimic din ce ai în rest faptul că nu se pot uita cu plăcere la fața ta”.


Atunci a fost prima dată când m-am întrebat dacă e cazul să mă gândesc la o operație estetică.

Dar nu e vorba că nu mi-aș permite-o, financiar, ci e vorba de etică. De 35 de ani sunt eu așa cum sunt. Nu sunt diform, e vorba doar de gusturile majorității versus oameni diferiți de normă. Operația estetică nu ar rezolva o chestiune diformă sau de sănătate, ci ar fi un moft generat de disperarea că fața ta nu place majorității. Sau nimănui, în fapt.

Aici m-am oprit și am reflectat. Sunt cu adevărat dispus să apelez la un instrument artificial nenecesar, pentru a obține ceva ce altfel oamenii îmi refuză? În fond va fi ca și când aș purta o mască. Înăuntru tot eu voi fi, dar ca să mă poată descoperi și ceilalți este nevoie să îmi ascund urâțenia, să port o mască...
permanentă. Apoi, cum aș putea eu să iubesc o femeie care m-ar place sau m-ar iubi doar pentru că port o mască ca să mă poată suporta? Sau dacă aș cunoaște o femeie după operație, m-aș întreba tot timpul dacă ea mă iubește pentru ceea ce sunt sau pentru cum arăt.

Asta mă ține deocamdată captiv în această stare. Nu știu dacă sunt dispus să plătesc acest preț etic, al cărui revers este, totuși, singurătatea în care trăiesc deja de atâția ani și e foarte posibil să continui. Voi ce mă sfătuiți? Ce ați face în locul meu?

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului.

Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mira86 pe 17 Iul 2015, 12:19
    Lipsa increderii

    Si eu zic ca iti lipseste doar increderea. Am vazut barbati foarte urati , dar care prin atitudine si increderea in persoana si fortele proprii , erau foarte atragatori.

    2
    0

  • adina pe 8 Mai 2015, 10:37
    increderea in tine

    Grup de sprijin si consiliere, in Bucuresti, pentru femei si barbati aflati in relatii disfunctionale, toxice si/sau abuzive, care vor sa afle cum pot iesi din cercul vicios care le afecteaza viata.Inscrieri si detalii la dragoste.dependenta@gmail.com

    0
    0

  • Andreea pe 30 Mar 2015, 10:45
    Ce inseamna "urat"?

    Eu una nu prea inteleg: "sunt urat"...? Cand ai hotarat asta? Cata vreme o sa te vezi asa, generezi raspunsul asta in ceilalti. Cand lucrurile vor sta altfel in interior, se vor modifica si in relatiile cu ceilalti.

    3
    0

  • Vero pe 6 Mar 2015, 05:00
    Frumusetea poate fi nimic, daca nu esti atragator. Iar a fi atragator, poti sa inveti cu putin interes, respect de sine si dorinta de a experimenta. Secretul frumusetei tale...

    Eu pursisimplu cred ca tie iti lipseste increderea in tine. Ce tine de frumusete, frumusetea e relativa si sint sigura ca si tu esti frumos chiar fizic dar in felul tau. Ceia ce observ eu, este ca tu nu te apreciezi si nu te vezi frumos, ci urit. Deci asta vad si altii la tine, adica ceia ce vezi tu mai intii in tine. Plus ai dreptate, mereu a fost un standart in societate, tot construit de oameni la mod general, privind frumusetea unui om. S-ar putea ca situatia ta prezenta, este rezultatul repetarii a unui patern (singur ai zis ca majoritatea fetelor cu care te-ai intilnit au fost cunoscute de pe internet). Consultate si tu cu diferite informatii care te-ar ajuta sa iti dai drumul inhibitiilor si sa pari mai atragator. Poate crezi tu ca nu ai nici o problema de comportament, dar eu cred ca daca ai merge la un psiholog sau si mai bine, la un sexolog, ti-ar spune exact asta, plus ti-ar ajuta cu mici detalii care conteaza atit de mult, dar daca nu le stii, o dai in bara cu femeile. Poti tu fi nustiu cit de destept si sa fii o prezenta foarte agreabila cu amicii si cunoscutii tai, dar in relatii cu femeile trebuie sa fii atragator, care se invata. Iar pentru asta nu e nevoie obligatoriu de frumusetea care societatea in care traiesti o cere, adica frumusetea de standart care dealtfel tot oamenii au creat-o. Deci creazati si tu frumusetea ta proprie si unica, care este frumusetea adevarata dealtfel, prin a te accepta si iubi mai intii asa cum esti. A fi atragator, este o arta pe care o inveti. Frumusetea poate fi nimic fara atractie. Eu cred ca asta tie iti lipsete la moment, dar asa ceva poti sa inveti. Cum?! gasesti tu o metoda sau o cale singur, pentru ca esti destept. Restul ... le ai pe toate. Succes !!!

    2
    0

  • Cristina pe 3 Mar 2015, 15:49
    -

    Probabil ar trebui sa ai mai multa incredere in tine si sa-i lasi pe ceilalti sa vada ca nu esti stanjenit de aspectul fizic, catalogat in prezent dor cu etichetele de "ne place" sau "nu ne place". Asa cum nici Sisif nu renunta la munca lui, nu vad de ce tu ai renunta la o parte din tine, incercand sa-i faci pe plac societatii iubitoare de superficial. Daca te simti bine in pielea ta, nu incerca sa schimbi acest lucru pentru a intra in gratiile vreunei "gazele" care habar nu are pe ce lume traieste. Mi-ar placea sa pot vorbi cu tine, pare o tema interesanta, iar tu pari un om la fel de interesant. Sper sa rezolvi problema, fara interventia bisturiului!

    2
    0

  • Laura pe 1 Mar 2015, 21:30
    Uratenia vazuta ca un handicap fizic

    Niciodată să nu dai la schimb un suflet bun pe un chip frumos!Mi-as dori sa stam de vorbă.Numai bine!

    6
    0

  • Eva pe 1 Mar 2015, 20:56
    2 sfaturi

    1. Mai cauta, nu renunta. Nu toate fetele apreciaza frumusetea la un barbat. Sufletul si caracterul sunt nepretuite intr-o relatie adevarata si trainica. 2. Construieste-ti viata in alta tara, unde oamenii apreciaza mai mult sufletul unei persoane, decat chipul sau hainele pe care le poarta. Cine stie, poate soarta ta e acolo.

    4
    0

  • daianara25 pe 1 Mar 2015, 10:43
    eu vreau sa te cunosc!

    nu este o gluma,eu doresc sa te cunosc,sa vorbim... m-am saturat de chipuri frumoase si de suflete goale

    10
    0

  • Mihaela pe 1 Mar 2015, 00:12
    Pacat!

    Din pacate traim intr-o societate in care infatisarea conteaza mai mut decat ar trebui. Te sfatuiesc sa mergi la un psiholog ceva sa vezi daca ajungi la concluzia ca trebuie sa ramai asa sau sa iti faci operatie estetica. In principiu, daca iti faci orice schimbare, ar trebui sa o faci pentru tine, ca sa te multumesti pe tine, nu pentru ca nu te place lumea ( desi inteleg ca e foarte greu sa traiesti atat timp singur). Sper sa treci peste acest impas!

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod