Poveste adevărată: "M-am reîndrăgostit de fostul soţ după ce s-a recăsătorit"

Când m-am căsătorit cu Florin eram amândoi prea tineri. Abia terminasem liceul – eu – iar el era student în ultimul an la Psihologie. A fost dragoste, nu pot să neg, doar că s-a pierdut pe parcurs.
Deşi am făcut o facultate umanistă şi eu, iar în ultimii ani e o inflaţie de astfel de absolvenţi, eu am avut norocul unor burse externe şi a unor oportunităţi de job care mi-au deschis în faţă lumi cu totul noi. În timpul ăsta, Florin s-a plafonat. Nu şi-a găsit multă vreme un job pe măsura diplomei, aşa că a făcut ani de zile munci sub pregătirea lui. Din cauza asta, în timp, ne-am îndepărtat ca program, preocupări, gânduri, mentalităţi. Ajunsesem, în numai patru ani de căsnicie, să trăim în lumi total paralele. A fost suficient pentru ca mariajul să se ducă naibii, crezând eu că nu ne mai leagă nimic în el.

El s-a opus întotdeauna despărţirii. Familist convins, Florin a vrut atunci, când eu am pus problema divorţului, să facem un copil.
Zicea că asta ne-ar face să redescoperim ceea ce ne-a unit iniţial. Eu eram în plin avânt al carierei, cum să fac un copil la 25 de ani, când lumea mă aştepta s-o descopăr? Aşa că după un an de tergiversări, certuri, lamentări şi scene de gelozie, am căzut până la urmă de acord să ne despărţim. Dar să rămânem prieteni, a insistat el. Nu am făcut asta pentru că eu eram cuprinsă atunci de o ciudată nevoie de a scăpa definitiv şi a mă desprinde total de vechea mea viaţă. De parcă m-ar fi tras înapoi.

Fiecare şi-a văzut de viaţă. A mea a cunoscut culmi interesante, am avansat în carieră, sunt bine plătită, bine văzută, mă consider împlinită. Dar, la 30 de ani constat că nu reuşesc să mă mai apropii de cineva în plan sentimental.
Nu iubesc, nu am mai iubit de la Florin încoace, şi mi-e foarte greu să mă apropii intim de cineva. Am avut relaţii diverse, pasagere, nu m-a stimulat niciun bărbat să-l vreau mai mult de câteva întâlniri.

În timpul ăsta, Florin s-a recăsătorit. Nu i-a trebuit mai mult de un an ca să mă uite şi să-şi refacă viaţa. A găsit o femeie foarte întreprinzătoare, care l-a tras după ea. A devenit un tip de succes şi el, şi-a deschis un cabinet privat de terapie şi este un tip cu mare succes la femei, acum.

L-am reîntâlnit, din întâmplare, într-o împrejurare în care l-am văzut în cu totul altă lumină. Charismatic, succesul îi prieşte, ceva mai matur, se apropie de vârsta la care bărbaţii sunt foarte sexy şi irezistibili.
L-am văzut cu alţi ochi şi mi-a plăcut nespus. Nici el nu a fost indiferent şi mi-a arătat, din priviri, că nu m-a uitat. Mi-a făcut curte discret, dar mi-a prezentat şi noua lui familie. A fost ca un junghi în inimă.

În cele câteva ocazii în care ne-am reîntâlnit până acum, datorită job-ului, s-a reaprins flacăra iubirii pe care i-am purtat-o. Sunt sigură că de fapt nu am încetat niciodată să-l iubesc, dar ce să fac acum că nu mai e al meu, şi nici disponibil? Împreună cu a doua soţie are şi un copil, şi e un tip aparent fericit. Are tot ce îşi doreşte: o familie, un copil, împlinire profesională. De ce ar da cu piciorul la toate astea pentru una ca mine, care l-a lăsat când a dat de bine?

Nota redacţiei.
Această poveste este adevărată.
Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre
, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 30 Mar 2012, 20:45
    fara regrete

    Nu,n-am avut parte de asa ceva din fericire.Dar ce vrei sa nu zic ce este evident?cele care n-au jinduiesc la ce-i al altora.maine poate fi al tau,nimeni nu este usa de biserica.sa vedem atunci daca mai incurajezi chestia asta.

    0
    1

  • Elitistjerk pe 30 Mar 2012, 12:56
    Dap, fara regrete:)

    Sarmana Andreea, tare esti suparata:) In comentariul meu nu e vorba de a ramane amant(a) sau nu, ci de a lupta pentru ceea ce vrei, pentru ce-ti spune inima. Se pare insa ca tu ai avut experienta personala de cealalta parte a monezii, si pentru asta, sincer imi pare rau. De asemenea, nu toti care lasa comentariu sunt de sec feminin, deci toate acuzatiile tale pentru mine personal, n-au nicio valoare:)

    0
    1

  • andreea pe 29 Mar 2012, 23:44
    "Fara regrete"?

    Draga mea , dupa comentariul tau si sustinerea ta pt asemenea directie pot sa-mi fac o idee despre ce fel de persoana esti . Sfat toate copilele rasfatate , aiurite daca tot sunteti asa si totusi fraieriti un tip sa stea cu voi ..... stati acolo . Amante amarate ce sunteti , bune de sters praful sunteti !

    1
    0

  • Georgy pe 27 Mar 2012, 22:20
    Hy,

    Eu cred k nu il mai iubesti,doar k atunci knd l-ai vazut ai resimtit clipele petrecute cu el si asta te-a facut sa crezi k inca mai simti ceva pt el...nu are rost sa te intorci la ceva ce te-a nemultumit o data,pt k se va repeta...cum ai reusit in cariera,asa o sa reusesti si in viata sentimentala...ce-i al tau e pus deoparte...

    5
    0

  • Elitistjerk pe 27 Mar 2012, 10:16
    Fara regrete

    Din comentariile pe care le-am citit la articolul tau am putea deduce ca lumea te considera egoista si rasfatata. Eu nu cred asta. Stiu cum e ca omul de langa tine sa te plictiseasca, inteleg dorinta ta de a ajunge mai sus, de a face mai multe, de a nu ramane in urma cu un om in care ti-ai pierdut interesul. L-ai lasat, ti-ai urmat visul, ti-ai facut cariera, ai devenit o persoana puternica si (poate) sigura de tine. Din acest motiv stau si ma intreb, de ce ai scris articolul in primul rand? Tu stii ce vrei - il vrei inapoi. Intrebi lumea de sfaturi? Nu cred; din potriva, cred ca astepti sa te convingem ca nu e bine sa intri in viata lui din nou. Ca nu e bine sa-l iubesti din nou, si mai ales, nu e bine sa lupti pentru a-l recucerii din cauza ca el are o familie deja. Ei bine, aceata nu e si parerea mea. Daca nu-ti urmezi inima, vei ajunge poate in cativa ani sa regreti ezitarile, si apoi, hai sa fim sinceri: cate femei pe lumea astea (sau mai bine zis cati oameni) nu sunt egoiste/ egoisti. Marea majoritate ne gandim doar la binele nostru mai intai si apoi la cei din jur. Si pana la urma, faptul ca incerci sa-l recuceresti nu inseamna ca vei reusi: exista marea posibilitate ca el sa nu-si lase familia doar pentru ca tu-ti vei exprima interesul in reinceperea unei relatii cu el. In concluzie, parerea mea este ca ar trebui sa lupti pentru ce vrei, daca nu o faci tu, nimeni altul n-o va face in locul tau.

    2
    3

  • Ioana pe 26 Mar 2012, 15:10
    Ai gresit atunci, gresesti si acum!

    Ai gresit pentru ca atunci cand lucrurile au inceput sa merga prost, tu ca o lasa ai renuntat la casnicie. in loc sa lupti...nu era doar datoria sotului tau sa lupte! Nici tu nu ti-ai dat intereseul recunoaste! De ce acum lui ii este bine din toate punctele de vedere? pentru ca cineva a fost altaturi de el si l-a sustinut, nu ca tine, care ai fost o egoista si te-ai gandit doar la binele tau! Si acum, omul a facut ce trebuia sa faca - si-a refacut viata si e fericit - perfect normal! Vrei sa i-o distrugi tu din nou? Chiar, de ce sa dea cu piciorul la tot ce are acum, doar pentru tine? Gandeste-te ca ai destrama o familie, gandeste-te ca un copil ar creste fara tata, poate...si gandeste-te ca el "te-a curtat" (oricum cam exagerata exprimarea ta) poate doar pentru ca i-ai rascolit vechi amintiri, sau doar ca sa faca pe "smecherul" cu tine! Poate tu mai ai sentimente pentru el, si oricum nici el nu te va uita vreodata, doar ati fost casatoriti, dar asta nu inseamna ca te si iubeste! E clar ca nu stii ce vrei de la viata, esti o aiurita si o rasfatata!

    2
    2

  • Andreea pe 25 Mar 2012, 21:34
    Hello again

    Si inca ceva ! Daca maine persoana iubita mi-ar raspunde la sentimente fi sigura ca n-as lua-o la fuga in momentul in care lucrurile n-ar merge perfect.In nici un caz n-as lua-o la fuga ca o minorosita prea preocupata de mine care se crede buricul pamantului asa cum ai facut tu!

    3
    2

  • andreea pe 25 Mar 2012, 21:27
    Hello,

    Este destul de interesanta povestea si sunt de parere ca foarte multe femei trec prin acelasi lucru poate nu identic , dar sunt anumite similitudini pana la un anumit punct . Te intrebi de ce ? Recunoaste ca stii deja raspunsul . In ziua de astazi este greu sa te descurci , daca iti doresti cu adevarat ceva indiferent ca este vorba despre cariera sau familie trebuie sa faci sacrificii . Adevarul este ca indiferent cat de frumoasa ,minunata etc ai fi in ziua de azi trebuie sa te zbati destul de mult ca sa ajungi unde doresti pt ca nicio femeie nu este platita doar pt felul in care arata in afara de cateva meserii degradante si sunt convinsa ca a fi o semi-prostituata nu este visul nici unei femei . Daca vrei o cariera se stie ...trebuie sa faci multe ore de munca si sa le faci din suflet altfel exista o mare posibilitate ca si dupa ce ai depus atata munca tot sa nu indeplinesti conditiile necesare sa te mentii sus . In acelasi timp daca vrei neaparat o familie trebuie sa tii de ea poate ca momentul in care sotul iti cere sa faceti un copil si tu chiar vrei nu-ti permite cariera ... la urma urmei ce vei pune pe masa daca ceva nu iese bine ? Am ajuns a concluzia urmatoare viata ta,fericirea ta este direct proportionala cu alegerile pe care le faci ,cu alte cuvinte totul depinde de bunul tau management personal .Pp.urmatorul scenariu te-ai casatorit este logic ca in urmatorii cel mult 3-4 ani sa apara un copil .Tu te zbati ca femeie cu serviciu , casa , look si la serviciu trebuie sa fii cu capul acolo pt ca tocmai ai un important proiect de predat in urmatoarele 3-4 luni si esti la inceputul relativ al carierei prin urmare nu esti expert si se subintelege depunerea unor ore suplimentare de munca .PP. ca faci toate astea bine intr-un procentaj de 70% sotul nu este angajat momentan si iti cere sa faceti un copil....=>lucrurile pot lua mai multe directii fie tu esti suficient de buna sa o scoateti la capat si in final totul va merge bine faceti copil la serv merge binisor iar printr-o minune si el gaseste un serviciu bun este super daca nu ...ei bine scenarii dezastruoase sunt n ca cel expus mai sus este doar unul totusi relativ bunicel gandeste-te putea fi mai rau de atat . Traim vremuri dure si fie este suficient de dura sa mergi inainte indiferent , fie te prabusesti incet . Acela a fost momentul tau si ai ales sa supravietuiesti ,poate ca situatia ta financiara nu era chiar atat de rea din moment ce ti-ai permis sa te casatoresti cum trebuie .Vezi tu ai gresit .Ai dat-o in bara pe romaneste.Sunt multe fete frumoase unele si destepte si poate cu o personalitate minuntata care nu au fost atat de norocoase ca tine pt ca avand in vedere contextul actual economic poate unele dintre ele isi doresc sa gaseasca iubirea , dar din diverse motive nu au cand , sunt epuizate dupa lucru (si nu te gandi la vreo munca prost platita vb aici de o meserie bine platita) si uneori pur si simple toti tipii draguti din jurul lor sunt cuplati sau casatoriti . Adauga la asta faptul ca poate familia lor nu are resursele necesare ca sa faca o nunta din cauza problemelor financiare acum sigur nu si nu se stie nici viitorul foarte apropiat ce le rezerva poate situatia financiara va fi mai proasta . Aceleazi fete se intretin doar din banii lor si platesc 1 /3 din salariu ca sa se intretita doar .Si nu in ultimul rand adauga faptul ca nici un barbat frumos ,inteligent si cu o situatie buna financiara nu este atras de asemenea contexte .SI nu ,nu vorbim de situatii inexistente nici pe departe =>Dupa toate astea haide sa revenim la povestea ta . Iti sugerez urmatoarea solutie : roaga pe cineva sa-ti traga 3 palme cat poate de tare ca sa te trezesti la realitate pt ca esti o rasfatata proasta care nu a stiut sa aprecieze ce a avut !

    1
    2

  • mirellutza_1968 pe 25 Mar 2012, 14:51
    nu se cheama iubire

    Maturizeazate si invata ca in viata greselile se platesc,ca tu nu esti "buricul pamantului" si ca lumea nu graviteaza doar in jurul tau.Faptul ca l-ai regasit realizat si nu un coate goale cum l-ai abandonat te incita sa-l readuci in viata ta,sa-ti para rau?sau e doar orgoliul tau?O noua sfida cu tine insati sa-ti demonstrezi ca esti in stare sa-l readuci in viata ta?Sa-ti demonstrezi iar cat esti de buna?N-ai iubit si n-ai sa iubesti niciodata,te iubesti prea mult pe tine si sentimentul pe care il simti este doar de invidie si parere de rau caci esti singura si el te-a uitat.Ca nu te poti atasa de un alt barbat e pentru ca nici macar acum nu stii cu adevarat ceea ce vrei cu adevarat in viata.Contezi doar tu si ceea ce vrei tu,nu-ti pasa ca lasi in urma doar foc si para.Ceea ce ar trebui tu sa faci e sa stai departe de el si sa-l lasi sa fie fericit,i-ai facut rau odata din egoismul tau,l-ai avut si i-ai dat cu piciorul,o alta femeie a avut incredere in el si i-a fost alaturi.Nu distruge ce au realizat ei doar din dorinta de ati fi tie bine. Esti o femeie puternica deci demonstreaza lucrul asta si pana acum trebuia sa inveti ca in viata unde scuipi nu te mai intorci sa lingi.

    10
    3

  • Y-anna pe 25 Mar 2012, 12:28
    off!

    eu consider ca e greseala ta, eu in locul tau si mai ales dk eram casatorita nu divortam..era nevoie de timp..poate devenea un om de succes si cand era cu tine..dar atunci nu era probabil timpul potrivit. dk mai aveai rabdare...totul revenea la normal.....era un om de succes erai cu el..si erati mai fericiti..acum tu ai cariera ai banii, esti cunoscuta..dar nu ai lucrul cel mai de pret...iubirea..omul care l-ai iubit si inca il iubesty

    6
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod