Poveste adevărată: "M-a înşelat cu o brăileancă!"

Cine trăieşte în Brăila sau Galaţi, imposibil să nu ştie de vreo poveste despre amanţii din celălalt oraş. Fiind aşa de apropiate, oraşele astea sunt ideale pentru adulterini. Locuitorii din Galaţi îşi iau amante în Brăila şi invers. Eu mi-am jurat să nu mă încadrez în această tradiţie, cu atât mai mult cu cât familia mea a avut de suferit de pe urma aventurilor extraconjugale ale tatălui meu.
Cine trăieşte în Brăila sau Galaţi, imposibil să nu ştie de vreo poveste despre amanţii din celălalt oraş. Fiind aşa de apropiate, oraşele astea sunt ideale pentru adulterini. Locuitorii din Galaţi îşi iau amante în Brăila şi invers. Eu mi-am jurat să nu mă încadrez în această tradiţie, cu atât mai mult cu cât familia mea a avut de suferit de pe urma aventurilor extraconjugale ale tatălui meu. Se pare, însă, că tradiţia şi tentaţia sunt mai puternice decât orice dragoste, aşa că iată-mă, la 30 de ani, încă una pe lista nevestelor de Galaţi, înşelate cu amante de Brăila.

Noi ne-am căsătorit imediat după liceu. Nu am avut ambiţii mai mari de studii, părinţii noştri au lucrat la Sidex, noi am copilărit împreună. Totuşi, nu eram sortiţi, cum s-ar crede. S-a întâmplat ca la balul de absolvire a liceului să stăm mai mult împreună şi să ne privim brusc cu alţi ochi. De atunci a fost ca un carusel, nu ne-am mai despărţit, iar la aproape un an am decis să ne luăm. Am făcut nuntă şi tot tacâmul. Chiar ne iubeam.

O vreme am stat la ai lui, dar după ce a murit tata ne-am mutat în apartament cu mama. Eu n-aveam de lucru, Mihai a găsit ceva la un service auto. Era bucuros că avea maşină – patronul îi dăduse o rablă pe care o meşterise şi o reparase. Ne făceam nevoile cu ea. Apoi a venit copilul, am fost fericiţi şi credeam că asta e viaţa.

Într-o zi la uşa noastră a venit o fată, puţin mai tânără ca mine, întrebând de tata.
Mama s-a albit toată când a văzut-o şi a auzit ce voia. Cine nu ştia că tata e mort? Fata aia era fiica lui. Făcută cu una dintre amantele din Brăila. Femeia avusese o aventură cu el în tinereţe, apoi fugise de ruşine în Moldova, unde avea nişte bunici. Şi-a făcut altă viaţă acolo şi când fiica ei a împlinit 18 ani a promis că-i face cunoştinţă cu tatăl ei. N-a mai apucat s-o aducă la uşa lui, că a murit şi ea într-un accident. Fata, cu certificatul de naştere în mână, şi-a căutat tatăl.

Am fost şocată de situaţie. Ştiam că tata umblase şi cu alte femei. Îi surprinsesem de câteva ori în copilărie certându-se, pe el şi pe mama, dar nu fusese niciodată aşa de grav. După ce fata a plecat, tristă că nu-şi va cunoaşte tatăl, mama s-a aşezat pe canapea şi a început să plângă. Îşi plângea soarta. Zicea că acum, la 60 de ani îşi dă seama că nu trebuia să-i îngăduie atâtea tatălui meu. Era prea târziu. Mi-a spus aşa, pe un ton de parcă ar fi ştiut ceva, să am grijă cu Mihai.

Eram în al cincilea an de căsnicie când am simţit că şi Mihai are ceva de ascuns. Începuse să întârzie pe la serviciu, chipurile, şi se îmbrăca mai cochet. Schimba cămaşa zilnic, avea pretenţia să fie călcată şi apretată, iar faptul că eu tot nu aveam serviciu mă făcea responsabilă cu situaţia cămăşilor. Explicaţia oficială a ţinutelor scrobite era că îl avansase patronul, îl făcuse responsabil pe un atelier din service.
De parcă sub maşini se băga în cămăşile alea scrobite.

Eu eram însărcinată cu al doilea copil şi n-am dat importanţa cuvenită acestor modificări. Apoi a venit copilul, au fost ceva complicaţii la naştere, apoi problemele inerente după venirea în casă a unui alt membru. Eram deja patru şi banii păreau că nu mai ajung. Noroc cu pensia mamei. La service el câştiga destul de bine, dar începea să nu mai fie suficient. Pe fetiţa cea mare trebuia s-o dăm la grădiniţă. Am decis să mă angajez şi eu. Mama putea să aibă grijă de băiat.

Şi aşa am intrat în câmpul muncii. Lucram la un supermarket de cartier, casieră. Într-o zi am surprins o discuţie între două femei, de vârsta mea, elegante, cochete, care-şi cumpăraseră nişte dulciuri din magazin şi în timp ce le plăteau la casă, una îi povestea celeilalte despre un tip. Că îi place de el, că e amuzant şi că e foart bun la pat. Veniseră amândouă în Galaţi pentru o reparaţie la maşina uneia dintre ele, dar din ce chicoteau ele am înţeles rapid că reparaţia era doar un pretext. Am avut aşa un gând fugar atunci, că aceste două fufe se duc la service-ul unde lucra Mihai. Şi aşa a încolţit în mintea mea ideea că dacă totuşi Mihai, cum e el tânăr, amuzant şi bun la pat – că este – ar putea să fie amantul ideal pentru una din Brăila?

Am început să mă tot gândesc la asta, deşi o voce din subconştient îmi spunea că sunt nebună. Nu aveam nicio dovadă, doar discuţia celor două, surprinsă la casă.

Mihai nu lipsea nopţile, era destul de familist, se purta bine cu copiii, dar ce-i drept petrecea cam mult timp la serviciu.
Câteodată şi week-end-urile. Cel puţin aşa zicea, eu nu îl controlasem niciodată. Aşa că am început să-i dau telefoane din când în când, ca să văd dacă şi la ce ore e el la service. Şi am aflat că de multe ori nu era acolo, dar când ajungea acasă spunea că a fost la muncă.

Buba s-a spart într-o zi, acum un an, când un băiat care venea cu marfă la supermarket mi-a spus că i-a văzut maşina lui Mihai în Brăila. Deşi aparent era o afirmaţie nevinovată, pentru mine a echivalat cu un denunţ. Ce să caute el la Brăila? Mă gândeam că vine cu o explicaţie logică, ceva de genul „m-am dus să caut o piesă”, dar el a negat. Că nu era adevărat, nu fusese la Brăila.

Când am decis să-l urmăresc tot pe băiatul cu marfa l-am rugat să mă ducă pe digul dintre Galaţi şi Brăila, ca să-l pândesc. Şi aşa am dat peste amândoi. Tipa cochetă şi coafată, care îl considera bun la pat, îl săruta pasional pe Mihai al meu pe dig, lângă Dunăre. M-am înfipt în părul ei coafat şi era s-o snopesc în bătaie dacă nu ne despărţea Mihai. Eram mai solidă ca mironosiţa, şi ea oricum fusese luată prin surprindere de atacul meu. După ce n-a mai ţipat, a început să-l pălmuiască pe Mihai, întrebându-l de ce a înşelat-o. Cum, pe ea o înşelase? Pe mine mă înşelase, şi pe copiii noştri.
 
Femeia a început apoi să strige că el i-a spus că e în pragul divorţului, că nu are copii, şi că de asta şi divorţează de mine.
Auzi, ce tupeu!

Ne-am apucat amândouă să-i dăm palme şi pumni lui Mihai, pentru că până la urmă ne înşelase pe amândouă. Băiatul care căra marfă se uita amuzat la noi. Şi alte maşini care treceau, încetineau şi ne claxonau. Eram încă un caz. Mi-am dat seama că suntem ridicoli şi l-am rugat pe băiatul cu marfa să mă aducă înapoi în oraş. I-am pus boarfele lui Mihai într-o valiză şi i le-am aruncat în faţa blocului. Ştiţi care a fost culmea, că nimeni din bloc nu s-a mirat. Oare eu eram singura care nu ştiam nimic? Acum suntem în plin divorţ. Îi ofer ocazia să se ţină de cuvânt faţă de amantă, măcar, dar susţine că s-a înşelat şi n-o mai vrea. Prea târziu, pentru mine.

Nota redacţiei. Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre
, scrieţi-ne pe adresa redacţie@eva.ro.
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DANUTZ pe 19 Apr 2012, 16:04
    Emilia si Maria au dreptate !

    Credeti-ma ca stiu ce spun ! Toti barbatii inseala ! unii mai des,altii mai rar! Asta e firea lor! Cei care totusi nu inseala,isi doresc si ei cate o aventura extraconjugala,dar,nu reusesc sa-si gaseasca o amanta ! Daca ai prindeti ,,cu minciuna'',iertati-i ! E pacat sa divortezi pt atata lucru, mai ales daca ai copii de crescut !

    2
    3

  • serena pe 21 Ian 2012, 01:39
    buna

    Din punctul meu de vedere ai facut FOARTE BINE,divortul iti va aduce multe probleme,le vei depasi cu timpul,demnitatea nu are pret dar taria ta de caracter iti va deschide multe usi si vei reusi un viata si fara el,sunt sigura...iti spune una divortata de 15 ani!

    3
    1

  • mimo89 pe 29 Nov 2011, 18:20
    ai luat o decizie corecta si pt tine si pt copii

    totusi sa nu traiesti cu ideea ca toti barbati sunt la fel mai exista si excepti si cred k iti datorezi tie si familiei tale sa va gasiti fericirea si implinirea

    1
    1

  • Roni pe 6 Oct 2011, 06:17
    nu e corect ca copii cresc mai fericiti intr-un cuplu unde parintii nu pot fi fericiti...

    Ai facut ce ai simtit ca e mai bine si bravo tie, chiar daca stiu ca e foarte dureros, dar pot sa zic ca esti o femee puternica. Nu este om de neinlocuit. Oricind meritam si ceva mai bun. Si dragele mele sint barbati care pot fi si fideli, trebuie doar sa credem ca meritam un barbat fidel. S-a dovedit stiintific, femeile care cred ca toti barbatii odata si odata pot insela, chiar sint inselate in mare parte. Iar cele care cred ca sint barbati si fedeli, sint mult mai putin inselate.... Si de copii, credeti ca copii se dezvolta si se simt mai bine intr-un mediu familiar mereu incordat, unde nu exista dragoste intre parteneri, unde sint prezente mereu certuri...? ce fel de exemplu eau ei de la parinti? Si psihologii recomanda ca in cazul in care nu mai poti face nimic intr-o casatorie ( si credetima ca in mare parte barbatul care a inselat odata, o v-a face si a doua oara si nici respect fata de tine v-a mai avea macar, iar tu nu cred ca ai mai putea fi fericita), mai bine e pentru copii ca parintii sa traiasca separat totusi... Fiecare are dreptul la fericire, indiferent ca avem copii de crescut sau nu... astfel copii pot invata de la noi multe lucruri mult mai bune, sigur sa nu ii privezi de a fi si cu tatal lor, pentru ca asta e chiar important pentru ei...

    1
    0

  • mariposa92 pe 14 Sep 2011, 02:58
    ....

    nu zic ca femeile ar trebui sa insele dar nici barbatii nu au nici o scuza ca o fac!

    10
    2

  • mariposa92 pe 14 Sep 2011, 02:58
    Urat...

    E cel mai urat atunci cand esti inselata,mai ales cand iti dai seama ca toata lumea din jurul tau stia iar tu erai singura necunoscatoare de cauza.Ma enerveaza discriminarea asta intre femei si barbati,cum ca un la un barbat este ceva normal sa insele,unii mai spun ca apartine de natura barbatilor,dar o femeie cand inseala primeste diferite nume si judecata altfel,de parca nu ar fi acelas lucru

    9
    1

  • grigorevna pe 13 Sep 2011, 13:26
    Felicitari !!!

    Ai facut foarte bine..!!!! Si de ce noi femeiele trebuie tot timpul sa iertam totul,dar pe noi cine ne mai iarta,cica trebuie sa ne gindim la copii nostri dar ei se gindesc...???Eu inteleg ca toti inseala dar un barbat destept daca simte nevoia sa insele,pai trebuie sa faca in asa fel sa nu afle nici pamintul si sa aiba curajul sa nu minta !!!

    8
    2

  • emilia pe 13 Sep 2011, 09:13
    barbati fideli

    am citit povestea ta , parerea mea este ca nu exista barbat fidel ; dar daca eu as pati la fel , as incerca sa vad unde gresim , sunt totusi copii la mijloc si au nevoie de tata indiferent cum este El , casnicia este cu bune si rele asta juram in fata lui Dumnezeu si sincera sa fiu trebuia sa lupti pentru sotul tau . Sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste tot

    5
    4

  • dana pe 12 Sep 2011, 20:22
    respect

    te respect foarte tare ! ai facut exact ceea ce trebuie...din pacate noi femeile lasam f usor de la noi si acceptam foarte multe tu esti un model de atitudine si respect de sine :)

    5
    2

  • Sorina pe 12 Sep 2011, 13:04
    maia...

    maria, tu esti incao proasta care crede ca nu exista barbati fideli? eu cred ca doar una ca tine nu poate avea asa ceva!

    3
    1

  • Maria pe 12 Sep 2011, 11:50
    Barbati fideli !?

    Draga mea ai facut o mare prostie crede-ma, daca se purta frumos cu tine si copii,cred ca trebuia sa discutati si sa vedeti de ce s-a ajuns la aceasta relatie extraconjugala. Tipetele amantei ca a inselat-o, denota faptul ca nu i-a ascuns faptul ca e casatorit, doar nu vroiai sa-i marturiseasca ca are si copii. Barbatii sunt toti la fel nu vei gasi niciunul sa-ti fie fidel 100/%.

    2
    9

  • Iulia pe 12 Sep 2011, 09:48
    f bine

    Felicitari! Ai facut ce trebuia! Te admir!

    8
    2

  • IULIANA pe 11 Sep 2011, 14:51
    BRAVO

    ai avut curaj...dar barbati sunt,viata e numai una.Inseamna ca nu era barbatul potrivit ptr tine

    12
    2

  • ionelala pe 11 Sep 2011, 11:04
    Felicitari!

    Esti o femeie foarte puternica..nu stiu cate dintre noi am fi avut curajul tau! Uneori e usor sa zici " bineinteles ca as divorta", dar alta e sa pui si in practica. Trebuie sa ai un caracter f puternic ca sa iei din nou viata in piept! Mult succes! esti o curajoasa!

    31
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod