Poveste adevărată. "L-am surprins pe soțul prietenei mele cu alta. Îi spun sau nu ei?"

Prietena mea cea mai bună tocmai a născut. Este în al nouălea cer pentru că aștepta demult copilul ăsta, a trecut prin multe pentru el, mai exact face tratament de fertilizare de ani de zile.
Și-a pus pentru asta toate economiile la bătaie, dar în același timp a cam pus presiune și pe căsnicia ei, pentru că soțul ei nu era atât de disperat să aibă moștenitori, cum era ea. Dar omul s-a supus tuturor cerințelor, fără să crâcnească. Se vede însă cu ochiul liber că el nu e la fel de fericit ca și ea de... finalul fericit.

Eu cel puțin, care le-am fost alături de ani de zile, am constatat asta, dar nu am discutat niciodată despre „ce mi se pare mie”. Tocmai pentru că mă gândeam că nu e treaba mea și că poate chiar mi se pare, poate că el nu e atât de extrovertit încât să se vadă că e fericit.

Totuși, m-am gândit de multe ori că poate această goană a ei după un copil cu orice preț îl va îndepărta pe el, pentru că trebuie să recunosc, numai din ce-mi povestea ea, tratamentele astea le-au cam distrus toată distracția și le-au schimbat complet viața sexuală.
Și nu au decât 30 de ani fiecare.


Am făcut această introducere ca să înțelegeți mai bine greutatea pe care o am în a decide ce ar trebui să fac mai departe. Pentru că da, s-a întâmplat și ceea ce mă temeam eu. L-am surprins pe el în baia firmei la care lucrăm amândoi, cu o altă colegă. De fapt situația a fost cam așa: am intrat în toaletă și se auzeau niște zgomote ciudate dintr-o altă cabină. Mi-am dat seama că sunt doi care fac sex, așa că am ieșit, din discreție. Totuși, ceva mă mâna de la spate să stau să pândesc să văd cine iese de acolo. Așa că după câteva minute l-am văzut ieșind și pe el, după ce ea a scos capul și a verificat să vadă dacă nu cumva e cineva pe hol. Eu eram într-un capăt îndepărtat, după niște plante ornamentale.

Mi-am dat seama că a profitat ca orice bărbat de faptul că tipa – o ușuratică de altfel – a fost disponibilă.
Poate că orice bărbat ar face asta, dar mie una nu mi-ar plăcea să știu că soțul meu face asta. Cu atât mai mult cu cât acasă îl așteaptă o familie destul de sensibilă, un copil abia născut, o soție superhormonată. M-am gândit imediat că nu ar fi bine să-i spun prietenei mele, pentru că ar fi cel mai nenorocit moment pentru ea. Dar nici să o las să creadă inocentă în căsnicia ei parcă nu mă lasă inima.


Sunt sfâșiată între prietenia pentru ea, dar și înțelegerea pentru el. Pentru că, paradoxal, deși nu sunt de acord cu „una mică în buda de la firmă”, pot să înțeleg că în cazul de față probabil că a contribuit mult la înstrăinarea lor faptul că ea l-a târât pe el în acest proces obligatoriu de procreere cu orice preț. Desigur, asta nu-i scuză lui măgăria.

De asemenea mai am la activ o experiență similară, în care mai demult am văzut că prietenul unei foste colege de liceu o înșela, cu alta, și i-am spus fetei ce și cum.
Rezultatul a fost neașteptat, în sensul că mi-am atras oprobiul întregii clase, am fost demascată ca turnătoare, deși am avut cele mai bune intenții, iar fata înșelată a fost atât de deprimată de veste încât aproape am adus-o în pragul sinuciderii. Pentru toată tărășenia eu am fost considerată vinovată, de aceea liceul pentru mine s-a transformat într-un coșmar, mai ales în ultimul an.


Atunci mi-am jurat că nu mă voi mai amesteca vreodată în viața de cuplu a nimănui, indiferent ce aș afla despre unul și atul. Totuși, acum nu pot să uit ce am văzut și nici să trec peste faptul că poate prietena mea se află într-un pericol, din care aș putea s-o ajut să iasă sau să trecă mai ușor. Nici eu nu știu cum e bine.

Având aceste considerente în minte, voi ce ați face dacă ați fi în locul meu? I-ați spune sau nu prietenei ce a făcut bărbatul ei în timp ce ea era acasă cu copilul?

Nota redacţiei.
Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mitu pe 9 Oct 2014, 12:51
    Nu spui si iti ii gura intotdeauna

    Niciun om nu este perfect si atatfemeia cat si brbatu pot avea astfel de scapari. Eu am facut fertilizare de 2 ori, nu am avut success si stiu ca TOTI banii NOSTRI s-au dus la acei medici fara suflet , Sex nu mai faceam decat in perioada permisa, optima, si durerile de burta... si aditie de lichide... si sindrom de hiperstimulare... si un singur om este dispus sa te accepte. Daca o ia razna, se intoarce la familie intotdeauna pentru ca altfel nu ar fi suportat puscaria in care s-a inchis singur. Esti apabila sa intelegi asta sau esti atat de meschina incat sa nu intelegi un moment dederapaj. Altfel spus cine esti tu sa judeci un alt om.

    1
    1

  • tani pe 7 Oct 2014, 17:20
    infidel...

    Poate ai putea sa o ajuti, dar nu spunand-ui ce s-a intamplat. Poate ii sugerezi ca acum, cand si-a vazut dorinta implinita, sa incerce sa-l atraga si pe el in cresterea copilului si bineinteles, sa-i acorde si lui atentia pe care o merita ca iubit, nu numai ca sot.Poate vei dori sa le fii bona la copil din cand in cand, si sa le oferi si lor o seara romantica , numai ptr. ei.

    2
    0

  • roxana pe 6 Oct 2014, 10:51
    Asa e, nu e treba ta

    Prietena ta nu este in pericol. Si nu e treaba ta sa te amesteci , asa cum ti-a demonstrat-o experienta anterioara. De fapt , te gandesti la tine, sa-ti eliberezi constiinta , dar o distrugi pe ea . In orice casnicie apar unele derapaje legate de perioada de sarcina si dupa nastere. Barbatii percep diferit acest proces. Chiar daca unele femei nu au simtit , sau nu s-a intamplat nimic , nu inseamna ca acei soti nu s-au gandit la alte femei. Este adevarat, prietena ta si-a dorit mult acest copil, uitand se pare de partenerul ei. Ai spus tu, ca viata lor intima devenise un cosmar. Deci, implicit , prietena ta si-a asumat si unele reactii opuse de la sotul ei , doar vedea, simtea ce se intampla intre ei. Dar , trebuie sa vezi si partea buna , ca sa zic asa , din situatia prezentata. Daca sotul ei a apelat la o colega usuratica , disponibila ,in toaleta de la firma , inseamna ca NU are o relatie serioasa cu alta femeie , ceea ce e f. important. Adica , e doar sex , nu exista implicare serioasa , emotionala , e doar o rezolvare fiziologica. Nu e frumos , de acord , dar pe de alta parte , gandeste-te de cata atentie are el parte de la sotie , acum, cand a venit bebelusul multasteptat... Daca ii vrei binele, nu te baga, nu-i spune nimic si lasa lucrurile sa se rezolve de la sine. Nu vei rezolva nimic acum, decat sa te descarci tu. Lor le faci un scandal imens , iar prietenei tale ii distrugi bucuria miracolului de a fi mama , exact perioada aceasta pe care si-a dorit-o. Daca vrei , poti sa veghezi din umbra , si sa o protejezi astfel , fiind un observator.

    5
    0

  • rick pe 5 Oct 2014, 21:58
    pai

    e complicata treaba. prietena ta a gresit foarte mult ca si a dorit un copil cu un partener caruia nu i pasa de acest aspect. trb sa isi gaseasca pe cineva care isi dorea acelasi lucru ca si ea: o familie. acum....daca el nu are nici o chestie pe constiinta o va insela in continuare, poate a mai facut o si altadata,,, ce sa faci? pur si simplu nimic, orice ai face nu vei iesi basma curata. daca ii zici, atragi ura lui si disperarea ei, daca nu ii spui, el isi va continua infidelitatile iar ea va trai o iluzie. incearca sa te mai....detasezi de cuplul asta.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod