Poveste adevărată. Fiica mea s-a îndrăgostit de un tip care i-ar putea fi tată

Fiica mea are 24 de ani și încă stă cu noi. A terminat facultatea dar nu și-a găsit un loc de muncă. Așa că face un master. Eu și soțul meu am protejat-o și susținut-o tot timpul, fiind unicul nostru copil, având grijă, totodată, să nu o sufocăm cu un stil de parenting învechit.

Amândoi suntem oameni încă tineri (așa ne considerăm la 50 de ani) și ne-am propus însă de când era mică să nu facem cu ea aceleași greșeli pe care le-au făcut părinții noștri cu noi.

Așa că, de exemplu la 16 ani când a venit acasă cu primul prieten, nu ne-am opus deloc – deși aveam o oarecare strângere de inimă cu privire la reacția soțului meu, deh, tată de fată – dar s-a dovedit că până și el a fost de acord cu prietenia lor. Erau colegi de liceu, el era un băiat foarte liniștit, ba chiar prea liniștit după așteptările noastre, și deși eu una parcă nu-i vedeam potriviți, m-am obișnuit cu gândul că dacă ei îi place, ea stă cu el.

Această prietenie a durat până acum, aproape opt ani, timp în care evident că i-am lăsat să facă ce vor.

Eram conștienți că nu are rost să-i interzicem să facă sex, așa că i-am făcut cât de cât o educație sexuală așa cum ne-am priceput. Au fost plecați singuri în excursii sau concedii, a mai rămas și la el peste noapte, aveau o relație ca orice tineri responsabili. Și credeam că la un moment dat se vor căsători.

Numai că ea ne-a anunțat acum câteva luni că gata, nu mai vrea să fie cu el, că vrea să facă altceva în viață. A fost un pic surprinzător, dar ce pot să zic, nu ni s-a părut așa un capăt de lume. OK, cuplurile se mai și despart, cât a durat la ei a fost aproape mai mult decât o căsnicie medie în vremurile astea. În plus, poate că și așteptarea asta lungă a fost un semn că relația lor nu era ce trebuia să fie.

Numai că lucrurile nu s-au orpit aici.
A fost rândul lui să facă scene și una dintre aceste zbateri s-a lăsat cu scandal în familia noastră. A venit la noi și ne-a spus că fata noastră de fapt îl lasă pe el, băiatul bun, care încă o iubește, pentru un boșorog, care are aproape vârsta tatălui ei, care este un crai de profesie și așa mai departe.


Vă mărturisesc că mie, ca femeie, mi s-a părut acest gest al lui și înduioșător – că deh, suferă, e gelos – dar și neplăcut. A fost urât că el a ales să ne spună asta, în condițiile în care ea a vrut să păstreze secret. Cert e că noi ne-am inflamat, mai ales soțul meu, iar ea a ales să tacă. La toate întrebările noastre, mai cu binișorul sau mai cu scandal, ea tace și nu spune nimic.

Soțul meu e turbat, a ajuns să-i zică să-și facă bagajul și să se mute, că el nu vrea s-o mai țină pe casă și masă în condițiile astea.
Eu sunt disperată pentru că totuși e copilul meu, pe undeva o înțeleg, că vrea să experimenteze, poate, dar mă și tem să nu cumva să cadă în brațele unui Don Juan de profesie, care să-și bată joc de ea.

Avem acum în casă o atmosferă grea, în care și noi ne perpelim la gândul că ce o face fata noastră, și ea cred că se perpelește că nu știe ce o așteaptă, ce să facă, încotro să apuce. Am încercat să-l fac să înțeleagă pe soțul meu că o atitudine radicală nu va ajuta situația, că o va arunca în brațele ăluia forțat, chiar dacă poate că ea încă nu e așa de îndrăgostită de el. Sau, cine știe, ar putea s-o împingă la gesturi disperate.  

Am nevoie de sfaturi, dacă există părinți care au trecut prin situații similare, care e cea mai bună cale de a rezolva o astfel de criză de familie? Vă mulțumesc.

Nota redacţiei.

Această poveste este adevărată. Subiectele sunt alese în urma mesajelor trimise la redacţie sau a problemelor ridicate de cititoarele eva.ro pe forumul site-ului. Numele personajelor au fost schimbate din motive ce ţin de protejarea intimităţii celor implicaţi.
Vă rugăm, dacă aţi trecut printr-o experienţă de viaţă puternică şi exemplară şi credeţi că merită să o împărtăşiţi cu cititoarele noastre, scrieţi-ne pe adresa redactie@eva.ro.

 

Comentarii (36)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ANCA pe 8 Iun 2015, 14:18
    Sunt ingrozita

    Sunt absolut ingrozita de toate tampeniile si toate aberatiile care s-au putut spune aici...de felul in care niste oameni oarecare pun la zid niste oameni pe care nu ii cunosc, de felul in care se trag concluzii si se fac scenarii. Am 34 de ani, si sunt de acord ca foarte multe familii isi tin copii aproape foarte mult timp...prea mult timp. Am inceput sa lucrez la 15 ani in vacantele de vara, desi parintii mei s-au opus si de atunci nu m-am mai oprit... am facut si o facultate si am avut si un job. Si desi aveam o familie ok care mi-a dat suficienta libertate, la 23 de ani m-am hotarat sa ma casatoresc cu un baiat cu 5 ani mai mare ca mine. Am divortat dupa 6 ani, m-am mutat singura si acum am un copil cu logodnicul meu care este mai mic decat mine cu 4 ani :) el fiind unul din copii mamosit si protejat de familie pana cand s-a mutat cu mine.Desi a avut si el un job si are in continuare pot spune ca din punctul meu de vedere felul in care familia lui l-a ocrotit si-a pus o mare amprenta asupra maturitatii lui. Foarte greu am reusit sa il fac sa inteleaga ca acum noi suntem o familie si avem un copil si ca nu e in regula ca mama lui sa gateasca si el sa ia mancare la pachet, sau sa ii tratam pe ai lui ca pe niste oameni angajati sa ne faca noua traiul usor. Mi-a fost greu atat cu el cat si cu ei care au luat atitudinea mea drept un afront personal cum ca pe mine nu ma multumeste nimic. Am avut foarte multe certuri si suparari cu logodnicul meu din cauza modului in care fiecare dintre noi am fost crescuti si am perceput maturitatea. Mie mi-a placut sa fiu pe picioarele mele dintodeauna si sa ma descurc singura si numai din cand in cand sa ma rasfat ca un copil iar lui invers. Da, o femeie trebuie tot timpul sa fie alintata, apreciata, si sa aiba langa ea un barbat puternic, manierat si respectuos. Asta ar trebui sa aiba orice femeie langa ea, indiferent de varsta. Si asta o spune o femeie careia in general i-au placut barbatii mai mici ca si varsta. Parerea mea este ca, fiica dumneavoastra nu mai este de mult un copil, nu ati gresit cu absolut nimic cand ati lasat-o sa aiba o relatie frumoasa care era normala la varsta ei Nu ati gresit cu absolut nimic cand ati fost deschisi si alaturi de ea... dar poate, numai poate zic ati gresit ca nu ati lasat-o sa ia viata in piept. Lasati-o acum! Poate e iubirea vietii ei, poate e ceea ce ea are nevoie, poate e un om care se poarta cu ea cum nimeni altcineva nu s-ar purta. Dati-i o sansa ei sa fie un om adult si poate va va demonstra ca merita increderea dumneavoastra.Multa bafta!

    7
    3

  • Valentina pe 8 Iun 2015, 11:49
    tot rationamentul se bazeaza doar pe supozitii?

    Observ ca 99% din persoanele care au ales sa comenteze acest articol sunt ori agramate ori analfabete ori cu grave probleme de rationament. Ce nu am inteles este daca dumneavoastra - parintii- il cunoasteti personal pe acest individ sau tot ce ati scris se bazeaza doar pe informatiile primite de la prietenul parasit? Am vazut ca majoritatea persoanelor fac referire la banii lui...aveti cumva o certitudine ca ii ofera bani sau ca asta este unul din atuurile care au stat la baza alegerii fiicei dumneavoastra? Cum ar fi sa incercati sa discutati cu ea fara a o santaja cu retragerea suportului ?Nu cred ca va doriti cu adevarat sa o puneti in dificultate pentru ca atunci ar fi evident ca ar trebui sa ia decizia de a pleca de acasa. Nu vreau sa ma erijez in psiholog sau experta in astfel de situatii insa acesta de scrisoare deschisa imi sugereaza ca va este mai usor sa imprumutati sfaturi ale unor necunoscuti, care nu au o baza solida si documentata decat sa gasiti solutia impreuna cu fiica dumeavoastra.

    7
    5

  • Meme pe 7 Iun 2015, 18:50
    Fica mea...

    Undeva citeam: "in intimitatile lor si eroii sint ridicoli"..."craiul " ales de fica d voastra ofera bani,in rest doar penibil...in rest vorbim de persone "sterse" si fara peronalitate ...pacat...."tezitio"

    1
    4

  • Andreea pe 7 Iun 2015, 17:56
    Orice experienta ascunde o nevoie implinita

    Am doua fete de 22 si 23 de ani si au prieteni de varsta lor. Eu le-am spus ca daca vor sa aiba de-a face cu un gentleman, ar trebui sa cunoasca un barbat cu niste ani mai mare decat ele, insa ele nici nu au vrut sa auda, parerea lor fiind ca barbatii maturi care umbla cu fete tinere sunt pedofili. Situatia este cumva inversa fata de cea descrisa de articol. Eu cred ca parintii nu au altceva de facut decat sa o lase sa locuiasca singura si relatia cu acel barbat se va dezvolta sau va muri de la sine. Important este sa fie lasata complet libera, caci ~fiecare pasare pe limba ei piere~. Asa ca, vrem sau nu, trebuie sa respectam copiilor dreptul de a face propriile alegeri.

    10
    1

  • Laura pe 7 Iun 2015, 17:20
    Eu, ca mama , nu as posta asa ceva

    Este clar faptul ca v-ati implicat mai mult decat fiica dvs. in viata ei. Are 24 de ani. E alegerea ei , nu a dvs. Ati incurajat-o sa faca ex cu un baiat la 16 ani. Va placea mult, doamna?

    6
    6

  • nimeni_in_drum pe 7 Iun 2015, 17:17
    lasati-o sa locuiasca singura

    viata nu se termina la 24 de ani, daca are nevoie de lectii de viata lasati-o sa si le ia , cu cat mai devreme cu atat mai bine, cat inca mai traiti si mai are un refugiu emotional la necaz....foarte bine ca e bosorog si crai ... o sa si-o ia in bot, o sa planga , o sa sufere, mai bine la 24 de ani decat la 45 :))))) o sa treaca si o sa-si vada de drum mai departe, dupa ce bosorogul o s-o faca experta in sex pe toate partile , acum e dependenta sexual de el , omul daca e "crai" stie cum sa "supuna" femeia, ACUM nu aveti nici o influenta asupra ei cat timp e in transa, resemnati-va, mutati-o la garsoniera si lasati-o sa evolueze singura, mai mult de 5 ani n-are cum sa dureze povestea asta si la 30 de ani va fi o femeie tanara care "a facut armata" , probabil peste 10 ani il veti cauta pe bosorog sa-i multumiti !!!!

    13
    2

  • George din Tulcea pe 7 Iun 2015, 17:17
    vrajeli,are portofelul cat casa

    sa indragostit de el ca bosorog sau de banii lui ?! ca mai toate sunt asa in ziua de azi

    6
    5

  • adi pe 7 Iun 2015, 16:49
    O problema sensibila

    Ce stim de la altii: Ca nu mai vrea să fie cu prietenul, că vrea să facă altceva în viață cu un barbat in varsta de 50 ani, care are aproape vârsta tatălui ei si care este un crai de profesie. Daca si prietenul ei s-a apucat de mastere pe banii parintilor, este si normal ca fata s-a plictisit, doreste o alta viata pe care nu poate sa i-o ofere decat cineva care are banii necesari pretentiilor divei. Ce este greu ?

    7
    0

  • Alina pe 7 Iun 2015, 16:22
    ABIA ACUM AM CITIT

    Da, abia acum am citit ca n-are serviciu. Deci am avut dreptate, parintilor! Caz clasic: eleva slaba, studenta ca vai de lume (i-ati platit si examenele, right?) si la 24 de ani pe banii vostri. Dati-i bani in continuare sa mearga cu mosu ei prin cluburi. Asta e tot ce puteti sa mai faceti acum. Si cand nu veti mai putea sa-i dati bani o sa plece la un mos mai bogat si n-o sa mai vrea sa stie de voi. Si ati terminat cu toate problemele livrand inca un parazit societatii.

    6
    7

  • Alina pe 7 Iun 2015, 16:10
    ATI GRESIT LASAND-O SA FAC CE VREA DE LA 16 ANI

    Poate cand avea 16 ani in loc s-o lasati sa vina cu un baiat in casa si sa-i dati bani ca sa mearga cu el in excursii si sa doarma la el (adica a se citi sa fie preocupata de sex de la 16 ani, ca altceva nu-i putea lega pe doi tineri necopti) era mai bine sa-i explicati ca e prea devreme pentru asa ceva, ca asta nu poate fi dragoste adevarata si sa-i dezvoltati o pasiune frumoasa cu care sa-si umple timpul liber. Pun pariu pe ce vreti ca a fost si o eleva slaba, ca n-are niciun fel de cultura, habar n-are cine e Balzac, iar despre Beethoven stie ca e un caine simpatic, ca abia a terminat cu greu o facultate si are un serviciu (daca are) vai de lume si care nu-i place si de care se plange zilnic. Acu o veti avea asa, adica prototipul tanarului bezmetic si looser din RO. ATI GRESIT ENORM, VOI PARINTILOR. N-ATI STIUT SA-I DATI O EDUCATIE ALEASA SI SANATOASA.

    5
    6

  • Eleny pe 7 Iun 2015, 15:32
    " fiica mea s-a indragostit de un barbat ce i-ar putea fi tata "...

    pana la urma varsta nu este decat un numar

    10
    7

  • Dragos C. pe 7 Iun 2015, 14:45
    O poveste reala

    Vad aici mai multe comentarii... ca parintii gresesc ca se implica in viata fetei, ca ar trebui lasata libera... Probabil comenteaza alti tineri care traiesc in acest fel si se cred liberi si fericiti. Sau poate comenteaza parinti iresponsabili! 24 de ani... Hmmm... O varsta cand ai o mare nevoie de parintii tai! Pentru sfaturi de viata, pentru sfaturi referitoare la cariera!... Ce stie un tanar la 24 de ani despre viata??? Stie despre sex si "libertate" si are impresia ca asta inseamna totul! "Sa-si traiasca viata".. Viata se deruleaza asa cum ti-o pregatesti, stimate doamne, domnisoare si domni! Viata este ca o calatorie. Daca ti-o pregatesti bine, aceasta va decurge bine, ai sanse mici sa intervina surprise neplacute! Daca vrei doar "aventura" si pleci in calatorie precum cei de la Vama Veche, cu 30 lei in buzunar pentru 2 zile de 1 si 2 mai, atunci s-ar putea sa ai surprize extreme de neplacute! Viata trebuie planificata cu atentie, rabdare si ratiune! Oricat ar fi un copil sau tanar de intelligent, nu poate niciodata surmonta lipsa de experinta! Aceasta se obtine in timp, iar ca sa nu ajungi sa inveti din greseli care sa doara foarte tare, trebuie sa iti asculti parintii, sa pleci urechea la sfaturile lor, chiar daca ti se par demodati, invechiti etc. In cazul de fata, parintii au gresit grav, lasandu-si fata la 16 ani (clasa a X-a) sa doarma la un baiat acasa, sa nu ii explice nimic despre viata, sa nu ii canalizeze atentie catre dezvoltarea personala si nu catre sex! Probabil fata are si cateva avorturi la active si, lipsita de sfaturile parintilor, a cazut in plasa unui cuceritor de profesie, un om trecut de prima tinerete si in cautare de pustoaice "bune", cu care sa faca sex cateva luni si sa se dea mare in fata prietenilor lui, de aceeasi varsta. Solutia nu exista in aceasta situatie! Daca nu s-au bagat in viata ei la 16 ani, n-are rost s-o mai faca la 24 de ani... Nu mai ai ce modela acum, s-a terminat! Doar sa fie aproape de ea si sa-I ofere sprijin psihologic in momentul in care "bunicutul" o va lasa pentru alta, cu la fel de "multa" minte ca a ei...

    12
    4

  • Carmen pe 7 Iun 2015, 14:41
    Fiica mea...

    Mama s-a indragostit de tata la 22 de ani, el avand 44! Au trait f. bine impreuna 25 de ani, intre timp au plecat si in strainatate ceea ce era ceva in anii 60! Varsta nu conteaza atat timp cat femeie este tratata cu respect si i se daruieste iubire! Mama zicea ca nu se putea imagina cu unul tanar, betiv si violent cum erau majoritatea atunci...tata era educat si matur, mama fiind si ea educata.

    12
    3

  • Bobo pe 7 Iun 2015, 13:45
    ..fiica mea ,s a indragostit de un barbat ce i ar putea fi tata .

    Lasati-o in pace ... sa fie fericita ca s-a indragostit ... peste 3 ani cand va reveni la normal ,,,,viata va merge inainte iar ea va pastra in suflet niste momente de neuitat ....

    11
    1

  • jhon pe 7 Iun 2015, 13:39
    Fiica mea s-a îndrăgostit de un tip care i-ar putea fi tată

    Buna ziua mesajul acesta e pentru Taraxacus va spun ca aveti dreptate dar hai totusi sa nu ai bagam pe toti in aceeasi oala si aici ma refer la tinerii din ziua de azi da poate ca sunt asa cum spuneti dar nu toti Dvs dar asta nu inseaman ca trebui sa ai bagam pe toti in aceeasi oala nu trebui sa jignim pe nimeni chiar daca cunoastem sau nu pe acele persoane si in legatura cu subiectul pe aceasta pagina parinti fac greseli enorm de MARI pentru ca ei se gandesc la binele copiilor lor dar e tocmai contrariul fac inconstient bine inteles nu voit poate ca aceea fata s-a saturat de acel baiat si ca devenise o rutina pentru amandoi asa ca a gasit ceva mai noi la acel Domn mai mare ca varsta stie cum sa se comporte cu ea cum sa o faca sa se simnta bine de fiecare data ceva care la acel baiat nu gasea dar eu consider ca ceea ce se vorbeste aici e pur BARFA nu e ajutor ptr parinti asa ca e destul de mare sa ia decizii propi si sa asi continue viata asa cum e ea NU MAI BINE

    1
    1

  • Alina pe 7 Iun 2015, 13:28
    Asta e de fapt "parenting învechit"

    Problema din aceasta familie pleaca de la parinti. O tin pe banii lor cu conditia ca fata sa fie in permanenta sub lupa lor. Ei bine, aici se greseste, controlul exagerat duce la derapaje grave. A fi parinte nu inseamna a fi si stapan absolut asupra copiilor, mai ales cand acestia au 24 de ani. Rezolvarea e simpla: lasati-o sa-si traiasca viata si fiti pregatiti sa va bucurati de reusitele ei sau sa o sustineti atunci cand esueaza, cand greseste, cand sufera.

    11
    1

  • NEMESIS pe 7 Iun 2015, 12:56
    Parazit social

    Cu alte cuvinte, fiică-ta e o căpușă, un parazit social aflat într-o permanentă căutare de sponsor. Și cum cei mai în vârstă sunt în etapa acumulărilor financiare, deh...

    7
    10

  • Adi pe 7 Iun 2015, 11:21
    ....

    o fata fara standarde si respect de sine .

    6
    7

  • Life coach pe 7 Iun 2015, 11:09
    Cauzele problemei

    Ea a preluat modelul tatalui ei, adica un om care O CONTROLEAZA, O PROTEJEAZA (desi are 24 de ani si ar fi cazul sa treaca la independenta). Fiind vorba de o personalitate DEPENDENTA, imatura, e normal ca va cauta un tip care sa o protejeze, intrucat ea a fost edacata ca e copil, mentinuta in starea de copil, si i s-a interzis sa traiasca liber. S-a obisnuit cu acest tipar, cu parinti CONTROLANTI, care insa PRETIND ca i-au dat libertate... Simplul fapt ca parintii inca se amesteca brutal in viata ei (dovada e aceasta scrisoare) indica radacina cauzelor, personalitatea CONTROLANTA a lor. De unde si tiparul disfunctional, dezadaptativ pe care ei l-au imprimat. Iar schimbarea acestui tipar se poate face prin psihoterapie, numai daca ea mai doreste, si daca iese din mediul gen cuib in care s-a obisnuit, si care i-a taiat aripile.

    5
    6

  • banel pe 7 Iun 2015, 10:42
    erata

    Uitasem sa va spun ca in mintea oricarei romance sta ideea imbeciloida ca trebuie sa faca vreo 2 facultati,2 mastere cel putin,doua doctorate si alte ,alte examene si ...................in plan ori este o imbecila care nu stie s afaca nimic in casa ori ajunge precum multe avocate,juriste....prostituate de lux!!!! Romanca nu mai stie sa-si educe copilul,nu stie sa faca nici macar o supa sau ciorba,dar stie la perfectie sa se botoxeze din greu si sa se siliconeze !!!Romanul nici el nu este mai breaz,fiind un ratat de cele mai multe ori sau politician(corupt,hot,excroc,mincinos notoriu,curvar,etc)

    12
    10

  • banel pe 7 Iun 2015, 10:37
    dehhhhhhh

    Lasati-o ca oricum este capiata de cap si faceti alt copil.Oricum sa stiti ca nasterea unui copil este loterie curata!!!Poti sa bagi stiinta,educatie,maniere daca este sa ajunga borfas sau prostituata ...........va ajunge,oricum. Fiica voastra este aventuriera sau este imatura sexual si de aceea cauta oameni batrani!!! La noi in Romanica lui ponta este o adevarata tragedie sa vezi ca 80% din femei vor sa fie sefe,managere,proprietare de nu stiu ce,etc !!!Romanca ca si romanul sar dintro extrema in alta,astfel se si explica de ce romanii sunt mai mult hoti,borfasi,excroci,betivi,nenorociti iar ele sunt prostituatele mapamondului .Duceti-va in toata Europa si intrebati de prostituate pe unde puteti gasi o prostituata si vi se va raspunde ,aproape instant ....in Romania la moldoveni . Pe vremea lui Ceausescu(merita litere cu majuscule) eram educati,cu frica de pacate,cu bun simt si sa nu mai vorbim de romanca care era curtata de straini,in genunchi,ca sa o ia de nevasta .Acum,romanca este privita ca o prostituata ieftina,proasta iar noi ca violatori de babe,excroci,hackeri,hoti,pesti,etc!!!! Multumiti din inima,lui Iliescu,Nastase,Constantinescu,Ponta,Basescu si toata gloata de nemernici si gunoaie numiti....politicieni !!!!!

    13
    9

  • Monica pe 7 Iun 2015, 10:18
    BMW

    A terminat facultatea dar nu și-a găsit un loc de muncă. Așa că face un master......... Deci are bani fata, ma pufneste rasul. Este ca si cum as zice, n-am bani si serviciu dar ma duc sa-mi cumpar un BMW!

    20
    7

  • rational pe 7 Iun 2015, 09:58
    ASTA E CAZ?!

    HAI BA TERMINATI-O! ASTA E CAZ?! FATA SIGUR SE PLICTISISE DEJA DE ALA SI ACUM CAUTA SI EA, DUPA 8 ANI, PENTRU PRIMA DATA IN VIATA EI NISTE SENZATII. NIMENI N-ARE DREPTUL SA O JUDECE DACA NU SE AFLA IN LOCUL EI. SE VEDE DIN TONUL EI CA MA-SA O INTELEGE. NU SE DROGHEAZA, NU FURA DE PRIN CASA, NU SE PROSTITUEAZA. LA MODUL LA CARE SE PUNE PROBLEMA SE VEDE CA FEMEIA INCA NU ESTE EGALA BARBATULUI. SE VEDE ASTA DIN CRIZELE CELOR 2 BARBATI IMPLICATI (TA-SU SI FOSTU). LIBERTATE FEMEILOR! NU VA MAI BAGATI IN VIETILE LOR.

    11
    3

  • Simona pe 7 Iun 2015, 09:57
    Viata

    O vorba chinezeasca spune ca varsta femeii trebuie sa fie jumatate din varsta barbatului plus 7. Parerea mea este ca o relatie trebuie sa fie undeva in jurul acestei formule, cu cat femeia este mai independenta cu atat isi va alege un partener mai tanar cu care sa infrunte viata la egal, iar cu cat ea este mai dependenta si imatura va avea nevoie de un barbat mai in varsta care sa o protejeze si sa o scuteasca de problemele vietii. In acelasi timp insa, cu cat o femeie este mai imatura, cu atat ea va avea relatii mai instabile si va fi mai nefericita. Daca parintii nu au putut sa o educe si sa ii dea o directie in viata, atunci numai viata insasi va putea sa o mai schimbe.

    22
    4

  • mimi pe 7 Iun 2015, 09:21
    inlocuire

    Nu cred ca pot da un sfat, dar as vrea sa ridic o problema: nu ar fi posibil ca fata dvs sa schimbe figura paterna a tatalui cu alt "tata" care sa aibe grija de ea, in conditiile in care probabil ca i-ati dat de inteles ca ar fi cazul sa isi ia viata in maini si sa se intretina singura?

    12
    0

  • Taraxacus pe 7 Iun 2015, 09:17
    Este de inteles

    Baietii din ziua de astazi sunt vulgari, lipsisti de respect, cu un vocabular limitat plin de argouri, lipsiti de cultura. La aceste asa zise calitati mai adaug lipsa de initiativa, lipsa de dinamism, preocupari inexistente, se complac in ajutor de la parinti se ascund dupa niste asa zise studii unde nu invata nimic pt ca stiu ca profesorii ii trec clasa oricum si duc un trai semiparazitar. Faptul ca fiica dvs a intalnit un barbat care ii da atentie o ocroteste ii da un sfat ii vorbeste frumos, o respecta, are un serviciu, are un grad de cultura mult superior colegilor ei de generatie, a facut-o sa se indragosteasca. Multe fete se indragostesc inca din liceu de profesorii lor dar este o dragoste trecatoare, o vapaie de moment. Faptul ca ea s-a saturat de tanarul cu care si-a impartit viata pana acum spune multe despre el. In general fetitzele sunt mai apropiate afectiv de tatii lor si se indragostesc usor de barbatii maturi. Este doar o chestiune temporara, preocuparile lor sunt diferite dorinta si modul de distractie este diferit, relatia nu are cum sa dureze. In America tinerii sunt la fel de inculti dar nu la fel de dezorientati. Parintii le spun de la 10-14 ani ca la varsta de 18 ani trebuie sa paraseasca mediul familial ceea ce este firesc. La noi , nooo, stau acasa si copilaresc pana la 40 de ani...

    12
    5

  • liliana pe 7 Iun 2015, 09:14
    intelegere

    Nu este o drama sa te indragostesti sau sa ai impresia ca esti indragostit, indifernt de sex si devarsta. Fica dumneavoastraa fost crescuta in puf, poate,a avut totul pe tava, va intreb de ce nu are un serviciu la varta ei?Educatia si cariera te fac a devii indpendent si responsabil, sa cunosti ai multi oameni, sa le impartasesti experentee de viata si sa te mai trezesti la realitatea potrivita tie. Daca vrea sa fie sau chiar sa se marite cu un barbat mai in varsta, e ok. Lasati-o sa o faca si sa regrete apoi, daca va fi cazul. Asa se va maturiza si va va intelege mai bine ulterior.Fiti prieteni cu ea si dati-i subtil cate un sfat, o sugestie, fara sa fiti agresivi in limbaj si in gesturi. Acordati-i incredere si speranta ca daca va esua, acasa este singurl loc unde poate reveni oricand doreste si ca este primita cu iubire parinteasca.Eu am 48 de ani, nu am trecut prin asemenea experinte, doar am ntalnit cateva, am un copil de 15 ani, dar astfel as proceda, indiferent cat de greu imi va fi.

    9
    3

  • Ana pe 7 Iun 2015, 09:09
    educatie

    Atit timp cit fata locuieste cu dvs.,dvs. o intretineti sa finalizeze scoala si ii oferiti adapost,ea trebuie sa respecte parerile,sensibilitatile si vointa dvs. Va putea sa traiasca dupa regulile ei cind va avea propria casa si propriul venit.Apoi tb. sa o faceti sa inteleaga ca omul in cauza nu e tocmai ok. Cum si-ar privi tatal daca ar dori si alerga dupa pustoaice? Astfel de barbati sint imaturi ; cunosc cazul unei astfel de casatorii din care a rezultat un copil. Fata il creste singura deoarece Don Juan a schimbat-o cu o femeie mai in virsta decit el...mai tb. sa inteleaga ca fericirea nu vine de la partener ci de la ea insasi...

    9
    7

  • Corina pe 7 Iun 2015, 08:56
    Propria mea experienta

    Asa am facut eu,iar acum la 53 de ani,nu am copii.Lânga un barbat mult mai vârstnic,diferentele se vor vedea dupa câtiva ani.Exista mentalitati diferite,pe care un libidinos,le ascunde initial,pentru ca tânara sa-l vada in roz.Apoi,se imbolnaveste si daca e si casatorit,e jale;esti mereu nevoita sa duci o viata dubla,sa fii singura,in orice ocazie oficiala.Intr-o zi,dupa prea multi ani(vreo 19),moare si ramâi singura.Daca ai noroc,iti iese in cale barbatul potrivit....sau nu.....dar....ai prea multi ani sa devii si tu in sfârsit mama,dupa ce ai renuntat de rusine,la prea multe sarcini.Intre timp,ti se infunda trompele,te alegi cu virusi sau bacterii,cu suferinta si stres,care fac dificila sarcina,sau expun viitorul copil,riscului de a se naste cu malformatii.....sau....alte si alte situatii.E gresit sa faci viata ta cadou unui libidinos,care vrea sa-si tina mereu vioaie ”jucaria”.Din acest motiv,voi fi singura si la batrânete iar suferinta de a nu avea copii,desi am incercat totul inclusiv adoptia.....e enorma.....infinita!Acesta poate fi pretul.Exista si pentru ea barbatul potrivit;trebuie doar sa accepte si sa-l vada pe individ cu mintea clara;trebuie sa vada ca nu e normal....orice ar spune barbatii,care la vârsta senectutii,nu mai doresc sa fie tati.Incercati sa o faceti sa vada ridicolul din acest barbat.....dar cu intelepciune,cu calm.Aratati-i ce scriu eu,cea care mi-as smulge inima din piept,decât sa repet greseala,daca s-ar mai intoarce vreodata,frumoasa vârsta de 21 de ani la care a inceput,marea mea poveste de iubire....cica!!!!Abia la 42 de ani incercam sa devin mama,dar aveam deja trei fibroame,iar iubitul meu sot,avea hepatita C.La 46 de ani,ultimul meu fat,obtinut cu greu si cu multi bani,si-a incetat viata la 2 luni.Nici macar n-a apucat sa se nasca.Si eu refuzam sa vorbesc cu parintii,ii minteam,le ascundeam adevarul,pentru ca in sinea mea,era evident ca simteam ridicolul.Pare sa fie o situatie de acelasi gen.Inca mai pastrez ECHO -grafia copilului meu nenscut(ultimul).

    12
    8

  • tata de fata pe 7 Iun 2015, 08:44
    educatie

    Imi pare rau s-o spun dar parintii vostri nu au gresit, din moment vce voi sunteti la varsta de 50 de ani impreuna si aveti un copil! Sa lasi copilul sa faca ce vrea nu inseamna nici educatie si nici libertate. Acum culegeti roadele! Niciodata, nici o familie nu ar trebui sa isi rezolve problemele in piublic, la televizor sau in presa de orice fel. Asta inseamna ca sunteti o familie slaba, care nu isi p[oategestiona problemele. Nu stiu daca ati cerut sfatul cuiva in ceea ce priveste educarea copilului vostru! Daca da, atunci sa va spuna si acum ce aveti de facut! Daca nu, si ati crezut ca daca faceti invers decat parintii vostri va fi bine, acum se vede cat de bine a fost! Copiii si tinerii au nevoie de reguli si de limite. Ei trebuie sa stie ce trebuie si ce nu trebuie sa faca, ce este voie si ce nu este voie sa faca, ce este bine si ce nu este bine sa faca sa aiba niste limite, sa aiba incredere in parinti, deschidere, si sa invete ca experienta parintilor si sfatul lor sunt niste valori de care au nevoie. Din text, reiese ca la 16 aniu fata statea cu prietenul ei! Vi se pare normal? Asta se numeste educatie? Acum culegeti roadele. Nu mai puteti face nimic. Daca la 16 ani avea o asa de mare libertate acum nu o puteti determina sa va mai asculte! Pana la urma nu ati facut aceleasi greseli ca si parintii vostri, ati facut unele mai mari! Etica, morala crestina, au efecte bvenefice in educatia si formarea tinerilor. Ii invata cumpatarea, corectitudinea, fidelitatea. "Educatia" moderna a esuat! Numarul mare de divorturi si evitarea incheierii casatoriilor oficiale sunt rezultatul aceste | "educatii" Nu mai puteti face nimic!

    8
    14

  • vali pe 7 Iun 2015, 08:43
    idioata

    cunosc multe care au fost cu bosorogi si in timp n au fost fericite.cea mai mare prostie sa se combine cu asemenea oameni.

    10
    5

  • maria pe 7 Iun 2015, 08:41
    Fiecare isi urmeaza drumul

    Doamna si eu sunt mama a doua fete!Va inteleg dar lasati-o sa faca ce doreste.Eu am avut intotdeauna un obicei:le spun calm parerea mea de parinte dar ele pot sa faca ce vor.La varsta ei si eu eram fascinata de un domn cult care-mi dadea hrana pentrut suflet,tandrete,etc.Am cunoscut o fata care s-a casatorit cu unul ce-i putea fi aproape bunic,era o fata superba,in final s-a saturat de el dar nu a avut puterea sa divorteze.Am un coleg casatorit tot asa cu o tanara si el mai rade ,ne zice nevasta mea e gerontofila dar au un copil si sunt fericiti.Psihologii va vor spune ca relatia tata -fiica nu a fost OK si probabil tata era mai sever si-si cauta in aceasta relatie relatia ce si-ar fi dorit-o cu tata,intelegere,iubire paternala.Ceva a deranjat-o pe fiica duneavoastra la prietenul ei,lasati-o sa-si urmeze drumul,oricat v-ar durea nu putem trai in locul lor.Fiecare are dreptul de a trai cum vrea.Daca acceptati acest lucru totul va fi OK.Eu l-am acceptat la fiica mea ,desi nu sunt incantata de ginerele meu,doar cu doi ani mai mare ca ea si nu am probleme.Nu ne-am vazut de 15 ani,nu-mi vorbeste dar din punctul meu de vedere e OK,daca ea e fericita!Eu sunt fericita pentru ea !

    11
    6

  • Ciobica pe 7 Iun 2015, 08:26
    Sfat

    La varsta pe care o are fata dumneavoastra,sfaturile sunt de prisos,trebuia sa o educati in spiritul muncii din frageda pruncie,dupa ce i-ati creat conditii de a avea tot ce si-a dorit fara munca si responsabilitate,acum nu puteti face altceva,decat ce spune sotul.In general,unele mame prin grija exagerata ce o au fata de copii,ii nenorocesc si raman dependenti fata de parinti.F1

    13
    3

  • Leila pe 7 Iun 2015, 08:22
    studiu

    Nu e nici primul caz nici ultimul. Sunt si cazuri cand partea feminina este mai in varsta. La strabunicii nostrii aceasta diferenta era fireasca. Un studiu suedez spune ca cele mai fericite cupluri sunt acelea in care diferenta este in jur de 15 ani .

    11
    4

  • Mihai Schibinschi pe 7 Iun 2015, 08:12
    Dragoste cu napadai

    Oamenii si in special femeile au gusturi ciudate.Vecina mea e innebunita dupa barbatii in haina militara dar nu ocice de la coloneal in sus.Ce poti sa-i faci.Fiica dvs s-a indragostit de unul mai in varsta.Probabil o apreciaza o respecta o iubeste.Dupa un an veti avea linistea pe care o doriti.Nimic nu e vesnic.Rabdare si iar rabdare.

    10
    3

  • petric pe 7 Iun 2015, 07:52
    ..fiica mea ,s a indragostit de un barbat ce i ar putea fi tata .

    ...sigur ar trebui sa i dea sfaturi fetei dar nu o poate obliga sa nu faca ce si doreste .Trebuie sa aveti rabdare ,isi va gasi si un servici ,aici puteti sa interveniti .Copiii fac lucruri trasnite ,imprevizibile dar sunt copiii nostri .

    12
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod