Poveste adevărată: "Ce faci când bănuiești că soția ta a rămas gravidă cu altul?"

Cel mai bun prieten al meu trece printr-o mare dilemă și criză familială de câteva luni, iar eu nu știu ce sfat să-i dau. Ce i se întâmplă lui e și dificil de explicat și greu de crezut. Dar o să încerc, în speranța că poate îmi veți da vreo idee ca să-l pot ajuta.
Soția lui a rămas gravidă. Până aici nimic neobișnuit, sunt tineri, până în 30 de ani fiecare, au cariere de succes și le merge bine. Copilul pare că era un pas logic în căsnicia lor care a început destul de lin în urmă cu câțiva ani. Prietenul meu nu e un tip cuceritor, mai degrabă e genul de „băiat de casă”, pâinea lui Dumnezeu, din care poți să faci ce vrei dacă-i intri la inimă. Prost de bun, cum se zice prin popor.

Ea, pe de altă parte, o femeie foarte frumoasă, ambițioasă, năbădăioasă, cu un trecut aventuros, după cum susțin unii, părea la început total nepotrivită pentru el. Ca prietenă, evident că eu n-am plăcut-o inițial, dar știți cum e cu omul îndrăgostit.
Intrase în săptămâna oarbă, era dispus să renunțe și la vechii prieteni decât să accepte că ea e un pic diferită de ideea de femeie potrivită pentru el.

Dar cine suntem noi să spunem cine și ce e potrivit chiar și pentru prietenii noștri? Așa că până la urmă s-au căsătorit. Era foarte fericit, de fapt până acum, când a aflat de sarcină, totul intrase într-un normal care nu dădea nimănui de gândit. Prietenul meu părea un om fericit.

Când l-am felicitat pentru că urmează să devină tătic n-a mai răbdat și mi-a povestit ce se întâmplă de fapt. Se pare că înțelegerea lor de la bun început a fost ciudată. Ea avea voie să se întâlnească și cu alți bărbați. A fost condiția pe care i-a pus-o ca să fie de acord să se căsătorească cu el.
Și mai ciudat e că ea i-a spus că e doar un mod de a se asigura că el nu se va obișnui cu ideea că ea e deja a lui și că nu trebuie să mai facă eforturi ca s-o cucerească, așa că prin acest gând, că se poate vedea când și când și cu alții, îi menține lui treaz spiritul de luptă.


Dacă mă întrebați pe mine e o tâmpenie, dar nu eu am fost de acord cu asta. Timp de câțiva ani de la căsătorie el nu a știut niciodată dacă ea îl înșeală sau nu. Nici acum nu știe, pentru că îi e frică să întrebe. Ea are dese plecări în delegații și nimeni nu știe (sau soțul ei nu știe) ce face ea acolo. Și cu cine. Sau dacă face. E foarte posibil ca să fie totul doar o strategie de menținere a interesului și a fricii de a nu o pierde, și în realitate tipa să nu și-o pună cu nimeni decât cu el.
Când sunt împreună par de altfel destul de fericiți și – în ciuda a ceea ce credeam inițial – potriviți. Dar cum naiba să stai tot timpul cu sabia deasupra capului?

Ei, abia acum se perpelește el la foc mic, gândindu-se că dacă totuși copilul ăsta nu e al lui, și că ea poate chiar s-o fi culcat cu alții prin deplasări? Îi e teamă să întrebe. Să o întrebe. Pe de-o parte de teamă să nu o jignească, pe de altă parte că nu prea ar vrea să știe că nu e copilul lui. Am uitat să vă spun că omul este topit după copii, își dorea demult un copil și cred că și dacă s-ar demonstra că nu e al lui tot l-ar iubi ca și pe ea.

Totuși, mi-e milă de el că îl văd cum se topește de câteva luni de grija asta.
Ce să facă, să o întrebe, să ceară un test, să tacă și să se facă că e al lui? Dar poate chiar e al lui. Omul trăiește un calvar. Și eu nu știu cum să-l ajut. Nici eu nu prea știu ce aș face dacă aș fi în locul lui. Teoretic pot să spun că n-aș fi acceptat din start acest aranjament, deși nebănuite sunt căile iubirii, dar acum dacă tot a acceptat, ce mai poți să faci într-o asemenea siutație? Să accepți și copilul altuia?
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihai pe 27 Oct 2016, 14:28
    Haha

    Sa vina altul si sa-ti insamanteze nevasta ? Suna raau de tot

    0
    0

  • Dragos pe 1 Mar 2014, 00:45
    parerea mea

    baga divort si vezi de viata ta ;)

    0
    4

  • cris pe 19 Feb 2014, 08:11
    rr

    mi se pare o nebunie sa mai continue asa , un test de paternitate ar fi indicat pentru linistea lui sufleteasca si de asumarea corecta a paternitatii. pe de alta parte ar trebui sa-si intrebe sotia daca in intelegerea pe care au avut-o era stipulat ca ea sa ramana insarcinata si sa pastreze sarcina avuta dintr-o relatie extraconjugala. parerea mea este ca daca vor avea o discutie pe tema asta pot lamuri multe , in primul rand paternitatea si apoi daca ea vrea sa continue rel extra. daca continua ar treb macar in ultimul ceas el sa-si asume divortul si sa traiasca asa cum doreste el nu cum doreste ea ,

    1
    0

  • nobody pe 16 Feb 2014, 06:30
    parerea limitatei

    In zilele noastre nu mai e musai sa te casatoresti, asa ca daca vrei inca sa te implici intim cu altii ce sens are sa te casatoresti? Femeile frumoase si mandre se marita in general din interes si nu din dragoste iar mariajul din interes nu e numai pentru bani, dar si pentru baieti cuminti si lulea indragostiti de ele caci acestia le vor pune pe piedestale inalte si le vor adora indiferent de ce vor face ele... Daca conditia conditia impusa de 'iubitoarea' viitoare sotie nu l-a durut, se pare ca aceasta sarcina i-a trezit repsectul de sine acestui barbat naiv... E timpul sa vorbeasca cinstit cu sotia despre asta.... Ceva de genul: 'Te iubesc sincer si voi iubi acest copil indiferent daca e sau nu al meu...Dar ma doare teribil ca nu stiu daca copilul e al meu, si desi stiu ca tu probabil nu ma iubesti, macar din respect, spune-mi te rog adevarul...' Adevarul, si cand doare, e de preferat decat o minciuna care distruge incet dar sigur... Spre binele lui, sper sa fi fost doar gura de sotie si ea sa fi fost credincioasa promisiunilor facute in momentul casatoriei!

    1
    1

  • xyz pe 10 Feb 2014, 18:56
    tata ori ....

    Femeia nu trebuie criticata. Nea caisa a acceptat-o ca sotie pentru el dar si amanta pentru altul.Cel putin stie ca v-a creste un bastard fata de altii care habar nu au .Nene este o vorba ``foie verde bat, nu ai treaba fa-ti``

    2
    3

  • Meda pe 10 Feb 2014, 10:04
    .........

    Si eu am o relatie asemanatoare cu sotul meu. Desi mi-a permis multe nu l-am inselat niciodata , in sensul sa ma culc cu altcineva. Sunt si mai indragostita de el ,fiindca ma iubeste asa cum sunt si ptr. ca nu vrea sa ma piarda ,imi da libertate .Stiu ,pare un paradox pe care cei limitati nu au cum sa-l inteleaga. Se poate ca femeia din povestire sa fie mult mai fidela decat cele constranse si care o fac pe ascuns.De...tentatia fructului interzis:)).

    7
    7

  • .... pe 9 Feb 2014, 22:02
    ....

    prostia se plateste , femeile isi permit asemenea lucruri doar cu o categorie de barbati (buni) ..pe ceilalti in schimb ii iubesc si ii respecta ..

    5
    5

  • ... pe 9 Feb 2014, 12:38
    ...

    Eu nu stiu cum poate avea incredere omul asta in sotia lui in asemenea conditii... Eu as face test de paternitate dupa nasterea copilului iar daca nu ar fi al meu as divorta de asa zisa sotie... Copilul trebuie sa fie recunoscut de adevaratul tata.

    4
    4

  • nicol pe 9 Feb 2014, 06:58
    Staf

    Mi se pare o nacocire, nu pot crede ca cineva ar putea sa fie de accord cu o casatorie in aceste conditii.E adevarat ca, contrariile se atrag, probabil ca o relatie cu o femeie asemeni lui nu l-ar fi atras.Acum trebuie sa suporte consecintele .Are doua optiuni: prima sa accepte copilul( care nu are nici o vina ca a fost conceput si nu merita sa sufere ) si barbatii din viata femeii din viata lui ( oricum el a acceptat deja acest lucru, probabil nu e intrag la cap) sau a doua optiune sa fie tata pentru copilul respectiv si sa se desparta de sotia lui.El din moment ce a acceptat ca ea sa aiba mai multi parteneri, poate sa accepte si copii care vor rezulta.

    12
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod