Obiectivele comune

Exista doua modalitati prin care puteti aborda obiectivele comune. Unii prefera sa inceapa din locul in care se afla si sa inainteze planificat spre scop. Unora le place...

Exista doua modalitati prin care puteti aborda obiectivele comune. Unii prefera sa inceapa din locul in care se afla si sa inainteze planificat spre scop. Unora le place sa mearga invers. Daca stilul dumneavoastra de a face planuri este de a merge inainte, intrebarea utila pe care ar trebui sa v-o puneti este: "Ce ne opreste?" De exemplu, daca obiectivul dumneavoastra este de a cumpara o casa mai mare si va puneti intrebarea "Ce ne opreste?", raspunsul ar putea sa fie: "Nu stim unde dorim sa locuim".

In consecinta, sa alegeti locul unde sa traiti ar fi primul pas din planul dumneavoastra. Daca intrebati apoi: "Acum ca ma ales unde sa stam, ce ne opreste sa cumparam o casa mai mare?", raspunsul devine urmatorul pas din planul dumneavoastra.

Daca preferati sa planificati in sens invers, procesul de punere a intrebarilor ar trebui sa inceapa cu: "Ce s-ar intampla chiar inainte de...?" In cazul obiectivului de a cumpara o casa mai mare, ce s-ar intampla chiar inainte de a va muta ar fi organizarea mutatului. Iar ceea ce s-ar intampla si mai devreme, ar fi sa semnati contractele etc.

Unul dintre pericolele de a lucra asupra obiectivelor este acela ca, daca relatia ocupa un insuficient loc doi, dupa dorintele si nevoile dumneavoastra, partenerul ar putea ajunge sa se simta ca un accesoriu vestimentar.

Cel de-al doilea pericol apare atunci cand va pierdeti in relatie propria dumneavoastra identitate si faceti totul impreuna, sunteti de acord asupra oricarui aspect si nu aveti nici un fel de viata separat unul de celalalt, ci formati un fel de personalitate fuzionata.

O relatie reusita este una in care oamenii sunt apropiati atat cat sa isi lase unul altuia spatiul de care au nevoie. Iar atunci cand ii oferiti partenerului dumneavoastra spatiu, il creati intr-o anumita masura si pentru propria persoana. Aveti nevoie de echilibru. Nu exista aspecte categorice in ceea ce priveste o relatie extraordinara, regulile se schimba atunci cand credeti ca ati aderat la ele. Dar o relatie buna ar trebui sa va faca mai autentic; ar trebui sa va permita sa va exprimati complet. Daca renuntati la prea multe in ceea ce priveste propria dumneavoastra persoana in favoarea relatiei, este foarte posibil sa va simtiti plin de resentimente si nefericit.

Pe de alta parte, o relatie trebuie sa reprezinte mai mult decat un simplu mod de a avea grija de nevoile dumneavoastra materiale si sexuale si de a face exact ceea ce oricum ati intentionat dintotdeaun sa faceti. Indiferent de ceea ce trebuie sa faceti pentru a va echilibra relatia, trebuie sa va opriti atunci cand atingeti din nou un echilibru sanatos. Ganditi-va la relatia dumneavoastra ca la un echilibru dintre dorintele si nevoile dumneavoastra, dorintele si nevoile partenerului dumneavoastra, si obictivele comune.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod