Obiceiuri din relațiile toxice pe care oamenii le consideră normale

Iubirea este forța principală care îi inspiră pe oameni și îi împinge să-și atingă potențialul maxim. Aceasta este cea mai puternică emoție.
Toți oamenii își doresc să găsească o persoană cu care să fie compatibili. Toată lumea tânjește după iubire adevărată și după intimitate. Iar atunci când găsești un partener, ar trebui să fii atentă la aceste șase obiceiuri din relațiile toxice, care pot distruge chiar și cea mai frumoasă legătură. Iată despre ce este vorba!

Ce obiceiuri greșite din relațiile toxice sunt adesea trecute cu vederea?


1. Controlul


Da, sunteți îndrăgostiți. Sunteți loiali unul altuia. Dar aceste lucruri nu înseamnă că ești proprietatea cuiva. Într-o relație sănătoasă bazată pe iubire, controlul nu ar trebui să existe.
Ar trebui să ai încredere în partener, iar el să aibă încredere în tine. Ar trebui să vă simțiți liberi în relație. Orice tip de control poate distruge relația și încrederea dintre voi.

2. Învinuirea


Învinuirea partenerului pentru problemele tale este un obicei nesănătos. Atunci când ai o zi proastă la muncă, nu te descărca pe partenerul tău. Acesta nu este sacul tău de box. Nu este responsabil pentru frustrările tale și pentru lucrurile pe care le experimentezi în afara relației. Și el are propriile probleme. Vrea să te ajute, dar trebuie să îi spui care este problema care îți dă bătăi de cap, pentru că nu poate să-ți citească gândurile.

3. Justificarea acțiunilor partenerului


Doar pentru că îți iubești partenerul și nu vrei să-l pierzi, nu înseamnă că ar trebui să îi justifici comportamentul urât. Nu trebuie să suporți toanele doar pentru că îți este frică să nu declanșezi o ceartă.
Trebuie să înfrunți problema și să o rezolvi împreună cu partenerul. Și adu-ți aminte să nu te învinuiești niciodată pentru greșelile lui.

4. Competiția


"M-ai înșelat, așa că am și eu dreptul să te înșel" și alte afirmații de genul sunt semnele unei relații toxice. Partenerii care sunt în relații bazate pe iubire și încredere reciprocă înțeleg că toată lumea poate face greșeli, așa că decid împreună să se ierte și să rămână în relație sau să meargă pe drumuri diferite. Nu sunt într-o competiție și nu încearcă să se rănească intenționat.

5. Parolele pentru conturile de social media


Relațiile ar trebui să fie bazate pe încredere reciprocă. Dacă îi ceri partenerului tău parolele este un semn clar că nu ai încredere în el.
Obsesia pentru conturile lui din social media, telefoanele din jumătate în jumătate de oră pentru a-l verifica și analizarea like-urilor și prietenilor de pe Facebook și Instagram reprezintă un semnal de alarmă serios.

6. Dezvăluirile din viața privată


Să presupunem că te cerți cu partenerul și te hotărăști să împărtășești fiecare detaliu cu prietenii tăi sau să postezi pe Facebook. Împărtășirea informațiilor personale despre relația ta cu alte persoane este toxică și poate distruge relația. Nu toți prietenii tăi te sprijină și îți pot întuneca judecata prin comentariile lor. Există anumite lucruri pe care ar trebui să le ții doar pentru tine, deoarece nu toată lumea îți vrea binele.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod