Nu-ți fie teamă să petreci timp cu tine. Învață să te redescoperi

În zilele noastre, cei mai mulți oameni nu par să petreacă timp singuri, doar bucurându-se de propria prezență. Aceștia fac mereu ceva sau sunt cu cineva, distrăgându-și atenția în diferite moduri, astfel încât să nu simtă vreun moment de singurătate.
Însă de ce simt oamenii nevoia mereu să își distragă atenția de la propria persoană? Și, mai important decât atât, de ce nu ar trebui să-ți fie fie teamă să petreci timp cu tine?

De ce nu ar trebui să-ți fie teamă să petreci timp cu tine?


Încă din copilărie, multe persoane au fost nevoite să treacă prin dificultăți în viață, unele dintre acestea provocând suferințe enorme și traume emoționale. Mai târziu, pentru a evita suferințele suplimentare, mulți oameni au încercat să își reprime emoțiile asociate cu aceste experiențe traumatice.
Dar, indiferent de cât de mult le-au reprimat, acestea încă sunt ascunse adânc în psihicul lor, cerând atenție. Însă cei mai mulți oameni aleg să nu se concentreze asupra lor, fiindu-le atât de frică să intre în contact cu această parte emoțională și încercând să o evite în orice mod posibil. 

În esență, oamenii încearcă să scape de ei. Nu este surprinzător că, de fiecare dată când suntem singuri și nu avem ceva de făcut, începem să ne simțim inconfortabil.
Pentru a evita acest disconfort, ne grăbim să facem ceva pentru a ne distrage atenția de la noi înșine. Acesta este motivul principal pentru care atât de mulți oameni se uită la televizor timp de ore întregi sau dau scroll pe Internet atât de mult. Sau de ce lucrează atât de multe ore. Sau de ce vor să fie constant în prezența altora. Acesta este și motivul pentru care multe persoane, înainte de a merge la culcare, iau somnifere, cu scopul de a evita confruntarea cu propria persoană.
Suntem atât de speriați de noi înșine, că încercăm mereu să ne ținem mintea ocupată.

De ce ar trebui să petreci timp cu tine?


Dacă eviți mereu să petreci timp cu tine, nu vei putea niciodată să trăiești în armonie cu propria persoană. Vei fi mereu nesigur, stresat și deprimat. De aceea, indiferent de cât de dureros ar fi contactul cu sinele tău, ar trebui să îți iei inima în dinți și să privești înăuntrul tău și vei observa că viața ta se va transforma complet într-un mod pozitiv.
Te vei înțelege mai bine, vei fi mai atent la momentul prezent, vei putea să depășești sentimentul de singurătate, vei putea să faci alegeri conștiente și îți va fi mai puțin frică.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod