"Nu m-a lovit niciodată, dar mă abuzează psihic. Prietenii îmi cer să-l părăsesc"

Este primul meu prieten, iubit și primul bărbat din viața mea. L-am cunoscut în anul I de facultate și ne-am împrietenit un an mai târziu. Am fost șocată și onorată că el m-a ales pe mine – fata plinuță, cu probleme de încredere și timidă – în loc să o aleagă pe colega mea de cameră, dezinvoltă și haioasă, care-l plăcea.

Am început să mergem împreună la petrecerile studențești, la film, în oraș. Apoi m-am dăruit lui știind că este singurul care a reușit să vadă omul din mine, dincolo de aparențe și de comportamentul meu ezitant. A fost o jumătate de an minunată, în care eram cea mai fericită fată din lume: aveam un iubit, îl prezentasem părinților, el mă dusese acasă la ai lui, vorbisem chiar de căsătorie.

Apoi ceva a început să se schimbe. La început cu întrebări aparent nevinovate gen „ai de gând să mănânci și aia și aia? Nu e prea mult?”, ceea ce îmi sublinia subtil că sunt deja plinuță, lucru de care știa că mă simt frustrată.

Sau „ești sigură că vrei să faci cutare lucru? Știi că deciziile nu sunt punctul tău forte”... și tot așa, parcă înadins îmi submina încrederea în mine, care abia ce mai crescuse datorită lui și faptului că mă simțeam iubită și deci, trebuie că era ceva bun în mine.

Cam de anul trecut din vară a început să țipe la mine.Am fost la mare împreună cu prieteni de facultate și într-o seară în club ne-am întâlnit cu un tip care nu face parte din gașca noastră, dar e recunoscut ca un mare crai.

Tipul cred că m-a văzut pentru prima dată în afara facultății, bronzată, îmbrăcată ca de club, și a început să se dea la mine. Recunosc că am fost măgulită de atenția lui – până la urmă e armăsarul campusului – dar nu cred că i-am răspuns la avansuri. Oricum nu eram interesată, dar eram și cu iubitul acolo, și n-aș fi făcut așa ceva.

La plecare, însă, el mi-a făcut pentru prima dată o scenă în public. Înainte mai ridicase tonul la mine, dar numai în privat.

De data asta erau de față prietena mea și iubitul ei. Amîndoi au fost stânjeniți de situație. La început s-au făcut că nu aud, dar în cele din urmă iubitul prietenei mele s-a luat de el și i-a zis că nu ar trebui să-mi vorbească așa. El a tăcut până când am ajuns la hotel.
 

Comentarii (12)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ant pe 6 Apr 2015, 07:40
    caracter de "stapanitor"/"poruncitor

    poate e"stapanit"de ceva ... poate nu te place mama lui ca nora doar si dupa 18 ani sunt lasati sa figureze ca tutelisti pe noi si poate sunt mai cu putini bani se transfera acordul parintilor asupra lui care oricum il au prin numele de familie acest lucru nu este obligatoriu insa adica nu intotdeauna parintii pot fi cauza...nu lasa macar doar un tutelar cel cu care avem acelasi"gen" poate asa va fi mai confortabil ca doar nu doarme mama cu nora in pat...sau tatal cu ginre sau poate ii da drumul si tatal sa aiba o prietena si el macar pe jumatate ca doar numele de cele mai multe ori este lasat de la tata dar asta e cu "jugul"in spate de parca tatii nu au sotii sau daca sunt vaduvi nu trebuie sa-si gaseasca imparte spiritual prietena cu fiul?asa spiritual... ce nu are voie sa-si aleaga singur prietena o alege cu preferintele mamei/tatei ...? si asa de abia avem drepturi la case separate mai mult doar preotilor li se da casa dupa nunta parca...

    0
    0

  • ionut pe 4 Apr 2015, 09:00
    te pot ajuta simo

    pt tine simo.stiu pe cineva care te poate ajuta in legatura cu sotul tau.iti las mailu meu leuionutalex@yahoo.com

    0
    0

  • simo pe 30 Mar 2015, 20:49
    Renunta!!!!!!!!!!!!

    Daca astepti sa se schimbe te inseli.Eu traiesc cu speranta aceasta de 20 ani ,nu se schimba din contra au aparut copiii si ma umileste si in fata lor ,ma simt ca un rebut la 40 ani,dar oare mai rezist?De multe ori am vrut sa ma sinucid dar ma gandesc la copii,el urla tipa loveste cand are ocazia sau ameninta ,iar mai tarziu vorbeste ca si cand nu s-a intamplat nimic,iar eu pentru copii rabd.Imi este frica de ziua in care eu voi riposta,nu stiu cum v-a reactiona dar cu sigurata nu o sa fie usor!

    2
    0

  • Lizuca pe 30 Mar 2015, 12:53
    tradare si tradator

    ...dar dupa 37 de ani de mariaj de ce chiar nu mai poti avea incredere in omul de linga tine ?...o femeie este buna numai (pina) cind este sanatoasa, iar apoi este aruncata la gunoi , culmea(!) pentru un gunoi !!! Imi permit un sfat pentru tinere : nu va aratati toti dintii din gura...mai ales de la inceputul relatiei, ca tradarea oricum tot se va produce , dar nu veti suferi atit de mult !!! ...

    3
    0

  • belu pe 30 Mar 2015, 11:09
    Sunt un sot groaznic!

    Ma ingrozesc citind articolul. Sunt un sot groaznic. Si eu ii spun sotiei cand ia in greutate si ii fac tot felul de observatii, pana si la lucrurile pe care le imbraca. SUNT UN MONSTRU. Cum am sa mai pot trai cu mine in felul asta?

    1
    3

  • Andreea pe 30 Mar 2015, 10:39
    Nu stiu care dintre voi este mai nesigur...

    Comportamentul lui este al unui barbat nesigur pe el si pe relatia voastra. Cineva care creeaza o relatie de acest gen are el insusi anumite probleme de rezolvat. Poate ar fi bine sa aveti o discutie mai ampla (ca sa vezi ce ascunde gelozia lui, de fapt) insa pentru asta, e nevoie sa-ti schimbi pozitionarea, din "victima" in adult si sa te exprimi asertiv, fara teama.

    1
    0

  • Anton pe 29 Mar 2015, 14:26
    Lasa-l DAR invata-ti lectia!

    Intra-devar, gelozia extrema, asa cum o observ la el, nu este sanatoasa. Totusi, este o vorba in popor: "Fiecare sac isi gaseste peticul!" Te intreb: daca aveai incredere in tine si aveai stima mare de sine, l-ai mai fi vazut asa de atragator? Atentia sa te-ar mai fi magulit in aceeasi masura? Ai mai fi fost cu el dupa atat timp de abuzuri emotionale? Trebuie sa intelegi faptul ca fiecare relatie din viata noastra este o lectie pentru noi! Daca nu vei invata sa iti cresti stima de sine si increderea, in viitor vei continua sa iti atragi acelais gen de barbati si vei continua sa te simti atrasa de acelasi gen de barbati! Dezvolta-te, vindeca-ti frustrarile si vei vedea ca treptat vei incepe sa preferi alte genuri de barbati, mai sanatosi emotionali! Mult succes

    12
    0

  • IULIA pe 29 Mar 2015, 14:00
    sfat

    AI PUS SUFLETUL PE TAVA IN FATA LUI.......EL A CITIT.....IAR ACUMA TU ESTI DE VINA CA TE MULTUMESTI CU ...FARMITURILE CE TI LE DA EL .....SI SA FII SCLAVA LUI SEXUALA.......LA VIRSTA TA II DADEAM PAPUCII DE CIND A INCEPUT SA-TI FACA OBSERVATIII....DAR PROBABIL ITI PLACEEEEEEEEEEEEEE.......JUMATATI DE MASURA ....FARMITURI.......BINE ITI FACE

    5
    5

  • sonia3 pe 29 Mar 2015, 13:51
    lasa-l!

    cauta pe internet caracteristici ale psihopatilor. un psihopat la inceput de relatie te rasfata, iti cumpara tot felul de lucruri, e foarte galant. de asemeni, grabeste relatia (in jumatate de an va cunosteati deja parintii si vorbeati de casatorie). dupa aceea lucrurile se schimba, el devine agresiv, indiferent si victima incearca sa-i faca pe plac. sunt mai multe semne, cauta si vei vedea daca i se potrivesc.cu un asemenea om e clar ca nu ai un viitor fericit.

    10
    2

  • Ioana pe 29 Mar 2015, 13:16
    Renunta!!

    Draga mea, fugi pe Luna cat inca mai poti!! Din moment ce defectele lui te destabilizeaza pe tine ca persoana, nu ai de ce sa mai stai....Crezi ca ai putea rezista asa o viata intreaga? Eu cred ca nu...

    11
    0

  • Mate pe 29 Mar 2015, 10:16
    Alege sa renunti !

    Esti in etapa in care poti sa renunti fara consecinte ! Daca se intampla mai tarziu trebuia sa te gandesti...sa-ti salvezi casnicia...sa nu creasca copii fara tata...Acum e foarte usor...Fa-o fara sa te gandesti la nimic altceva...Doar la tine !..Cat despre rotunjimi...daca vrei , poti sa scapi de ele...Iar timiditatea si nesiguranta vor pleca impreuna cu rotunjimile ! Daca nu vrei...foarte bine ! Cu siguranta vei gasi pe cineva care sa te aprecieze asa cum esti !!

    9
    0

  • Adi pe 29 Mar 2015, 09:30
    Renunta !!!

    Indiferent cate calitati are , defectele le eclipseaza ! Nu se merita , asta nu e relatie ! Sunt si alti baieti care pot vedea omul cu sufletul , nu doar el. La voi a fost doar tipicul scenariu roz pe care majoritatea cuplurilor il au la inceput si doar Putini reusesc sa il mentina : totul este bine la inceput si ne aratam doar partile bune , apoi totul se degradeaza cand nu mai avem ce arata bun din noi... e simplu si logic. Cel mai bun antidot pt a te indeparta/uita o persoana este Ura. Incepi sa-l urasti pt ce ti-a facut si gata ! . Cand lucrurile o iau razna pe plan sentimental si deveniti confuzi , folisiti-va ratiunea oameni buni !!! Puneti in balanta avantajele si dezavantajele si ganditi-va care pe care se anuleaza mai mult ! Daca rezultatul e Pro , continuati sa luptati pt relatie . Daca este Contra , incepeti sa iubiti ura ! This is how life works !

    12
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod