Noi contra noi

"Dragostea are nevoie de cuvinte, aceleasi, de mii de ani. Fetele ce merita cucerite au nevoie de cuvinte mestesugite ca sa catadicseasca sa te bage in seama.”
Cu tristete am descoperit ca generatia fiului meu nu citeste. Am inceput sa-i povestesc seara, dupa ce stingeam lumina. Monologuri de copil mare. Cand a inceput sa ma roage sa vin acasa mai devreme, am stiut ca trebuie sa-i scriu povestile mele despre lumea mea. Pe un suport ce ii spune mai mult decat cartile prafuite din biblioteca.

“Dragul meu drag, cititul te ajuta sa visezi, sa fii in acelasi timp astronaut si magician, te ajuta sa inveti fara sa suferi. Cunoasterea prin citit distruge frontierele ce ne tin prizonieri intr-un spatiu prea stramt pentru energiile ce salasluiesc in noi, ne transforma in eroi, invingatorii de demoni din jocurile tale.
A venit vacanta, e timpul tau. Nu-ti bate joc de el. Intr-o buna zi, si teii Bucurestiului, cati vor mai ramane in picioare, te vor imbolnavi de dragoste. Dragostea are nevoie de cuvinte, aceleasi, de mii de ani. Fetele ce merita cucerite au nevoie de cuvinte mestesugite ca sa catadicseasca sa te bage in seama.”

Poti cumpara cartea "Noi contra noi" de Monica Tatoiu, aparuta la Editura Curtea Veche de pe site-ul www.metropolis.ro la pretul de 28 RON.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod