Motivul pentru care uneori nu te simți deloc atrasă de partenerul tău

Motivul pentru care uneori nu te simți deloc atrasă de partenerul tău

Perioada de carantină pune o presiune majoră asupra partenerilor care sunt nevoiți să stea 24 de ore din 24 împreună. Dacă în ecuație sunt incluși și copii și/sau animale de companie, sunt șanse foarte mici ca toată lumea să fie zen permanent și înțelegerea să domnească tot timpul.
Nu este de mirare că unele cupluri ajung să se certe din orice, să se evite prin casă și să se enerveze pentru cele mai mici gesturi.

În cazul în care iubitul tău ți se pare extrem de enervant și de-a dreptul respingător în unele zile, este posibil ca la mijloc să fie și altă explicație, nu doar izolarea la domiciliu.

Dacă te-ai confruntat la un moment dat cu senzația că partenerul tău de viață nu ți se mai pare la fel de atrăgător ca de obicei, fără să știi exact de ce, oamenii de știință au găsit explicația. Se pare că este o situație normală, cu care se confruntă cele mai multe femei, indiferent de aspectul fizic și trăsăturile de caracter ale partenerului de viață.

Potrivit unui studiu recent, totul ar putea fi din cauza fluctuațiilor hormonale normale cu care majoritatea femeilor se confruntă în fiecare lună.
Iar partenerul de viață poate să perceapă la rândul său aceste schimbări subtile ale comportamentului tău, cauzate de hormoni.
 

Citește și: 6 semne că e bărbatul potrivit pentru tine 


Efectul hormonilor asupra comportamentului este adesea subestimat”, spune autorul studiului, Prof. Dr. Francesca Righetti de la Universitatea din Amsterdam. „Este valabil în cazul femeilor și bărbaților, așa cum este valabil și în cazul altor specii de animale”, completează specialista.

În cadrul cercetării realizate de echipa sa, 33 de femei au dat probe de urină timp de 15 zile, pentru a se analiza nivelul principalilor hormoni sexuali - estrogen, progesteron și testosteron.
Participantele la studiu și partenerii lor de viață au completat zilnic chestionare axate pe satisfacția în relația lor și pe modul în care își percep partenerul. Niciuna dintre femeile incluse în studiu nu folosea o formă de contraceptive hormonale și toate cuplurile erau mai vechi de patru luni.

Rezultatele au arătat că atât femeile incluse în studiu, cât și partenerii lor de viață, și-au descris relația în termeni negativi în zilele în care nivelul estradiolului partenerei a crescut cel mai mult. Acest lucru se întâmplă de obicei chiar înainte de ovulație. În această perioadă femeile incluse în studiu și-au considerat partenerii mai puțin atrăgători.

Nivelul hormonilor în cazul femeilor se schimbă de-a lungul ciclului menstrual și sunt șanse mari ca aceste schimbări să le afecteze femeilor modul de gândire, inclusiv percepția asupra partenerului de viață”, a explicat Francesca Righetti, potrivit redonline.co.uk. 

Am descoperit că un nivel ridicat al estradiolului este asociat cu o evaluare în termeni negativi a partenerului”, spune specialista.

Aceste schimbări hormonale au fost observate și de bărbații implicați în studiu, care au raportat o stare de spirit mai proastă și senzația că partenerele lor de viață erau mai nemulțumite de ei în acea perioadă.

În ciuda acestor modificări, numărul partidelor de sex în cazul cuplurilor studiate nu s-a schimbat. 

Schimbările apărute la nivelul hormonilor care variază în mod natural nu vor transforma o relație proastă într-un bună și o relație bună într-una proastă.
Dar pot influența unele schimbări subtile precum apariția unor turbulențe minore în relațiile care funcționează bine per ansamblu sau ar putea să îmbunătățească temporar situația în relațiile care oricum erau dificile
”, declară cercetătoarea.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod