Mi-e teama sa divortez

E colegul tau de apartament. Poate iti e si prieten foarte bun, dar iti e de mult timp clar ca nu e iubitul tau, desi, pe undeva prin casa, e un certificat de casatorie care iti spune ca e ceva intre voi.
Mai rau, poate de mult ai ajuns la concluzia ca nu va potriviti de nici un fel, poate sunteti chiar in conflict, sau ca unul din voi, daca nu amandoi, mai cochetati si cu alte legaturi. Oricare din variante oate fi un punct de pornire. Vrei altceva, te plangi la telefon la 12 noaptea prietenei tale despre cat de aiurea a ajuns casnicia asta, te macina, discuti cu el, dar stai pe loc. Rau cu el, dar mai rau cu hotararea. Timpul trece chiar in timp ce te gandesti la asta. Si nefericirea ta creste odata cu trecerea lui.
 
 
Cum iti dai seama ca acesta este pasul cel mai bun?


Daca ne-am juca facand asociatii libere cu cuvinte, astfel incat o persoana sa rosteasca primul cuvant care ii trece prin minte la auzirea unui alt cuvant, rostirea cuvantului "divort" aduce de multe ori pe buzele ascultatorului cuvantul "esec".
Si atunci, pare nonsens sa intrebam in ce fel poate fi bun un esec. Si totusi, se poate. Oricat de greu ti-ar fi, cantareste putin lucrurile care tin de relatia ta de acum, analizand lucruri care sunt semnul unei probleme serioase:

  • Preferi de foarte mult timp sa stai mai tarziu de la serviciu, decat sa te intorci acasa, stiind ca el e acolo;
  • Aveti dormitoare comune, sau un pat in care nu va mai atingeti de foarte mult timp, fara ca asta sa va deranjeze;
  • Vorbeste la telefon cu alte persoane, isi face program, intalniri, dar nu simte nevoia sa te includa in planurile sale, sau macar sa te intrebe alternativa unui plan comun. Nici tu nu o faci, nici nu simti nevoia;
  • Cand esti in oras, te surprinzi privind in jur ca si cum ai fi o tipa fara partener;
  • Ai tendinta de a-l acuza pentru nefericirea ta;
  • Cand te gandesti la viitor, el nu e acolo.


Cum poti sa-ti invingi temerile?

  • Frica ca iti vei pierde prietenii, lumea, programul, anturajul e mare si uneori chiar justificata.
    Insa, daca e adevarat, sa stii ca nu le erai prietena, ci umplutura de companie care vine la pachet, cate doi. Si atunci, in loc sa te gandesti ce nu mai ai, gandeste-te ce poti avea cu adevarat, un cerc nou de prieteni, nu multi, dar pe care sa ti-i poti alege in functie de valorile tale, unul cate unul. Nu e niciodata prea tarziu;
  • Frica ca nu vei ma gasi pe cineva. Fii realista, nici acum nu ai pe nimeni. Si cu siguranta mai putine sanse sa gaseste pe cineva decat daca ai fi libera;
  • Frica ca o sa iti para rau. Oricat de rea ar fi o relatie, sunt si momente bune. Intre aproape orice doi oameni pusi in situatia de a impartasi timp impreuna, apar si momente bune.
    Desi vor fi si regreta. Acccepta asta. Insa nu uita ca iti doresti o relatie buna, nu niste momente.

Cum? Fa pasul ca un adult. Deschis, matur, discutati si luati hotararea impreuna. Pana la urma, nimic nu va impiedica sa ramaneti prieteni.

Bonus:
Ai grija de ce fugi. Daca nu ai inteles bine, risti sa fii suferit degeaba si sa te predispui la acelasi tip de esec. Gandeste-te matur ce puteai face mai mult, ce putea el face mai mult, si daca dincolo de situatia ideala ramane un gol, atunci ai luat cu siguranta decizia buna. Daca v-ati indepartat, insa simti ca exista o lume ideala in care lucrurile ar fi mers bine, gandeste-te daca acea lume e posibila. Si daca nu, nu trai doar cu speranta, caci iti va omori timpul si energia, transformandu-te intr-o fiinta obosita si resemnata.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • masa pe 21 Oct 2009, 13:54
    si eu

    si eu trec prin clipe grele chiar in acest moment-sunt singura siva astept pe voi sa ma sustineti-cu un sfat,sau un salut eu stiu sigur ca l am iubit.el-nici acum nu stiu-totusi am fost impreuna la cumparaturi si rate la banca timp de 25 ani.acum nu mai pot.m am gandit serios la divort.nu sunt sigura pe mine-dar stiu ca nu mai pot avea nimic din aceasta casnicie -decat un om pe care l am iubit=un bibelou inert pe o masuta.(asa ar fi in sufletul meu. in realitae bea mult-este alcoolic -cu toate consecintele.

    0
    0

  • mihaela pe 12 Iun 2008, 07:20
    Sfatul potrivit la momentul potrivit

    Sunt si eu in asemenea situatie, si mai am si doi copii, dar sufar de singuratate in doi, si plus altele care m-au determinat sa dau divort, dar mi-am pus de foarte multe ori intrebarea. E bine ce fac sau nu?"

    0
    0

  • marin pe 5 Iun 2008, 20:15
    teama de divort

    articolul trateaza cu multa luciditate o realitate prin care unele persoane trec.te "invata" sa vezi realitatea pe care, de multe ori, o refuzam sa o vedem.Si te mai invata ceva: cum sa ii faci fata asa incat sa fii corect fata de tine insuti/insati si de parenerul/partenera ta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod