Mi-e frica sa ii cunosc parintii

Daca ai reusit sau nu sa ii prezinti pe parintii tai, sau nu te deranjeaza acest lucru, asta nu inseamna ca ai scapat de ce e mai greu. Cunoasterea parintilor partenerului poate deveni extrem de stresanta pentru o persoana care e implicata cu adevarat intr-o relatie si se gandeste ca un astfel de eveniment i-ar putea sabota in mod semnificativ calitatea relatiei sau chiar ar putea pune in pericol existenta ei.
Ca sa iei problema in maini si sa o mai si rezolvi, e bine sa iti dai seama care e cauza anxietatii tale legate de acest eveniment pentru a sti cum poti interveni pentru a rezolva situatia:
 

1. Cred ca este influentabil si daca ei nu ma vor placea, relatia noastra se va schimba

Daca iubitul tau este influentabil, poate fi pentru ca nu are suficienta incredere in sine sau isi doreste sa fie placut de toti cei din jurul sau si crede ca poate obtine acest lucru doar avand un comportament aprobator sau este intr-o relatie de dependenta cu parintii lui si se simte foarte confortabil. Inainte de a pleca la atac, gandeste-te la modul in care il poti ajuta sa isi castige stima de sine si echilibrul in interiorul sau. Scopul tau nu e de a-i indeparta parintii, ci de a fi cu el, asa ca miscarea trebuie sa fie una constructiva, nu de distrugere a posibilului adversar.



2. Nu imi plac dovezile de afectiune si faptul ca trebuie sa plac niste oameni fara sa ii cunosc

Te simti inconfortabil sa incepi brusc sa iubesti niste oameni pe care nici macar nu ii cunosti, chiar daca sunt parintii celui pe care il iubesti. Este dreptul tau sa simti si sa manifesti afectiune in felul tau personal. Poti discuta despre acest lucru cu prietenul tau si atunci cand mergi sa ii cunosti, sa ai disponibilitatea de a-i descoperi ca pe niste oameni noi, nu ca pe parintii prietenului tau. Cine stie, daca nu devii defensiva intr-un mod care sa faca lucrurile mai reci decat Siberia, poate chiar o sa iti placa de ei. Pana la urma, omul pe care il iubesti este intr-o anumita masura produsul familiei pe care trebuie sa o cunosti acum.


3. Mi-e teama ca voi vedea niste lucruri care poate o sa imi schimbe parerea despre el, pentru ca sunt foarte influentabila

In acest caz, problema e doar in interiorul tau.
Daca inca nu te simti sigura ca poti iubi un om pentru ceea ce este, poate e bine sa te opresti putin si sa iti dai seama care e sursa neincrederii in tine ce se cere confirmata in exterior, prin relatiile catre care te indrepti. In acest fel, vei putea evolua in interior pentru a putea vedea si aprecia oamenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce par.


4. Mi-e frica ca voi intra intr-un cerc vicios si nu o sa mai scap de tot felul de obligatii

Uneori obligatiile familiale pot deveni stresante pentru ca nu stii cum sa te indepartezi de ele fara a parea tipa nesuferita care nu respecta familia prietenului ei. In aceasta dilema, o sa ai nevoie de suportul partenerului tau si de elaborarea unor reguli ale cuplului pe care sa le scoateti in afara atunci cand simtiti nevoia de a va proteja de "invadatori".


5.
Le-a dus pe toate fostele acasa si nu a ramas cu niciuna

Daca te cramponezi in trecut si devii competitiva cu toate cele care au fost inainte, risti sa duci un razboi greu pe care sa nu il poti castiga decat cu riscul de a fi prea obosita ca sa te mai bucuri de victorie. Povestea voastra de dragoste este unica, indiferent daca anumite gesturi sau lucruri se repeta.

Unele persoane conteaza mult pe nou si pe inventivitate, insa altele simt iubirea ca pe primirea celuilalt in zona lui personala de confort. Poate prietenul tau e o astfel de persoana si atunci nu ii cere sa faca doar lucruri unice cand el iti confirma dragostea facand aceleasi lucruri, dar in mod diferit. Adu-ti contributia cu dragoste si deschidere catre el pentru a putea face ca lucrurile sa fie altfel decat inainte.



6. Parintii lui inca viseaza la fosta

Daca el a reusit sa o uite si acum ii este bine cu tine, atunci o sa o poata uita si ei. Insa pentru asta, ajuta mai intai sa te cunoasca. Caci pentru cei mai multi parinti conteaza ca fiul lor sa fie bine asa cum intelege el asta, nu cum inteleg ei. Si daca nu e asa, timpul si increderea pe care o ai in tine si in relatia ta ii va face sa isi schimbe parerea.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod