Mesajul cadourilor, important pentru o relatie

Uneori cadourile exprima continuturi proprii, sunt modalitati de exprimare a ceea ce simti la un moment dat pentru o anumita persoana. Un cadou este o modalitate...
Uneori cadourile exprima continuturi proprii, sunt modalitati de exprimare a ceea ce simti la un moment dat pentru o anumita persoana. Un cadou este o modalitate de a exprima sentimente, stari, dorinte. El in sine nu este o modalitate de rezolvare a unei probleme. Acelasi obiect poate sa fie receptat in mod diferit de o persoana in functie de ceea ce simte pentru celalalt. Cadoul si exprimarea unui continut sunt doua componente importante ale relatiei.

Ceea ce simt cei doi se pune in cuvinte cu usurinta atunci cand lucrurile sunt pozitive, cand ei simt o stare de bine. Cadoul este o exprimare a unei trairi, este un element de relatie, tine de cei doi.
Faptul de a face un cadou pentru sufletul sau nevoia unei alte persoane presupune ca exista o relatie suficient de adanca pentru ca elementul functional sau artistic presupus de cadou sa fie receptat.

Cadoul mai are o alta functie este un element care este pastrat si are rolul sa aminteasca despre o persoana, un loc, o experienta. Asocierea dintre cadou si persoana respectiva este un lucru obisnuit pe care il facem in mod automat. Cadoul are si capacitatea de a exprima elemente personalizate. El se asociaza mai mult cu dorinta decat cu nevoia. Sa faci un cadou presupune sa intuiesti o dorinta a unei persoane. Sa satisfaci o dorinta a cuiva este un element aparte.


Asadar daca faci un cadou poate sa ai in vedere specificul partenerului tau. Ce vrei sa transmiti in fapt? Exista o logica a cautarii unui mesaj. Mesajul este important pentru ca in absenta mesajului propriu este imposibil sa vorbesti despre un cadou real. Mesajul este dat de ceea ce simti, de ceea ce isi doreste celalalt.

O modalitate de a face un cadou este de a renunta la a cauta ceva anume si a lasa intuitia sa aleaga. Un anumit obiect poate sa fie asociat cu o persoana si atunci vei intui ca acela este cadoul care i se potriveste. Exista o anumita nevoie de claritate in relatiile de cuplu atunci cand vine vorba despre un cadou.
Este dificil intrucat partenerii se cunosc foarte bine, intrucat au avut deseori obiceiul de a face cadouri reciproce.

Sa presupunem ca ea ii cumpara ca si cadou de ziua lui o camasa, dupa care constata ca el nu o poarta. Ea devine preocupata de motivul pentru care nu il poarta. Nu-i place? De ce nu o poarta? Il intreaba iar el ii spune ca are multe camasi. Totusi problema camasii ramane in sufletul ei. Acest exemplu introduce un alt element al cadoului. In afara de momentul oferirii cadoului, exista un ceva care se produce dupa cadoul se foloseste, ambii (cel care ofera si cel care primeste) au anumite asteptari de la celalalt.
Cadoul devine astfel un obiect prin care cei doi functioneaza impreuna. Cadoul nu este important doar pentru cel care il primeste ci este important pentru relatia celor doi. Daca cadoul nu este bine primit acest lucru vorbeste despre relatia celor doi, care are un element prin care sufera.

Cand o relatie functioneaza cu usurinta, se produce un fenomen aparte cadoul este intuit cu usurinta si este agreat. Povestea cadoului nu se termina odata cu oferirea lui ci continua, avand functia de a descrie stadiul actual al relatiei dintre doi oameni.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stefan pe 7 Oct 2013, 01:58
    linvatam cat traim

    putem trage concluzii si din cei mai avizati in a face lamuriri pentru anumite subiecte

    0
    0

  • lilian pe 12 Feb 2011, 10:02
    cadouri inspirate la Juliana Cocor

    cele mai inspirate cadouri la ''Juliana'' in Cocor www.cadouridecoratiuni.allshops.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod