Mereu impreuna

Daca 14 februarie este ziua in care ne gandim la trandafiri rosii, felicitari siropoase si cine la lumina lumanarii, atunci restul zilelor raman pentru a consolida relatia...
Daca 14 februarie este ziua in care ne gandim la trandafiri rosii, felicitari siropoase si cine la lumina lumanarii, atunci restul zilelor raman pentru a consolida relatia cu persoana iubita. Iti prezentam, cu ajutorul psihologului Smaranda Grosu, cinci metode care sa te ajute:

1. Ne sarutam si ne imbratisem zilnic
Saruturile dese, imbratisarile si atingerile afectoase fac un cuplu mai rezistent. Psihologul Smaranda Grosu este de parere ca acestea sunt mai importante decat sexul, in asigurarea fericirii unei relatii. Incearca sa-i arati zilnic partenerului ceea ce simti. Arata-i cat de bucucroasa esti cand vine acasa dupa o zi de lucru. Strange-l in brate dimineata inainte de a pleca. O imbratisare plina de dragoste sau un sincer "imi pare rau" cand stii ca ai gresit cladesc o relatie bazata pe dragoste si respect. Aceste atingeri sunt deseori uitate, mai ales de cei care sunt de mult timp impreuna.

2. Voi avea uneori initiativa in pat
Barbatii se plang destul de des ca partenerele lor nu au initiativa in pat. Sunt femei care, desi au o relatie de lunga durata, nu au niciodata initiativa cand vine vorba de sex. Daca renunti la aceasta atitudine pasiva, ai de castigat doua lucruri importante: partenerul va sti ca este dorit, iar in al doilea rand o parte din responsabilitatea vietii sexuale a relatiei iti va reveni tie. Incearca sa te pui in locul partenerului. Cum te-ai simti daca nu ti-ar cere sa faceti amor? Nu te-ai ingrijora ca nu te mai gaseste atragatoare? Deci, cum trebuie sa se simta el?

3. Vom avea o zi doar pentru noi o data pe luna
Sa pastrezi "flacara aprinsa" este mai important ca niciodata atunci cand sunteti impreuna de mult timp, iar serviciul, copiii sau alte preocupari au devenit primordiale. Alege o zi in care sa fiti doar voi doi, sa luati masa impreuna acasa sau in oras si sa va simtiti bine. Sfat: Asigura-te ca veti putea vorbi. Daca alegi un film pentru seara respectiva, lasa loc si de o cafea dupa. Daca nu, veti sta in fata unui ecran timp de doua ore si abia daca veti schimba doua vorbe.

4. Il voi asculta mai mult
Multe dintre noi nu-si asculta partenerul destul. A asculta nu inseamna a-i spune iubitului ce gandesti pentru ca apoi sa astepti un raspuns, ci pur si simplu sa fii captivata de ceea ce iti spune.

Alege momentul si cuvintele potrivite: nu in fata televizorului sau cand unul dintre voi este nervos. Pentru a asculta trebuie sa fii relaxata, deci nu este o idee buna sa ataci un subiect important cand atmosfera este incordata.
Priveste-l in ochi in timpul conversatiei. Nu face anticipari pentru ca este un mod prin care relatia devine banala, elimini noutatea, ineditul. Raspunde la ceea ce te-a intrebat partenerul si nu devia de la subiect reluand la nesfarsit lucruri din trecut. Nu incerca sa-ti impui punctul de vedere inainte ca iubitul tau sa spuna ce a avut de spus. Aminteste-ti ca este o discutie, nu o competitie. Psihologul recomanda alegerea unei date pentru discutii. Ideal ar fi ca discutiile sa aiba loc de 2-3 ori pe luna. Poate parea ciudat si formal, dar noteaza-ti in agenda sa zicem "marti la ora 7 seara discutam o jumatate de ora". Ai sa vezi ca dupa o vreme nu ti se va mai parea ciudat, iar prin astfel de dicutii scurte le eviti pe cele lungi, care nu duc la nici un rezultat.

5. Nu voi avea secrete
Adica nu-ti vei ascunde sentimentele fata de partener si vei fi sincera si deschisa cu acesta cand vei fi ingrijorata sau furioasa. De obicei este mai usor de zis decat de facut. Iata cateva trucuri:
Identifica-ti sentimentele: "Sunt suparata? Nervoasa? De ce?" Numai dupa ce iti clarifici ceea ce simti discuti cu iubitul.
Nu fi directa si nu-l acuza. Incearca o formula de genul "Sunt ingrijorata pentru ca... Ce parere ai?" Daca nu te poate ajuta cu un raspuns, nu te enerva pentru ca atunci va face si el acelasi lucru.
Sunt totusi si secrete care nu trebuie spuse. Asa ca nu-i spune ceea ce tu simti ca nu trebuie sa afle sau micile secrete care tin de cochetarie.

Un ultim sfat:
Respecta-i libertatea parerilor, optiunilor, momentele in care vrea sa fie singur, pentru ca vor urma clipe in care va simti nevoia sa vina spre tine. Fii activa, dinamica, cultiva-ti personalitatea cu opinii proprii, ferma, care stie ce vrea, independenta financiar pe cat posibil, dar foarte feminina.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod