Logodna, dovada de dragoste sau test?

Logodna inseamna in primul rand o dovada de dragostei intre doua persoane care doresc sa-si oficializeze relati inainte de a se casatori. Ea poate fi vazuta si ca un...
Logodna inseamna in primul rand o dovada de dragostei intre doua persoane care doresc sa-si oficializeze relati inainte de a se casatori. Ea poate fi vazuta si ca un angajament, o certitudine de apartenenta pentru ambii parteneri.

Chiar daca nu este obligatoriu sa te logodesti inainte de a te casatori, este recomandat sa treci si prin aceasta etapa. In general, logodna are loc cu sase luni sau chiar un an inatie de casatorie.

Cum logodna este o perioada in care partenerii invata sa se cunoasca mai bine, o poti considera momentul ideal pentru a va muta impreuna. Aceasta decizie nu va face decat sa va asigure familiile ca aveti ganduri serioase si sa va confere un grad mare de libertate si independenta. De asemenea, o poti considera si o perioada de test pentru a vedea daca puteti forma o familie.

Inainte de a face acest pas, trebuie sa iti raspunzi la mai multe intrebari:

  • Esti sigura ca esti pregatita sa iti petreci tot restul vietii alaturi de partenerul tau actual?
  • Pe ce criterii ai luat aceasta decizie? Este una stabila sau doar de moment?
  • Hotararea ta este o urmare a propriei vointe sau o presiune a familiei, anuturajului sau chiar a partenerului?
  • Esti sincera cu partenerul tau? Ce simti pentru el?

Desi in mod traditional, baiatul este cel care trebuie sa faca primul pas spre intemeierea unei familii, cel mai bine este sa luati aceasta decizie impreuna si sa stabiliti cand va avea loc casatoria si celelalte aspecte legate de ea. Odata ce ati fixat totul, trebuie sa faceti cunoscuta aceasta decizie si familiilor voastre.

Potrivit obiceiului, celebrarea logodnei are loc acasa la parintii fetei. Daca locuiti deja impreuna, puteti organiza petrecerea la voi acasa, invitandu-va familiile si cei mai apropiati prieteni. Logodna nu este o petrecere similara casatoriei ci una mai putin oficiala si mai intima. De asemenea, puteti merge la un preot pentru o ceremonie religioasa.

In cazul in care ati hotarat ca veti face o petrecere mai mare, va puteti invita cunoscutii si prietenii prin telefon, email, curier, posta sau prin viu grai. O alta varianta este sa apelati la serviciile specializate pentru aceste evenimente.

In ceea ce priveste organizarea, puteti opta in functie de buget si de numarul invitatilor pentru un restaurant cu locuri la masa pentru fiecare invitat sau doar o servire tip bufet. Tinuta o poti alege dupa bunul tau plac, dar este bine sa optezi pentru o rochie. Daca serbezi logodna intr-un anturaj intim, alege un costum cu pantalon sau fusta.

La petrecerea de logodna puteti sa anuntati data casatoriei daca aceasta a fost deja fixata. Trebuie insa sa constientizati ca, odata anuntul facut, va va fi mult mai greu sa comunicati familiilor ca evenimentul nu va mai avea loc, in cazul in care va despartiti.

In ceea ce priveste acest subiect delicat, trebuie sa stii ca este mai simplu sa rupi o logodna, chiar daca vei suferi, decat sa divortezi. Este mai usor sa depasesti momentul cu atat mai mult cu cat logodna nu inseamna un angajament juridic. Traditia spune ca trebuie sa restitui inelul daca tu doresti sa rupi legatura, si sa il pastrezi daca a fost decizia partenerului. Daca este insa vorba de o bijuterie de familie, trebuie sa o restituii in ambele situatii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • li li pe 2 Mar 2008, 14:49
    intrebare

    cum se rupe o logodna oficiata religios?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod