La 40 de ani...

Maturitatea se traduce la aceasta varsta prin impliniri, realizari sau intelepciune in fata esecurilor de neevitat. "Zestrea" emotionala a femeii se imbogateste si de aceea impartasirea acelorasi experiente anterioare intareste legatura cu partenerul. Comunicarea continua sa fie foarte importanta in cuplu. Intervine insa o oarecare inflexi-bilitate a atitudinii fata de schimbarile pe care le poate aduce o noua relatie. Partea materiala sau preocuparile comune isi pierd din importanta, dar aceasta este dublata de implicarea si investitia sufleteasca maxime in familie.


Datorita substratului biologic-hormonal specific perioadei, se inregistreaza frecvente stari de indispozitie si anxietate. Pe acelasi fond de disconfort fizic, se poate instala o usoara criza de identitate, cauzata de apropierea menopauzei.

Ce inseamna dragostea la 40 de ani?
Echilibru: dragostea nu mai este, poate, la fel de pasionala sau entuziasta, dar sentimentele se aprofundeaza, se nuanteaza.
Sinceritate: viata in comun sau experientele asemanatoare din trecut fac inutile si de nedorit eschivarile partenerului sau ascunderea unor adevaruri evidente.
Romantism: dragostea cunoaste o noua o perioada romantica, pretinzand tandrete si atentie din partea partenerului.
Un posibil pericol: Marea inflexibilitate in modul de a intelege lumea si pe cei apropiati.


La 20 de ani...
La 25 de ani...
La 30 de ani...
Dupa 55 de ani...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod