La 30 de ani...

Aceasta etapa se caracterizeaza prin stabilitate emotionala. La apogeul feminitatii, dorintele se ierarhizeaza mai clar. Avem nevoie de sprijinul afectiv al partenerului, de respect si fidelitate. Invatam sa iertam micile greseli ale partenerului, din dorinta ca relatia in cuplu sa evolueze favorabil. Femeile care nu au gasit inca un partener potrivit pentru o relatie de durata pot trai sentimente de panica. Aceasta senzatie e tot mai acuta, cu atat mai mult cu cat isi doresc familie si copii.
Un posibil pericol: Situarea la una dintre extreme: ori nejustificat de exigenta in alegerea partenerului, ori, dimpotriva, inclinatia spre acceptare neconditionata a partenerului.

Ce inseamna dragostea la 30 de ani?
Reajustari ale scarii de valori: pentru a gasi partenerul potrivit sau pentru a pastra relatia dorita, suntem dispuse sa facem sacrificii si compromisuri, ceea ce implica construirea unei noi atitudini fata de sine sau fata de partener; cerintele fata de acesta se pot schimba sau remodela.
Comunicare: femeia matura are nevoie in primul rand de comunicare - spirituala, afectiva, sexuala - cu atat mai mult cu cat aceasta este o modalitate de aplanare a conflictelor inerente intr-un cuplu.
Mai mult, relatia de dragoste devine un mod de convietuire prin intercomunicare.
Daruire reciproca: devenind mama si sotie, femeia se daruieste pe sine, asteptand din partea partenerului aceeasi atitudine; doreste ca partenerul sa-i ofere sentimentul de unicitate.

A.M., 30 de ani, poeta: "Intre 20 si 30 de ani am trait povesti de dragoste ca niste ruguri aprinse, de frumusetea unei stele cazatoare, dar ele mi-au adus suferinta si neliniste. Numai ca eu astept liniste, comunicare si la nivel mental, echilibru, pentru ca acum, la 30 de ani, o poveste de iubire este la apogeul profunzimii si pasiunii".


La 20 de ani...
La 25 de ani...
La 40 de ani...
Dupa 55 de ani...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod