La 20 de ani...

De la 18 - 20 de ani, femeia incepe sa se maturizeze, dar este inca intr-o perioada de cautari de noi experiente. Dragostea ei este plina de entuziasm, invatand treptat sa iubeasca profund si nuantat. Dorinta de a avea un partener este uneori mai importanta decat partenerul insusi. Totodata, doreste sa se distreze, sa-si largeasca cercul de cunostinte si sa se inscrie pe o anumita orbita profesionala. Ruperea unei relatii poate sa nu aiba mare importanta; sfarsitul unei relatii se poate sincroniza cu inceputul alteia.


Ce inseamna dragostea la 20 de ani?
Preocupari comune: mai importanta decat daruirea sufleteasca este impartasirea intereselor; cautam un partener care sa alunge plictiseala si sa ne ofere ceva nou.
Romantism: este o varsta la care femeia ii cere partenerului sa-i ofere clipe romantice, flori la fiecare intalnire, cina in doi la lumina lumanarilor, declaratii si scrisori de dragoste .
Selectivitate relativa: orice tanar dragut care ne face un compliment este o posibila relatie; cu toate acestea, la 20 de ani nu suntem dispuse la compromisuri.
Un singur pas gresit al partenerului ne poate face sa ne reconsideram total atitudinea fata de el.
Idealism: este varsta la care cautam barbatul ideal; de fiecare data cand ne indragostim, "el" pare a fi iubirea cea mare. Ar fi bine, insa, sa nu ne lasam in voia fanteziilor, deoarece s-ar putea sa cautam un ideal de neatins, ceea ce duce inevitabil la dezamagiri .
Un posibil pericol: in cazul unei casatorii incheiate la aceasta varsta, de multe ori sperantele si entuziasmul inceputului se pot transforma foarte repede in reprosuri si deziluzii, din simplul motiv ca realitatea nu mai corespunde asteptarilor.


C.S., 20 de ani, studenta: "Cel mai important este ca prietenul meu sa nu ma plictiseasca si sa tina cont de ce vreau eu. Daca nu ma face sa rad, nu are nici o sansa".

La 25 de ani...
La 30 de ani...
La 40 de ani...
Dupa 55 de ani...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod