Julia Roberts mănâncă, se roagă şi iubeşte

Află povestea unei femei care caută marea dragoste
Am văzut pelicula "Mănâncă, roagă-te, iubeşte", realizată după cartea cu acelaşi nume, scrisă de Elizabeth Gilbert. Mărturisesc faptul că nu am citit cartea, dar filmul mi s-a părut bun, foarte potrivit pentru femeile rătăcite, care nu-şi găsesc încă locul în propria viaţă, care se simt nefericite şi care îşi doresc enorm să îşi potolească setea de dragoste, să se simtă iubite cu adevărat şi să iubească cu toată fiinţă lor.  
 
Elizabeth Gilbert, interpretată de Julia Roberts, este o scriitoare ambiţioasă şi are tot ce a visat, însă realizează că nu este fericită în căsnicie şi divorţează. Începe o relaţie cu un tip mai mic de vârstă decât ea, totul pare minunat, însă îşi dă seamă că locul ei nu este lângă el, nu simte că poate împărţi în fiecare seară perna cu el. Fiind cuprinsă de depresie, îndoieli, insatisfacţii şi panică, se hotărăşte să abandoneze totul pentru un an şi să plece de una singură prin lume, în căutarea identităţii pierdute.

Astfel, îşi rezervă timp pentru a reflecta asupra celor întâmplate, pentru a plânge. În Italia, Liz gustă la dolce vita şi deliciile ei culinare, punând pe ea "cele mai fericite 12 kilograme din toată viaţa". În India, află într-un ashram, prin asceză (trezire la 4 dimineaţă, meditaţie şi frecat podele), ce este căutarea spirituală (aici începe iluminarea ei spirituală). În Indonezia, în Bali, Liz încearcă să-şi reconcilieze trupul cu sufletul, să descopere echilibrul care se numeşte FERICIRE - şi îşi găseşte marea dragoste.    

Această călătorie are o poveste interesantă, pe care o recomand tututor Evelor care nu îşi găsesc încă locul, care au nevoie de o schimbare pentru că se simt cuprinse de nefericire.   

Tu unde cauţi dragoste?


Ca şi în povestea filmului "Mănâncă, roagă-te, iubeşte", uneori, atunci când nu primim sprijin şi suficientă dragoste într-o relaţie, ne orientăm în direcţia greşită. Ideea că ne-am confruntat cu o penurie de iubire face şi ea parte din marea iluzie. Ni se pare că există un mare deficit de iubire, dar numai pentru că o căutăm acolo unde nu trebuie. Există numeroase cazuri în care oamenii au parte de dragoste în viaţa lor, dar o neagă pentru că nu vine de la persoana pe care o doresc ei.

În general, dacă tânjeşti după dragostea cuiva şi nu o primeşti, înseamnă că nu cauţi unde trebuie. Caută în altă parte, caută alte surse de iubire, încearcă să fii fericită, aşa cum a făcut şi Liz! Pentru că bazându-ne pe reacţiile iubitoare şi pe sprijinul celorlalţi, putem învăţa treptat cine suntem şi ceea ce merităm, este de părere Dr. John Gray în ghidul său "Cum să faci pace cu sexul opus". Fără acest ecou, care reflectă dragoste şi sprijin, nu reuşim să aflăm cine suntem şi, prin urmare, ne formăm o imagine negativă şi nerealistă despre noi înşine. Nu ignora ceea ce merită cu adevărat iubit!

"Ridică privirea şi mergi înainte!"


Îmi amintesc de o Gabriela, o prietenă a Eva.ro, care, fiind întrebată "Cum poţi să îţi revii după o relaţie eşuată?" a răspuns fără ezitare: "Trebuie să înveţi să mergi înainte, ceas de ceas, zi de zi, chiar dacă durerea te sfâşie în mii de bucăţele. E greu de găsit cuvinte frumoase pentru golul care se află în interior, dar TREBUIE să mergi mai departe.... Tot aşa cum face un om operat, cu dureri în primele zile: se mişcă, treptat-treptat devine tot mai independent de bandaje şi până şi durerea se atenuează până nu o va mai simţi. Doar cicatricea îi este martoră la suferinţă, dar supravieţuieşte. Vrei nu vrei, eşti făcută şi din cicatrici din astea, poate tocmai pentru a-ţi demonstra că viaţă în sine este, mai presus de orice, suferinţă. Important este să ştii SĂ TE RIDICI după fiecare cădere!".

Din orice experienţă ne alegem cu ceva, poate devenim mai bune, mai sensibile, mai umane, mai puternice. Important este să încercam să depăşim momentul, să fim împăcate cu propria persoană, cu sentimentele noastre, să "ne cultivăm" curajul şi puterea de a ne ridica! O suferinţă, oricât de dureroasă ar fi, în oricâte bucăţi te-ar rupe, te poate purifica şi te poate face mai puternică. Iar alinarea sufletului tău este mai aproape decât îţi imaginezi...

Aminteşte-ţi că eşti liberă să iubeşti! Aceste cuvinte nu sunt baliverne, pentru că iubirea adevărată chiar te schimbă, te împlineşte, te ajută "să poţi să muţi munţii din loc", îţi dă energia de care ai nevoie, pe care ai căutat-o atât timp. Până la urmă, pentru a avea capacitatea să iubeşti şi să te laşi iubită, este nevoie să îţi găseşti echilibrul interior, iar dacă ai reuşit să îl găseşti, te poţi numi aproape fericită, pentru că drumul până la iubirea ta este foarte scurt. Aminteşte-ţi că nu poţi sta întreaga viaţă ca într-o sală de aşteptare, veşnic să aştepţi, fără a clinti un deget, un tren care să îţi aducă marea iubire, fericirea. Nu trebuie decât să îţi doreşti să fii fericită! La fel cum şi-a dorit şi Elizabeth Gilbert. Şi a reuşit!

Totul depinde de tine! Fii sinceră cu tine şi vei reuşi!



Intră pe cinemagia.ro pentru a afla unde poţi să vezi filmul "Mănâncă, roagă-te, iubeşte".
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 23 Oct 2010, 09:35
    da!!!!!!

    sal, da am vazut filmul si chiar mi-a plakut , la inceput am crezut ca o s afie ceva plictisitor tipik fimelor de acest gen dar pe parcurs mi-am dat seama ca nu si la sfarsitul filmului ce mi-a plakut cel mai mult a fost partea cu echilibrul si pe aici prin comentarile voastre am vazut ca vb si despre carte asa ca pic up

    0
    1

  • ela....de la ..daniela... pe 14 Oct 2010, 14:35
    asta si fac ....mananc ..ma rog cu toata fiinta mea si iubesc cu toata fiinta mea ...

    iubesc un baiat ..mai mic ca mine..de 2 ani si nu stiu ce va urma...asa ceva nu credeam ca mi se va intampla la ani mei ...m-am gandit asa ...ce ar fi ? ...si sa si intamplat ....cliplele si starile prin care trec ...sunt extrem de frumose...mai ales la inceput ...dar si acum il iubesc ...mai ales eu ....cu o intensitate ..care nu se poate descrie in cuvinte..cat am figit de el si de geaba ...tot cu el sunt.....mananca ,roaga-te si iubeste ....va pup ...

    1
    0

  • adi pe 13 Oct 2010, 23:16
    mananca, roaga-te, iubeste

    f frumoasa cartea... Statul la plaja vara asta, a pierdut in competitia cu cartea citita la umbra. Foarte relaxanta si pe gustul fetelor, care nu au nervi de carti greoaie. Astept sa apara filmul la mine in oras. Pupici!!!!

    0
    1

  • surprise pe 10 Oct 2010, 01:18
    eat,pray , love

    Cititi cartea!! filmul nici pe departe nu este atat de frumos , precum este cartea!

    1
    0

  • Daissy pe 8 Oct 2010, 23:07
    Mănâncă, roagă-te,...

    Felicitări! Un articol despre femei şi pentru femei. Avem multă nevoie de asemenea ... încurajări. N-am citit cartea, o s-o citesc, dar mai bine nu. Incerc si eu să mă vindec, să mă împac cu mine fără să am jaloane. Oricum e greu şi va fi greu.

    1
    0

  • Ileana Tudor pe 8 Oct 2010, 17:36
    Eat,pray and love

    Filmul l-am vazut in premiera in SUA, in luna august 2010, Am cumparat cartea in versiunea originala si cand am revenit in tara am luat si traducerea existenta. Julia Roberts a fost foarte bine distribuita in rolul principal, iar actiunea, desi simpla te captiveaza pe masura derularii filmului. Este o frumoasa cautare a iubirii si linistei sufletesti a unei tinere femei, inconjurata de peisaje mirifice. Va fii in curand si in Romania si abia astept sa il vad din nou.

    1
    0

  • Daniela pe 8 Oct 2010, 10:26
    Mănâncă, roagă-te, iubeşte

    Exact cum se spune "ca in filme". se poate intampla asta oare si la noi, in randurile femeilor simple, modeste, se mai poate gasii astazi astfel de barbati? nu am vazut inca filmul dar mi-ar placea sa il vad, mai ales ca imi place f mult JR. sau mai bine nu? poate mi-as dorii sa fa acelasi lucru ceea ce este imposibil...

    0
    1

  • Marinescu Julieta pe 8 Oct 2010, 10:18
    Despre cunoasterea de sine...

    Culmea eu chiar citesc acum cartea E.G..si chiar imi spuneam ca ma regasesc in toate cautarile ei.., in crizele ei...in tot.!.Am senzatia ca suntem aceasi persoana! Incerc la momentul prezent..sa mi motivez existenta, sa renunt la ceea ce trebuia renuntat demult, la tot reziduu uman din sufletul meu, dar, ..pentru acest lucru iti trebuie curaj si putere...

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod