Intalnirea cu parintii: un pas greu pentru orice cuplu

La fel ca multe dintre persoanele din jurul tau, ai muncit mult pentru a fi cine esti. Insa acum, chiar daca mai e mult de inaintat, te simti multumita cu tine, cu rezultatele tale si ce ai obtinut, personal si profesional. Si atunci de ce eziti sa iti prezinti prietenul parintilor tai, desi il ai de suficient de mult timp ca sa poti spune ca ai o relatie stabila cu el?

Crezi ca te va judeca in functie de parintii tai?

Chiar daca relatia ta e una fireasca, ai temerea ca prietenul tau te-ar putea privi cu alti ochi odata ce ti-ar cunoaste parintii. Daca ai astfel de ganduri, in spatele lor este un sentiment de inferioritate privind locul de unde provii, privind statutul social sau pregatirea parintilor tai. Stai putin linistita cu tine insati si vezi de unde vin toate astea, si reaseaza-le cu respect fata de tine si fata de familia ta. Stii cine esti si nu ai nevoie de nimic din exterior pentru a confirma acest lucru. Daca prietenul tau e snob, poate e momentul sa aveti o discutie despre modul in care superficialitatea lui te face nesigura pe aceasta relatie, pentru ca il iubesti atat de mult incat iti doresti sa fii ceea ce crede el ca e grozav, nu ceea ce esti.
Daca crezi in ceea ce spui, vei castiga nu doar un iubit, ci un prieten care sa te respecte pe tine. Asa cum esti.


Nu ai incredere in tine sau in relatia pe care o ai

Atunci cand vrei ca totul sa fie bine, poate ai tendinta de a incerca sa controlezi lucrurile, pentru a te asigura ca totul iese asa cum vrei. In acest caz, o astfel de intalnire poate aduce mult neprevazut, mai ales daca stii ca prietenul tau poate spune lucruri care nu sunt pe placul parintilor tai sau invers, si asta va duce automat la reprosuri sau macar intrebari lamuritoare. Daca ai astfel de emotii, poate esti o fata care nu si-a castigat inca independenta si e momentul sa o faca.



Trecutul tau nu e suficient de "bun"?

Nu ai incredere ca parintii tai vor stii sa taca cand e cazul si sa se abtina de la anumite comentarii privind trecutul tau. Daca gandesti asta, atunci tot la tine e bine sa te intorci, pentru a vedea de ce consideri ca trecutul tau nu e suficient de "bun" pentru relatia pe care o ai. Vazand ce vrei sa ascunzi sau ce iti e frica ca ar putea afla o sa iti dai seama care parte din tine este ascunsa partenerului tau. Esti sigura ca te simti bine sa te ascunzi pentru o viata intreaga? Pe de alta parte, cu cat va afla mai repede, cu atat te vei relaxa mai repede.



Parintii tai traiesc cu imaginea fostului prieten

El a fost "baiatul de aur" cu care ai tai s-au inteles, poate chiar si acum mai vorbesc, si traiesc cu speranta ca o sa va impacati la un moment dat. Din aceasta cauza, orice alt baiat este un intrus, care nu are prea multe sanse de a deveni placut. In acest caz, e bine sa ai o discutie deschisa cu parintii tai si sa ii faci sa accepte faptul ca ceea ce e bine pentru ei poate nu e bine pentru tine. Ai facut o alegere si iti asumi consecintele ei, rugandu-i sa iti fie alaturi in drumul pe care ai ales sa mergi. Cateva cuvinte sunt de ajuns pentru a-ti aduce parintii "pe calea cea buna", caci isi vor aminti usor cine e copilul lor.


Curaj, asadar. Cu putina incredere in tine si rezolvarea unor probleme care sunt mai mult in tine decat inafara, poate esti gata sa treci la urmatorul nivel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod