Infidelitate. 7 lucruri pe care trebuie să le ştii despre cei care înşală

Întrebarea "de ce înşală oamenii?" se află adesea pe buzele multora. Iar cercetătorii au fost la fel de preocupaţi să afle răspunsul, motiv pentru care au fost efectuate studii peste studii.
Chiar dacă nu avem încă un răspuns, au fost descoperite în schimb multe lucruri interesante despre cei care calcă strâmb într-o relaţie. Iată câteva dintre acestea, potrivit yourtango.com:

Cei care înşală ascultă muzică rock

Fanii muzicii rock se pare că sunt mult mai predispuşi să-şi înşele partenerii. Potrivit unui studiu, 41% dintre cei care au înşelat preferă muzica rock. Următorii în clasament sunt fanii muzicii pop, cu 16 procente, apoi cei ai muzicii populare (11%), urmaţi de cei care ascultă muzică clasică (7%).
Pe ultimul loc se află cei care ascultă muzică rap/hip-hop, cu numai 2%.

Când înşală femeile, e treabă serioasă

De-a lungul timpului s-a impus credinţa că bărbaţii înşală mai des decât femeile. Nu ştim încă un procentaj, dar cercetătorii au descoperit altceva: sunt motive mai mari de îngrijorare pentru relaţie atunci când femeia este cea care înşală. Se pare că femeile înşală pentru a-şi satisface unele nevoi emoţionale, nu sexuale, aşa cum se întâmplă adesea în cazul bărbaţilor, iar acest lucru duce relaţia cu un pas mai aproape de destrămare.

Citeşte şi:

Infidelii au, de fapt, relaţii fericite

Cei care înşală nu sunt neapărat nefericiţi în relaţiile lor, sunt de părere cercetătorii. Potrivit unui studiu al Universităţii Rutgers, 56% dintre bărbaţii care şi-au înşelat partenera erau, de fapt, mulţumiţi de viaţa lor de cuplu.
De asemenea, şi femeile care au relaţii împlinite înşală, dar într-un procent mai mic, de 34%.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod