Încetează să mai auzi. Învață să asculți!

“Cum adică să n-aud și să încep să ascult? E același lucru!”. Nu, nu e. Nici măcar dicționarul nu spune același lucru. Dacă “a auzi” este explicat ca fiind perceperea și distingerea de sunete, ascultarea înseamnă a acorda atenție acestui simț: auzul.
Așa că, anul acesta îți doresc să încetezi să mai auzi și să înveți să asculți! Poate că n-o să-ți iasă din prima, poate că n-o să înțelegi mesajul corect, dar măcar încearcă. Promit că-ți va fi mai bine! 
Aș merge mai departe decât spune dicționarul și ți-aș spune așa: Ascultarea înseamnă atenție nu doar la cuvintele rostite, ci și la gesturi, fapte sau emoții. Și abia atunci vei auzi adevărul. În fond, asta cauți și tu, nu? Să găsești adevărul. 

De câte ori ai avut de-a face cu minciuna? Sau cu dezamăgirile? 

Vezi tu, se spune că oamenii din viața noastră sunt propria noastră reflexie. Te-a mințit iubitul sau soțul? Sau poate că te-a dezamăgit cel mai bun prieten? E greu să recunoști, știu, însă tu ai invitat toți acei indivizi toxici în viața ta.
Tot tu ai fost cel care le-a și permis să stea. Pentru că dacă ai fi învățat să asculți mai mult decât auzi, atunci ai fi știut din timp că nu e de tine. Ai fi știut să te retragi înainte să suferi sau să fie prea târziu. Dar, hey! Nu e niciodată prea târziu.

Încetează de azi să mai auzi și învață să asculți!

Începe cu tine însuți și apoi dau cu subsemnatul că vei ști să faci asta și cu alții. Ce-ar fi să începi cu propriile tale gânduri?

Vrei fericire și liniște? Dacă le reproșezi oamenilor din jurul tău că nu îți oferă liniște și fericire înseamnă că doar ți-ai auzit gândurile, însă dacă te asculți cu adevărat, vei ști cum să obții liniștea și fericirea fără ajutorul altor persoane. 
Ți-a venit o idee tâmpită de a face bani? Nu mai căuta validarea altora, învață să riști! Și dacă dai greș, mai riscă o dată și încă o dată până când vei reuși! Nu mai căuta să auzi ce au alții de spus și ascultă-te pe tine însuți!
 
Dă-ți o șansă ție și apoi vei ști ce să faci și cu oamenii din jurul tău.
Atât de simplu e!
 
Cu drag,
Cosmina Tudosă 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod