În câte moduri își înșală oamenii partenerii? Iată ce zic specialiștii!

Nu toți oamenii își înșală partenerii la fel. Dacă întrebi persoane diferite ce înseamnă înșelatul, probabil că primești răspunsuri diverse.
Infidelitatea reprezintă ceva anume pentru fiecare persoană, deoarece oamenii au propriile limite și idealuri într-o relație romantică. Însă există și anumite categorii de infidelitate.

Înșelatul implică cel puțin unul dintre aceste trei elemente: secretul, implicarea emoțională și chimia sexuală.

Moduri în care oamenii își înșală partenerii


În timp ce tu ai putea considera un mesaj trimis către fosta o problemă, alți parteneri s-ar putea să nu considere înșelat ceva care nu implică relațiile intime. Înșelatul este de obicei definit mai puțin printr-un comportament specific și mai mult prin elementul înșelatului.

Cazurile de infidelitate sunt la fel de unice precum cuplurile, însă experții au realizat câteva categorii care includ modurile în care oamenii își înșală partenerii. Iată care sunt cel mai des întâlnite forme ale infidelității în cuplu!

1. Relații intime în afara relației

Prin infidelitatea fizică se înțelege orice tip de atingere, sărutare și relație intimă cu o persoană care nu reprezintă partenerul. Însă infidelitatea fizică nu este doar despre monogamie. Unele cupluri au restricții privind genul sau anumite persoane.
Însă partenerii trebuie să discute ce reprezintă limite pentru ei, pentru a se asigura că nu încalcă limitele celuilalt.

2. Sentimente pentru alte persoane

Infidelitatea emoțională este diferită de depășirea unei bariere. Se poate referi la sentimente de simpatie, iubire sau romantice pentru o persoană care nu este partenerul.

La fel cum trebuie discutate limitele atunci când vine vorba de infidelitatea fizică, trebuie discutate și legăturile emoționale din afara relației. O relație apropiată cu o persoană pe care partenerul nu o cunoaște poate reprezenta un impediment pentru unele cupluri.
Nu este nimic în neregulă în a avea relații emoționale cu alte persoane decât partenerul tău. Însă înșelatul începe atunci când aceste relații nu respectă partenerul. Cu alte cuvinte, dacă ai sentimente pentru alte persoane, sentimente care l-ar răni pe partenerul tău, este vorba de infidelitate emoțională.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod