Imi doresc o relatie de lunga durata

Tanjesc dupa iubire, siguranta si caldura sufleteasca...
Acestea sunt cuvintele pe care le aud din ce in mai des atunci cand imi intalnesc prietenele. Pare sa fie strigatul de disperare al multor femei... Si nu cred ca varsta are de a face cu aceasta dorinta a lor de a fi implicate intr-o relatie care sa le ofere dragoste, siguranta, confort si caldura sufleteasca.

Ana, de exemplu, are 25 de ani si a fost implicata in doua relatii de durata, fiecare de cate doi ani, iar acum este singura de aproape un an de zile. "Dupa ce m-am despartit de iubitul meu, alaturi de care am stat doi ani si cateva luni, am avut nenorocul sa intalnesc numai barbati confuzi, imaturi si care nu isi doreau relatii serioase si de durata. Niciodata nu mi-a  placut sa zbor din floare in floare si nu agreez aventurile, dar, in ultimul timp, parca sunt un 'magnet' pentru astfel de barbati dornici doar sa se distreze. Imi doresc o relatie de lunga durata si serioasa, dar nu stiu ce se intampla. Poate imi doresc prea mult, poate sunt prea disperata, iar acest lucru ii sperie pe barbatii pe care ii intalnesc...".

Ana este o femeie frumoasa, calda, amuzanta, plina de viata, naturala si de multe ori ma intreb care este "problema" ei. De fapt, poate nu are nicio problema, poate nu are noroc in dragoste, cel putin nu acum, dar cu siguranta ii va fi bine curand. "Sa ma resemnez sau sa mai sper? Cert este ca in momentul de fata incerc sa imi acord mai multa atentie, sa fac lucrurile care ma bucura sufleteste si incerc sa inlocuiesc lipsa a ceea ce ma implineste cu adevarat: o relatie. Imi este greu, chiar foarte greu, dar va veni momentul in care imi va fi bine, foarte bine", spune Ana, cu optimism.

Se spune ca timpul le rezolva pe toate, iar daca ai rabdare, vei descoperi ca viata nu este chiar atat de urata, iar dupa momente nefericite, cu siguranta vor aparea si cele care iti vor insenina existenta.

Raluca are 28 de ani si a avut o singura relatie de lunga durata. O relatie fericita, dar care, din pacate, s-a terminat. Nu conteaza a cui a fost vina. "Acum sunt implicata intr-o relatie la distanta. Ne cunoastem de putin timp, dar am ajuns sa  il iubesc si imi este foarte greu pentru ca la capitolul comunicare, mijloacele nu imi sunt de mare folos, vreau sa il simt, sa il ating. Sunt noua la acest capitol al 'relatiilor la distanta', imi doresc sa fim impreuna, simt ca as face orice numai sa ii fiu aproape si nu cred ca sentimentele mele sunt doar o 'pasa', pentru ca mereu sunt constienta de ceea ce simt".

Andreea este impreuna cu Razvan de 13 ani si s-au casatorit dupa 11, numai atunci cand au fost oarecum obligati de birocratie, doar pentru a avea un copil. "Oricum dintotdeauna ne-am simtit si comportat ca un cuplu casatorit, am cumparat case si masini fara sa se puna vreodata problema 'cui ramane, daca...'. In cei 11 ani anteriori casatoriei, am avut si perioade in care am stat despartiti, am avut, fiecare, alte relatii, dar toate acestea nu au facut decat sa ne intareasca si mai mult relatia, sa ne convinga ca suntem facuti unul pentru celalalt". Ai putea spune ca acesta este exact genul de relatie la care visam cu toate, cu exceptia despartirilor poate...

Viata poate fi foarte frumoasa...


Ma intristez de fiecare data cand vad femei frumoase, singure, care tanjesc dupa o relatie de durata, o relatie serioasa care sa le implineasca si care sa le faca fericite. Privirea mi se insenineaza si sufletul imi tresalta de bucurie atunci cand aud realitati (nu povesti) cum este cea a Andreei si a lui Razvan - cupluri care sunt impreuna de foarte multi ani, se iubesc si se respecta la fel de mult sau poate chiar mai mult decat in prima clipa cand privirile li s-au intalnit. Viata e frumoasa si poate fi si mai frumoasa...

Niciuna dintre noi nu este sortita sa ramana singura toata viata. Ne gasim puterea sa ne ridicam, sa mergem mai departe si sa luptam pentru ceea ce este mai bun pentru noi, orice pret ar avea!
 

Comentariile 51-56 din 56

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xxxgaby66 pe 19 Apr 2010, 14:59
    caut perechea potrivita

    un om cinstit, urasc minciuna restu las sa ma descoperi tu draga

    2
    3

  • george pe 19 Apr 2010, 14:47
    multumesc

    multumesc de sfat , eustiu ca orgoliu meu e cel mai mare defect al meu , dar totodata imi da si ambitia de a nu renunta si a duce la sfirsit tot ce ma apuc sa fac chiar daca ma pricep sau nu , totul se invata

    0
    2

  • dara pe 17 Apr 2010, 09:53
    prietene...

    ....am citit intimplator mesajul tau...nu vreau decit sa mi permit sa ti dau un sfat ...nimk in viata nu este imposibil....totul depinde de vointa..de gradul de raspundere investit in orice in viata...si incearca sa renunti la orgoliu...sa vezi ce bine o sa ti mearga..si nu ti ar strica putina credinta.....iti doresc tot binele din lume...

    6
    2

  • george pe 14 Apr 2010, 16:42
    vorbe

    Nu stiu cat pot sa cred cand o femeie spune ca isi doreste o relatie de lunga durata cand in general nu fac apsolut nimic sa cunoasca o persoana si judeca repede dupa aparente . Poate gresesc si eu dar asta am observat eu in cei 31 de ani care iam implinit in noiembrie si de vreo 5 ani decand imi doresc o relatie serioasa nu am gasit pe cineva cu care sa o pot avea si nu am gasit macar pe cineva care sa-mi spuna cu ce gresesc , fiind pregatit sa ma scimb . E drept ca nu castig deloc bine , castigand cia putin platind rata la un apartament prea mare pentru mine ramanand cu doar 5-600 ron pe luna , din astia trebuind sa-mi platesc si facturile si sa si mananc , nemairamanandu-mi bani de distractie . Crezand totusi ca se poate sa gasesc pe cineva care sa ma inteleaga , dar fiind constient ca e din ce in ce mai greu , petrecandu-mi majoritatea timpului in casa sau la munca , nepermitandu-mi sa ies cu prietenii , ajungand sa am din ce in ce mai putini prieteni . E drept ca stiu ca am si eu defecte care nu pot sa le schimb de la inceput cel mai mare fiind orgoliu meu de a nu ma ruga de nimeni , nu ca nu as face-o dar trebuie sa ma conving ca merita persoana ca sa ma pot ruga de ea obtinand de obicei ce imi propun . nu ma consider frumos , dar nici urat cred ca sunt o persoana normala cu defecte si calitati care nu a avut noroc in dragoste dar cum spuneau si cei din inaintea mea sanatatea e cea mai importanta restul se fac cu timpul . E stiind cel mai bine practicand destule meserii pana la 25 de ani dar mam stabilit la una ca sa am si timp liber chiar daca castig putin .

    1
    1

  • mihaeladragomir1980 pe 10 Dec 2009, 16:45
    pentru bucur vasile

    declaratia ta este o lectie pentru toate persoanele care se dau de ceasul mortii din orice. Cum ai punctat tu, sanatatea este cea mai de pret. bravo tie!

    8
    2

  • bucur vasile pe 8 Dec 2009, 19:49
    sfat

    Eu am pierdut serviciul afacerea si prietena m-a parasit si nu voi spune ca sunt disperat,atata timp cat sunt sanatos,i-mi doresc din tot sufletul sa mi se intimple ceva frumos in viata pt ca eu ma simt norocos.

    5
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod