Ierti infidelitatea iubitului?

75% dintre femei acorda a doua sansa, potrivit unui studiu
Femeile sunt mai predispuse sa treaca peste aventurile partenerilor, conform unui studiu publicat in revista Psychological Science.

Cum au ajuns oamenii de stiinta la aceasta concluzie? Au dat cateva chestionare cu privire la infidelitate unui numar de 500 de cupluri si au constatat ca motivul pentru care femeile si barbatii sunt deranjati de aventurile sexului opus este total diferit.

Potrivit studiului, pe femei nu le deranjeaza atat de mult ca partenerul lor a facut sex cu o alta femeie, ci faptul ca barbatul ar putea avea o legatura emotionala cu aceasta, ceea ce l-ar face sa renunte la relatia oficiala.

Barbatii, in schimb, nu se gandesc la implicarea emotionala pe care partenera ar putea sa o aiba cu o alta persoana si ii deranjeaza raporturile sexuale ale acesteia cu alti barbati.

Cercetarea mai arata ca peste 75% dintre femei ar mai acorda o sansa partenerului daca ar afla ca acesta a calcat stramb.
Barbatii, surpriza sau nu, nu cred in a doua sansa, sustinand ca odata ce partenera a inselat, o va mai face si a doua oara si a treia oara (doar 23% dintre acestia au raspuns ca ar putea trece peste o aventura a partenerei).

Barbatii, "sclavii" propriei biologii?!


De ce insala barbatii? Multi spun ca nu ar face-o, dar sunt "sclavii" propriei biologii. Sa ii credem? "Asa functioneaza genetica noastra", imi spune Dragos, in varsta de 32 de ani, "scuzand specia". "Istoric vorbind, se presupune ca barbatii ar trebui sa isi 'raspandeasca samanta' cu cat mai multe femei, pentru a asigura perpetuarea speciei.
Dar asta nu inseamna ca nu ne putem controla actiunile. E o lupta continua care se duce intre moralitate si modul in care suntem 'construiti'"
, adauga el.

Indraznesc sa spun ca femeile si barbatii insala cam din aceleasi motive, iar cel mai des intalnit este: "caut in alta parte ceea ce nu am acasa". Nu cred ca exista un vinovat anume, pentru ca e putin probabil sa fie unul singur.

Interesanta mi s-a parut si opinia lui Bogdan, casatorit de patru ani, care si-a inselat sotia cu o colega de serviciu, chiar daca nu a fost cu intentie: "'Ispita' nu avea corp de manechin, dar ii placea sa flirteze si imi dadea foarte multa atentie, iar asta ma facea sa ma simt extraordinar.
Este foarte greu sa rezisti unei astfel de provocari, mai ales ca atunci cand te duci acasa, principalele subiecte de discutie sunt facturile si cat de stresati suntem".


Te satisfac aceste raspunsuri? Judecat logic, dupa aceste "scuze", poate ca avem si noi o parte de vina...

Oricat de suferinda ai fost din dragoste sau poate ca esti inca, nu trebuie sa generalizezi lucrurile. Nu toti barbatii insala, cum nu toate femeile calca stramb, pentru ca desi facem parte din aceeasi specie, suntem foarte diferiti unul de celalalt.

Si daca te-a insalat, ii acorzi a doua sansa? In mod sigur gestul lui te-a demoralizat, te-a ranit enorm, poate a anulat tot ce a fost frumos intre voi sau poate il iubesti in continuare si consideri ca relatia voastra poate continua.
Depinde numai de tine, de voi doi.
 

Comentarii (34)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GEORGE pe 19 Ian 2012, 17:09
    m-a inselat femeia

    nevasta mea cu care am un copil de 5 ani m-a inselat cu alt barbat, si s-a mutat cu el la doua strazi de mine. mi-a luat si baiatul. era cu el de peste un an si eu nu stiam nimic deoarece lucrez numai de noapte. mi-a sfasiat sufletul. eu o iubeam nebuneste. mi-asi fi dat si viata pentru ea. am incercat sa vorbesc cu ea sa se intoarca inapoi , dar ea refuza cu toate ca mi-a marturisit ca ni -l iubeste pe acest barbat.copilul sufera enorm. ce pot sa fac?

    1
    0

  • Claudia pe 29 Dec 2010, 09:17
    hmmm...

    Desi e greu sa nu ierti persoana iubita dupa ce tea inselat parerea mea e ca NU... nu va mai fi lafel, pur si simplu increderea care ai avuto in el se stinge...o relatie se bazeaza pe incredere si comunicare... dar egzista si o a 2 a parte, zic ca dak barbatu ar insela femeia ar faceo cu un scop...iar lipsi ceva...asa ca si noi femeile trebuie sa fim atente la ce-i lipseste...chiar si o mica schimbare dak vedem la el sa intrebam ce sa intamplat ...poate gresim si noi in anumite situati :D...

    0
    0

  • Lili pe 6 Dec 2010, 22:06
    Nu

    Tradarea e tradare, oricat am incerca sa o justificam. Eu ma respect prea mult pe mine, ca om, ca sa ma las calcata in picioare. Iar cine nu ma respecta nu are ce cauta langa mine. Pt. ca de fapt la asta de reduce totul: Respect.

    2
    0

  • mariana pe 20 Nov 2010, 22:55
    ierti infedilitatea iubitului

    da pot sa iert pentruca il iubesc .Si eu cred ca nu este om pe pamant sa nu greseasca

    0
    1

  • nic pe 18 Nov 2010, 20:48
    poate

    Acum 4 ani am trecut si eu prin asa ceva ,ceva dureros.Am iertat ,nu am uitat,am pus totul pe seama faptului ca a venit pe lume scumpul nostru copil si din cauza asta ne-am neglijat.S-a intamplat asta dupa 4 ani de casatorie,acum suntem cat de cat bn zic asta ptr ca chiar la cea mai mica cearta ma ameninta ca noi doi aricum ne despartim. grea mai este si viata asta de familie.UUUUUUUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFF

    1
    0

  • cristinik pe 14 Nov 2010, 23:08
    da merita sa iertzi daca iubesti

    sunt impreuna cu sotul meu de 7ani avem 3 fetize pot sa spun k ne este bn in privinta asta...offf.....in primii ani aproape 4 ne intelegeam de minune niciunu din noi nu aveam nimic de reprosat era ceva divin ne iubeam enorm in special el ma iubea fffforte mult ehhhe in schimb de vreo 3 ani ma inseala in fiecare zi daca pot spune asa a avut o relaztie cu o tarfa 2 ani aproape din cauza ei am suferit enorm am ramas k traume emotionale si pe langa aia mai avea si altele cum are si acum s-a despartzit de tarfa aia da tot ma inseala da acum mi-a promis k numai sta k nimeni ceva mai de durata nu stiu ce sa mai fac sunt disperata da acum sincer m-am mai linistit k decand numai e k aia parca chiar dak ma inseala e k tot altul mai bun mai isi aduce aminte de mine eu il iubesc enorm si am sa il iert pana la infinit chiar daca ma doare il iubesc.......

    0
    1

  • bibi pe 25 Oct 2010, 18:23
    da

    eu cred k atunci knd a facut asta ii lipseste ceva.trebuie comunicare intre parteneri.am patit o si yo.prietenu meu de atunci care acum imi e sot,s a intalnit cu fosta lui prietena.l am iertat si am mers mai departe desi mi a fost fffffffoarte greu,dar il iubeam.am discutat cu el de multe ori si mi a zis k a fost o ratacire de moment.acum suntem casatoriti si totul e bine.nu bag mana in foc k n o sa mai faca vreodata.da probabil l as ierta da nu as uita.zic k k oricine merita a 2 sansa.

    0
    0

  • Nycoleta pe 19 Oct 2010, 22:48
    NUMAI SI NUMAI BAIETI...

    Numai si numai barbati...barbati au nevoie de atentie, de dragoste, de o a doua sansa....dar femeile?????noi oare nu mai avem nevoie de tot atatea lucruri de care au nevoie barbati???? Eu sunt sigura k barbati nu ar mai acorda o a doua sansa femeilor dak ar fi calcat stramb....din orgoliu....

    2
    0

  • THUNA pe 18 Oct 2010, 21:49
    NU CRED

    sincera sa fiu n-as fi in stare sa-i acord a doua sansa.....daca ierti odata cine iti garanteaza ca nu se mai repeta??

    0
    0

  • THUNA pe 18 Oct 2010, 21:49
    NU CRED

    sincera sa fiu n-as fi in stare sa-i acord a doua sansa.....daca ierti odata cine iti garanteaza ca nu se mai repeta??

    0
    0

  • THUNA pe 18 Oct 2010, 21:49
    NU CRED

    sincera sa fiu n-as fi in stare sa-i acord a doua sansa.....daca ierti odata cine iti garanteaza ca nu se mai repeta??

    0
    0

  • Uca. pe 3 Oct 2010, 22:36
    DA

    Chiar daca am zis"da",nu a fost mereu valabil.Depinde cat de mult tin la el,cum s-a purtat cu mine,daca regreta lucru ala si daca ii constient ca a doua oara nu il voi mai ierta,orice ar fi!Imi place sa traiesc cu impresia,ca daca o persoana a inselat o data,poate a fost"luata de val",sau nu si-a dat seama de gravitatea faptei pe moment,nu stia ce putea sa piarda,poate chiar regreta!dar daca a inselat si a doua oara...imi pare rau...cu siguranta nu va fi ultima data...

    1
    0

  • tyna pe 31 Aug 2010, 16:44
    Ce sa fac acum? 2

    CE MA SFATUITI SA FAC ACUM? pentru ca imi este foarte greu. Nu e vorba de 1fata ci sunt 3 si a mai si dat banii ca sa le plateasca sa-l satisfaca cand eu eram acolo pentru el, ne intelegeam bine, chiar el mi-o spunea si mai e ceva, daca atatea luni nu mi-am dat seama pentru ca el nu pleca de acasa si se ducea dupa munca, cum pot sa cred ca acum nu va mai face. Inca locuiesc cu el, acum au aparut probleme cu ai lui, diverse discutii si nu stiu efectiv ce sa fac, ma doare sa ma despart pentru ca nu vad viata fara el insa mai tare ma doare ce a facut.

    1
    0

  • tyna pe 31 Aug 2010, 16:37
    Ce sa fac acum?

    Povestea mea incepe asa. Un baiat alearga dupa o fata timp de 5 ani, ea nu-i da importanta, il considera pur si simplu un prieten, un amic, are relatiile ei, insa el nu renunta, o tot suna in fiecare seara, vorbesc cu orele la telefon, se si intalnesc, fata ii cunoaste parintii cu care este prietena. Asa, totul se schimba intr-o zi de Paste, cand el vrea sa petreaca cu ea aceasta sarbatoare. Ea fiind nevoita sa onoreze o alta invitatie la altii prieteni pleaca in Calarasi luandu-l si pe el. El plateste tot, vine si cu o masina inchiriata de la firma, face tot ce poate sa arate ce simte. Si pentru fata se schimba ceva in suflet mai ales dupa atata suferinta si raman impreuna. Dupa putin timp se muta la el acasa, unde sta cu parintii pe care ea ii cunoaste. Vreo 2 luni stau singuri si dupa ceva timp cand timpul trece cu bune, cu rele, desi nu dadea impresia ca este nefericit, facea totul ca inainte, si tocmai comunicau cel mai bine, el ii marturiseste fetei ca a inselat-o cu 3 femei de pe centura. Cand fata il intreaba dc a facut-o el nu stie ce sa spuna, desi pana atunci el nu dadea impresia ca isi doreste atat de mult sa faca sex, ba mai mult uneori venea acasa si chiar adormea imediat. Ea nu l-a iertat inca, inca sufera, insa isi aduce aminte, nu se mai poate apropia de el, dar il iubeste si nu poate trai fara el. El este mai bun ca inainte si face tot ce poate sa o recastige ba chiar mai in gluma mai in serios vorbeste de casatorie. Dupa cum v-ati dat seama fata sunt EU si baiatul este Prietnul mue

    0
    0

  • ana pe 29 Aug 2010, 19:23
    ,...

    am fost inselata.....si nu ne-am mai impacat......lam iertat acum la un an de knd neam despratit......probabil ne vom mai impaca.....de knd neam despartit eu nu prea am mai avut relatii lungi....si tind sa inclin k ne vomimpaca...sau cn stie...:-

    0
    0

  • Alexandra pe 22 Iun 2010, 10:04
    depinde :)

    Daca vremsa recunoastem sau nu toti am inselat macar o data in viata macar cu o privire daca nu mai mult, barbatii traiesc pe conceptul ca daca femeia ridica coada ei nu spun nu si nu ii contrazic da l-as ierta nu as vrea sa stric o iubire, prietenie si un sex grozav doar de o aventura de o noapte, nici una din voi nu ar vrea. E gresita conceptia "ma inselat nu ma mai iubeste" nu este adevarat eu am o relatie de 8 ani de zile nu am regretat nici o zi suntem cei mai buni prieteni si nu dau asta pe o aventura :)

    0
    0

  • anita pe 29 Apr 2010, 01:11
    pasinea moare odata cu inselarea persoanei iubite

    fetelor eu il iubesc enorm de mult pe jumatatea mea dar cind ma gindesc ca ma poate insela intr-o zi imi este indiferent si stiti dc? pentru ca eu incerc din rasputeri sa il fac sa fie multumit de mine in toate planurile posibile si il intreb daca il derenajeaza ceva sau cum ar vrea sa fie relatia noasta si vreau sa spun ca daca sar intimpla as suferi dar gindesc ca el nu a perceput straduinta mea si pasiunea mea pentru el si deci NU MERITA O A DOUA SANSA si as pleca si as lua viata de la zero si apoi ce o vrea Dumnezeu

    0
    0

  • anca pe 22 Apr 2010, 13:10
    nu

    daca o ierti o mai face si a doua oara si a n oara si e lipsa de respect si iubire asta

    0
    0

  • Geanina pe 21 Apr 2010, 12:14
    A doua sansa!

    Da, as acorda a doua sansa! Am fost despartiti o perioada, din diverse motive si am avut alt partener! Am fost indragostita foarte tare de noul iubit pe care l-am avut! In schimb, nu m-a vazut cu el! totul a fost trecator, o iubire fulgera si trecatoare! Am dat o noua sansa iubirii noastre si acum avem si un copil minunat si o casnicie fericita! Motivul pentru care am calcat stramb, a fost plictiseala si lipsa de comunicare totata! De aceea, pot spune ca mi-a prins bine aceasta pauza! Cred ca daca nu era aceasta pauza, nu mai erau acum impreuna! In schimb, daca era sa afle ca am fost cu altcineva , nu cred ca mai acorda nici o sansa! Deci, barbatii sunt mai putini dispusi sa acorde a doua sansa cand partenera lor a fost cu altcineva!

    0
    0

  • :) pe 13 Apr 2010, 13:49
    :)

    ca sa nu ajungeti la inselatorie tre sa stiti 3 lucruri cum sa fie o femeie: 1 - bucatareasa in bucatarie 2 - curva in pat 3 - doamna pe strada mai e un aspect, decat sa ajungeti sa va inselati unu pe altu mai bine incercati un Swing.

    0
    1

  • Una din ele pe 12 Apr 2010, 18:36
    pentr@XXX:(

    Chiar e un subiect despre femeile care inseala, e mai nou pe eva.ro, nu e cazul sa jignesti , am scris si eu aici despre acest subiect si sunt destul de tanara , asta nu inseamna ca daca scriu ceva serios sunt ''batrana''.Invata (mai ales ca ai scris, nu ''a iesit porumbelul pe gura'') sa nu mai aduci ofense gratuite....jignirea atrage jigniri. Am dorit sa iti raspund frumos nu sa ma cobor in a te jigni....

    0
    0

  • xxx pe 12 Apr 2010, 18:06
    :))

    Dar pe a iubitei? "Ierti infidelitatea iubitei? Credeam ca am inceput sa privim dincolo de aceste bariere... Presupun ca pe aici posteaza doar femeile batrane ... ALOOO nu mai suntem in antichitatea, cand femeile se pedepseau. Deci acum pot sa insele in liniste si asta si fac.

    0
    0

  • Ovi pe 10 Apr 2010, 18:48
    Nu....da.....

    Tin sa o contrazic pe crisss....iertarea nu se aplica doar din partea femeilor naive si nici nu le face naive pe cele increzatoare, iertarea vine din sine, nu tine neaparat de ce fel de femeie esti sau ce fel de barbat ai, ci depinde de relatia dintre parteneri. Mi s-a intamplat si mie, ca multor altor femei sa fiu inselata dupa 3 ani si de relatie (conform unor studii cam aceasta este durata medie a unei relatii- dupa aceasta durata se hotaraste viitorul unei relatii- are viitor sau nu ). Desi aveam convingerea ca daca mi se va intampla asa ceva nu as continua pentru nici un motiv in lume, am facut-o totusi....m-am lasat induplecata atunci cand mi-a cazut in genunchi plangand si mi-a cerut iertare, promitandu-mi ca nu se va mai intampla si ca relatia noastra se va schimba, el se va schimba in bine ca sa mearga. Si, corect, daca ar fi fost implicat emotional nu trceam sub nici o forma de acest lucru, dar am stiut ca e doar o aventura, care poate si lui i-a facut rau pentru ca trebuia sa poarte tot timpul sentimentul de vinovatia asupra lui. E drept ca viata mea s-a schimbat, eu m-am schimbat, el incepe sa se schimbe... insa daca ar calca a doua oara n-ar mai exista o alta sansa. Mai consider faptul ca e si vina mea, datorita lipsei mele de experienta si dezinvoltura nu i-am oferit tot ce a avut el nevoie, nu i-am aratat cat de mult il apreciez si el a cautat asta in alta parte...e mai greu cu increderea in viitor, pentru ca mereu va exista acea dilema....oare a mai facut-o...o va mai face...? Tot ce conteaza e sa constientizam ce anume ne dorim, sa fim sincer cu noi insine si sa incercam sa facem tot posibilul sa obtinem acel lucru. Tuturor ni se poate intampla si fiecare isi plateste pretul faptelor sale mai devreme sau mai tarziu, intr-un fel sau altul....

    1
    0

  • crysssss pe 9 Apr 2010, 14:22
    nu

    Eu am o relatie de 6 ani dar iubitul meu nu ma inselat asa zic eu fiindca am fost in permanenta impreuna ne iubim enorm, de 3 ani stam impreuna, iar de cand si locuim impreuna ne intelegem si mai bine. Ceea ce vreau sa spun este ca sunt barbati ca nu inseala si barbati care dintotdeauna lea fugit ochii dupa femei eiii aia niciodata nu se vor schimba poate doar pe o perioada limitata de timp. Insa daca mi s-ar intampla sa fiu inselata, oricat de mult il iubesc nu l-as ierta sunt genul de persoana care nu uita si nu iarta, nu ia-s acorda o a doua sansa pentru ca nu va mai fi la fel relatia, din momentul in care increderea sa facut praf numai poate fumctiona relatia la fel, poate functiona doar la femeile naive atat.

    1
    0

  • rody pe 6 Apr 2010, 11:39
    .....

    infidelitatea nu se uita niciodata,ranile se cicatrizeaza dar ramin dureroase;am iertat pt ca am iubit,pt ca alta alternativa nu aveam vorbesc de copii,nu aveam unde pleca:bineinteles ca nu s-a oprit,au fost multe aventuri pe care le-am aflat in timp.Acum regret ca mi-am incalcat principiile,de a ierta la nesfirsit-nu merita-avem o singura viata si trebuie sa ne respectam si sa fim respectate.

    0
    0

  • visan angelica pe 25 Mar 2010, 11:11
    infidelitatea iubitului

    am trecut peste infidelitatea sotului, dar m a inselat mai departe , si am si divortat din cauza asta. Nu cred ca iertarea nostra ii readuce inapoi.

    0
    0

  • ssamara20 pe 27 Feb 2010, 04:24
    ...

    ceea ce face diferenta inte un barbat si o femeie este informatia din ADN din sange, barbatii au rol de asi depune "ouale" de aceea nu dau atata importanta inteligentei si altor aspecte emotionale, ei fiind atrasi im primul rand de corpul unei femei ,de forme, la fel cu sani mari denota o femeie care va putea alapta mai bine iar fesele mai rotunde ajuta la o natere mai usoara fara complicatii, barbatii sunt atrasi aceste lucruri pt ca sunt informatii din ADN care le controleaza instincutul de accea ei sunt atenti la purtatoarea de "samanta" ptr a avea purtatori cat mai frumosi si sa se nasca in siguranta. In schimb femeile sunt total opusul ele sunt foarte selective, dearece sunt concepute pt a purta samanta si de aceea ele incearca sa aleaga cea mai buna calitate tinand cont de inteligenta si comportament, astfel se justifica de ce barbatii sunt mai predispusi la sex cu o persoana necunoscuta

    1
    0

  • simona pe 23 Feb 2010, 14:21
    sa iert

    nu cred k se merita sa incerci sa treci peste asa ceva...chiar dak vrei sa ierti nu poti uita....ranile raman in sufletul tau...eu am avut o relatie de trei ani in care am fost inselata.la momentul respectiv l am iertat dar ranile din sufletul meu m a fakt sa mai indepartez pe zi ce trece mai mult de el.....la un momendat finis...in concluzie nu cred k se merita ca un barbat sa fie iertat pe infidelitate,,,,,.....

    0
    0

  • Miry pe 18 Feb 2010, 13:41
    NU stiu

    Un subiect delicat care tine de viata noastra, de ceea ce ne dorim de la viata si de experienta noastra in relatii. Pana sa ma confrunt cu o infidelitate imi spuneam in minte " nu o sa iert si cand mi se va intampla am sa pun capac". Asa am si facut intr-o relatie - am banuit ca ma inseala si am acceptat cu usurinta sa ne despartim, nu am suferit. Dar intr-o alta relatie desi mi s-a intamplat acest lucru am trecut cu vederea si o data si de 2 ori si de mai multe ori si pana la urma am zis gata, desi am facut-o cu mult regret. Asa ca totul depinde de ceea ce simti tu pentru persoana respectiva. Daca il iubesti sau crezi ca il iubesti o sa speri ca va fi bine, speri ca se va schimba si mai dai o sansa, iar daca nu te intereseaza f mult pers respectiva te agati de acest motiv pentru a te desparti. Cel putin asa vad eu si asa inteleg persoanele care pun capat sau nu dupa o tradare. Totul deoinde de relatia lor, de specificul celor doua persoane si de sentimentele lor.

    0
    0

  • laura pe 15 Feb 2010, 22:45
    Ierti infidelitatea iubitului?

    Chiar daca recunoastem sau nu,toti avem nevoie,la un moment dat in viata,sa ni se acorde o a doua sansa,si atunci sa ne gandim cum ar fi sa NU NI SE ACORDE!Nu am trecut prin o astfel de experienta,pana acum dar cred ca daca mi s-ar cere o a doua sansa as acorda-o,si abia dupa ce s-ar dovedi ca nu a meritat sa-i ofer aceasta sansa,as lua o decizie DEFINITIVA!

    0
    0

  • nina pe 15 Feb 2010, 20:40
    Asta este!!

    Am iertat cu greu cand am fost tradata, prima data simteam ca nu mai vreau sa traiesc apoi incet incet am iertat,il iubeam mai mult decat pe mine dar la finalul relatiei am realizat caci tocmai faptul ca am luptat sa iert si sa fie bine a dus la alte infidelitati. Nu , nu e bine deloc,naivitatea se plateste amarnic.

    0
    0

  • veronica pe 13 Feb 2010, 22:59
    nu se merita

    daca ertai o data o ertati pentru toata viata ..........nu merita barbatiii...

    0
    0

  • raluca pe 11 Feb 2010, 13:01
    o a doua sansa??

    Eu nu as mai acorda o a doua sansa..de fapt am facut acest lucru o data dupa o relatie de mai bn de 3 ani...m-a inselat si pana la urma am ajuns la concluzia k 'merita' si o a doua sansa,dar de fapt ce era in sufletul meu nu stia nimeni...pana la urma dak cineva face acest lucru o data mai mult k sigur o va face si a doua oara si de cate ori i se va ivi ocazia.

    0
    1

  • nina pe 11 Feb 2010, 09:07
    NU

    Sa ierti = o ''sansa'' de a fi din nou inselata, suferinta innabusita si neancredere continua.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod