Identifica semnele unei relatii nefericite

A simti daca esti fericita intr-o relatie este un lucru foarte simplu. Sentimentul de siguranta si cel de incredere merg mana in mana si sunt cat se poate de naturale. A-ti da seama insa...
A simti daca esti fericita intr-o relatie este un lucru foarte simplu. Sentimentul de siguranta si cel de incredere merg mana in mana si sunt cat se poate de naturale. A-ti da seama insa daca te afli intr-o relatie nefericita, poate fi un pic mai mult decat dificil. In unele cazuri, semnele unei relatii nefericite pot trece neobservate. O relatie in care nu esti fericita poate cauza mult stres si, de cele mai multe ori, suferinte psihice, acestea insemnand de la sentimente ranite, senzatia de pierdere de timp si uneori pana la teama de pierdere a propriei constinte de sine.

A identifica semnele unei relatii nefericite este unul dintre primii si cei mai importanti pasi pentru luarea unei decizii corecte. In urma acesteia, viata ta se poate schimba semnificativ. Cele mai evidente semne ale unei relatii nefericite sunt cele care iti cauzeaza suferinta psihica.
Aceasta se poate manifesta in diferite forme, precum: stari de furie, nervozitate si instabilitate emotionala.

Intuitia are un rol foarte important in identificarea acestor semne. Nu ignora presentimentele, daca acestea incearca sa iti transmita un semnal de alarma. Daca nu te simti confortabil intr-o relatie, acest lucru se simte si se si vede. Corpul tau emite semnale care te atentioneza ca ceva nu este in regula cu partenerul tau.

Unele persoane care au predispozitie catre relatii nefericite fac parte din categoria celor foarte grabite. De exemplu, ele vor sa se mute impreuna dupa numai o saptamana de relatie. Iti verifica telefonul, se enerveaza cand iesi cu prietenii? Iata alte doua situatii care ar trebui sa iti dea de gandit. Oricat de mult se presupune ca te iubeste, nu are niciun drept asupra persoanei tale. Indiferent daca va casatoriti sau nu, esti si o sa ramai singurul tau stapan.
Scuzele nu isi mai au rostul in cazul in care cuvintele au fost inlocuite cu actiuni violente.

Cu siguranta va gasi diverse modalitati ca tu sa termini orice legatura cu amicii, prietenii, familia sau orice persoana care iti este apropiata.  Indiferent de situatie si de cei cu care te intalnesti, totul in mintea lui se va transforma in paranoia. Urmareste-l cum se comporta cu ceilalti, de la familie la prieteni si cunoscuti, astfel incat sa iti dai seama cum este de fapt. Cu tine poate sa fie foarte atent si foarte afectuos, in special la inceputul relatiei, dar fi sigura ca isi va schimba comportamentul daca observi ceva ciudat in relatia lui cu ceilalti. Daca ii desconsidera pe altii, acelasi lucru il va face si cu tine.

Fluctuatiile de comportament sunt unul dintre cele mai clare semne ca esti implicata intr-o relatie nefericita. Daca si familia si prietenii iti spun acelasi lucru despre el, atunci ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face planuri de viitor.
Uneori este nevoie de ajutorul unor persoane din exterior ca sa iti dai seama langa cine stai de fapt. Greselile, odata admise, ii vor da impresia partenerul tau ca se poate purta asa cu tine tot timpul. Un comportament violent este foarte greu sau chiar imposibil de schimbat.

Daca decizia de despartire este de comun acord, atunci cu siguranta procesul va fi mult mai usor. In cazul in care decizia iti apartine doar tie, atunci ai nevoie de un plan bine pus la punct. Fa-ti ordine in ganduri si incearca sa iti analizezi partenerul cat poti de obiectiv. Fii sincera cu tine si gandeste-te daca intr-adevar ai nevoie de el ca sa mergi mai departe. Fa-ti o lista cu lucrurile care ti-au adus satisfactie in aceasta relatie si cele care te-au facut nefericita.

Daca sentimentele tale sunt foarte puternice si simti nevoia sa ii mai dai o sansa partenerului tau, atunci discuta cu el si propune-i sa mergeti la o sedinta de terapie de cuplu.
Daca nici acesta optiune nu poate fi luata in calcul, atunci chiar trebuie sa iei o decizie, tu si numai tu. Nu uita ca o relatie sanatoasa presupune demnitate si respect.

Indiferent ca ai iesit sau nu cu inima putin sifonata din aceasta relatie, incerca sa revii la fostele tale pasiuni si nu uita ca familia si prietenii iti vor fi alaturi, orice s-ar intampla. Inscrie-te cu cea mai buna prietena la un curs de dans, fa-ti timp numai pentru tine si experimenteaza lucruri noi. Dupa o perioada, iti vei da seama de faptul ca incheierea unei relatii nefericite iti poate schimba definitiv cursul vietii.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aurora pe 1 Oct 2012, 16:38
    raluca

    raluca uite eo stau de 2 aproape 3 cu un baiat de 20 de anii si niki ai mei nu prea vrea sa stau cu el problema varstei si asteptarea dar tu ca stai cu el de un an de zile si vb cu fete la tel si ati ascundee ai grava situatia eo cu perietenul meu nu neam permis niki o data sa vb cu fete sau baietii la tel an primul rand se supara si ei gelos si eo la fel dar eo as crede bne sa ai pui punct daca vrea sa mai vb cu tne sai spui parelile tale si si regulire tale cred ca tio fost de folos ast ras tau :)

    0
    0

  • lola pe 28 Sep 2010, 22:42
    hola

    ai foarte mare dreptate,eu am trecut prin multe si mai trec!eu sant o persoana foarte puternica dar nu am puterea unde trebuie....si continuu pana o sa am

    1
    0

  • raluca pe 11 Ian 2009, 21:58
    vreau un sfat va rog

    eu am 15 ani aproape...sunt cu un baiat de 1 an de zile.parinti mei nu sunt de acord de cand au aflat dar noi am continuat sa vb si sa ducem relatia mai departe ne iubim foarte mult la sc este mereu langa mn ma tine in brate ma saruta....dar avem si multe prb...din cauza ca este un baiat foarte dragut multe fete umbla dupa el...iar el de multe ori le baga in seama si eu sunt geloasa...dar din cate am inteles eu ...eu nu am voie sa fiu geloasa dar el da..demulte orii iese cu fete pe afara vb demulte ori cu fete la tel..si ma deranjeaza asta ..odata avea nr la o tipa in tel si vb des la tel...mia ascuns acel nr nu mia sp de el si telu nu prea mil mai dadea ca inainte...odata lam prins cu minciuna si mia recunoscut...dar a sp k nu are nik q acea tipa.....pe mn m,a deranjat foarte mult ca ma mintit...si de unele ori sp lucruri care ma dor....el in vara sar putea sa pl in it la mama lui...pt k el aici sta cu tatal lui...cum sa fac sa il tin aici???????? un sfat plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    0
    1

  • elena pe 5 Iun 2008, 11:14
    gigolo

    Barbatul pentru care mi-am stricat linistea si cei mai frumosi este foarte influientabil.Avem un copil.Nu trece un an fara sa fiu torturata de prezenta unei noi cuceriri.Bineinteles ca nu recunoaste nimic.L-am urmarit de nenumarate ori vrand sa cred ca numai mi se pare.Insa nu a fost asa...Are derapaje nenumarate. Totusi cred ca ma iubeste fiindca se intoarce la mine.Nu stiu de ce este gelos !?Nu-i ofer motive fiindca il iubesc foarte mult.Am ajuns sa-i verific telefonul /mailul si uneori recunosc ca trimit sms unor ,,cuceriri".Ce pot sa fac?Cum sa procedez?

    0
    1

  • irina pe 4 Iun 2008, 16:59
    asa e

    noi femeile vrem sa fim mai libertine,eu una sunt o libertina,plina de energie si fac ce vreau si ce cred eu ca e bine,sunt tanara si imi permit tot ce vreau cand vine vorba de libertate.am si o relatie frumoasa cu un barbat mai mare decat mine cu 7 ani dar ma intelege si ma iubeste asa cum sunt eu si e de acord cu mine in orice fac,deci fetelor gasiti-va barbati care sa va iubeasca asa cum sunteti....fiti libere.....faceti ce doriti...nu se merita sa indurati....bafta

    3
    0

  • iuli pe 2 Iun 2008, 16:33
    blegutzelor

    femeile sunt tare blegi cateodata in fata barbatilor.... eu nu pot sa inteleg cum de faceti atatea compromisuri.....inainte de a te lega la cap cu vreun specimen gandeste-te bine, lasa la o parte orice alt aspect, daca vezi ca e super posesiv si gelos, sau mai ales violent.......ciao, saluta-l ca nu e a bine da-ti seama ca daca la inceputul relastiei e asa, dupa trecerea anilor aceste atribute se vor inteti

    0
    0

  • annn pe 2 Iun 2008, 10:58
    Adevarat!!

    Cat adevar.....vreau sa gasesc si eu cartea asta de care zici gala.....chiar am nevoie.....stau langa un maipulator......de 10 ani....am trecut prin toate etapele mentionate in articol........nasol....

    0
    0

  • Lilia pe 2 Iun 2008, 00:27
    am nevoie de un sfat

    Sunt intro relatie de 4 ani cu cineva mult mai mare decit mine cu 15 ani.Stiu forte bine ca intro zi o s ase termine totul si sunt constienta de asta dar nul pot lasa nu ma pot desprinde de le..CE SA FACCCCC

    0
    1

  • koranik pe 31 Mai 2008, 12:54
    am o relatie ciudata

    sunt implicata intr-o relatie de aproape 4 ani. a fost o relatie grea: la inceput parintii mei nu au fost de acord, dar noi nu am renuntat. Desi la inceput nu eram de acord cu parintii mei acum incep sa imi dau seama ca au dreptate pe anumite planuri. La inceput, dragoste mare, cu bipuri, vb la telefon ore. Cu timpul insa , am vazut cat este de gelos, nu accepta plecarile mele, si anume cursuri pt cariera mea, in care zice ca ma sustine. Nu stiu daca din egoism ca eu plec si el ramane la munca, sau pentru ca pur si simplu este posesiv. De asemenea, cand are el probleme trebuie sa il inteleg, cand insa am eu probleme, de care nu duc deloc lipsa, daca are si el greutati in acelasi timp ale lui sunt mai importante. Sau daca in perioade in care sunt stresata, nu ma comport perfect caci uneori nu pot fi la fel de atenta cu el, e mare problema. Parintii mei nu il accepta nici acum. Din punct de vedere sexual, nu ma pot plange. intre noi exista o pasiune nemarginita. Problema este insa aceea ca eu am inceput sa vreau libertate, nu prea mai vreau sa vorbesc cu el la telefon, am inceput sa ies mult cu prietenii fara ca el sa stietocmai pentru ca este foarte posesiv, planurile de viitor nu mai cred la fel de mult in ele. Nu il mai prezint ca prietenul meu in societate in noile mele grupuri de prieteni. Cu toate astea nu ma pot desparti de el. Imi e frica sa o fac, si nu pot concepe ziua de maine fara el. Nu stiu ce simt pt el, caci in unele momente nu vreau sa mai existe prntru mine, iar in alte momente nu m-as desprinde din bratele lui...imi e tare gru si nu vreau sa prelungesc agonia!

    1
    0

  • Lorelei pe 31 Mai 2008, 09:18
    Adevarat

    O astfel de persoana am cunoscut de doar doua luni de zile si inca din a treia zi de conversatie s-a oferit sa faca un drum lung peste ocean pentru a veni sa ma cunoasca, mai apoi, dupa nici doua saptamani a facut prima criza de personalitate, si are varsta de 32 de ani, varsta la care nu te-ai astepta sa mai treaca prin fluctuatii si impulsivitati adolescentine. Motive s-au gasit, caci poate gasi usor, si iata ca s-a ajuns pana la a sterge orice data de contact a mea, dupa ce in prealabil m-a criticat intens; transforma realitatea intr-un cosmar al sau, paranoia, clar... Pot spune ca am facut experienta asta de la inceput si m-am lamurit cu cine am de-a face, nu merita acordate sanse unui om care ti-ar face viata amara, fara doar si poate. se cunoaste cand esti nefericita, asta transpare prin tot ce faci, ca sa nu mai zic ca nu-i poti face pe altii fericiti decat daca esti tu fericita.

    0
    0

  • gala pe 31 Mai 2008, 08:29
    Manipulatori

    Ce scrie-n articol aduce foarte mult cu idei din cartea pe care o citesc in prezent: "Manipulatorii si dragostea", autoare Isabelle Nazare-Aga. (De la ed. Niculescu, s-ar putea s-o mai gasiti la biblioteci.) O astfel de relatie toxica mi-a otravit 8 ani de viata (si continua); doar multumita cartii acesteia am realizat de ce ma simteam nefericita in relatie, fara a putea enunta exact problemele care-mi determinau starile respective. In carte sunt amintite principalele 30 caracteristici ale unui manipulator... Citirea ei va va ajuta mai mult decat acest articol care nu poate detalia si, din pacate, nu convinge. Nu denigrez articolul, va rog sa n-o luati asa! Succes in gasirea cartii. ("Manipulatorii sunt printre noi", de acelasi autor, pt.cine are noroc s-o gaseasca si are probleme cu asemenea personalitati si-n alte arii ale vietii).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod