Fostul si actualul iubit... prieteni?

Exista si astfel de situatii, in care actualul iubit este foarte bun prieten cu fostul tau iubit. Poate nu foarte buni prieteni, dar au o relatie decenta. Ar trebui sa te ingrijoreze...
Exista si astfel de situatii, in care actualul iubit este foarte bun prieten cu fostul tau iubit. Poate nu foarte buni prieteni, dar au o relatie decenta. Mai ies la o bere, mai urmaresc un meci de fotbal impreuna... "indeletniciri masculine", la care, uneori, participi si tu. Ar trebui sa te ingrijoreze aceasta amicitie? Poate ea afecta in vreun fel, in mod negativ, actuala ta relatie de dragoste?

Acum ceva timp, nu concepeam nici relatia de amicitie dintre mine si fostul iubit, ce sa mai zic de o eventuala prietenie intre actualul iubit si fostul? Dar timpul a trecut, m-am maturizat (asa zic unii) si am realizat ca nu este un lucru atat de rau ca doi oameni sa se mai salute, din cand in cand, si sa mai intrebe de sanatate. In ceea ce priveste "situatia" pe care o dezbatem acum, inca mai am dubii...

Exista cazuri in care fostului iubit ii face placere sa fie in preajma ta. Acest lucru depinde, intr-o oarecare masura, si de tine. Importanti sunt si termenii in care s-a incheiat relatia voastra de dragoste: ati ramas amici sau nici nu va suportati unul pe celalalt. In cea de-a doua varianta, prietenia dintre cei doi barbati din viata ta, unul reprezentand trecutul, iar celalalt prezentul si, posibil, viitorul, ar putea sa iti creeze probleme.

Daca ai ramas prietena cu fostul iubit, adica va mai salutati din cand in cand si mai iesiti la un suc impreuna, bineinteles, si cu alti amici, inseamna ca nu mai exista sentimente profunde, cel putin din partea ta. Prin urmare, nu cred ca ar fi o problema ca acesta si actualul tau prieten sa lege o amicitie "nevinovata", care sa implice doar simple iesiri, sub atenta supraveghere a ta, poate.

Pot fi situatii in care fostul iubit iti sta in preajma si din alte motive, care ar putea sa iti afecteze, in mod negativ, actuala relatie. Se poate imprieteni cu actualul iubit pentru ca mai are sentimente de dragoste fata de tine si nu vrea sa te piarda, dar prefera sa nu distruga ceea ce exista intre voi, acesta prietenie platonica; poate exista si varianta in care fostul are un "plan diabolic" de a-ti distruge noua relatie de dragoste si asta nu neaparat pentru ca te vrea inapoi, ci merge pe ideea "daca nu ai fost cu mine, sa nu mai fii cu nimeni".

Este foarte important sa stabiliti, inca de la inceput, limitele in cele doua relatii: sa ii pui in vedere fostului iubit ca intre voi nu mai exista decat o simpla relatie de amicitie si nimic mai mult, si sa te asiguri ca a priceput acest lucru, iar actualului iubit sa ii explici ca acesta prietenie cu fostul tau iubit nu trebuie sa puna in pericol relatia dintre voi doi.

Dar ce faci cand nu te impaci cu ideea acestei prietenii dintre cei doi? Pur si simplu, nu ti se pare normal ca doi iubiti, fostul si actualul, sa se intalneasca si sa aiba, poate, ca subiect de discutie persoana ta. Aici, trebuie sa recunosc, depinde de bunul simt al celor doi, iar tu esti o persoana care stie cum sa isi aleaga iubitii, nu?

Nu ar fi etic, din partea lor, sa se imprieteneasca doar pentru a povesti sau a incerca sa afle care sunt preferintele tale in materie de dulciuri sau, mai grav, pozitii de sex. Exista si astfel de cazuri, sa le zicem izolate. Dar sa nu intram in astfel de detalii...

In cazul in care nu poti, nici in rupul capului, sa accepti amicitia celor doi, ii aduci la cunostinta actulului iubit, spunnadu-i, clar si raspicat, ca te deranjeaza aceasta noua legatura si veti gasi, in mod singur, o solutie. Importanta, ca in orice relatie, este comunicare, spune ce te doare, ce te deranjeaza, ce iti place si ce iti displace.

Mai poate exista o alta situatie, asta in cazul ai tu o placere, sa ii spun, "bolnava". Esti foarte nehotarata si nu stii pe care dintre cei doi sa il alegi. In primul rand, nu ar fi onest, din partea ta, sa ii faci pe cei doi sa lege o prietenie doar pentru a-ti fi aproape si pentru a te ajuta sa te decizi care este candidatul ideal pentru postul de iubit. Ar fi culmea sa pleci cu ambii intr-o excursie si sa ii supui unor teste. Nu este o idee tocmai buna, mai ales ca ai putea sa ii pierzi pe amandoi.

In concluzie...


Pana la urma, nu trebuie sa o consideri o tragedie, aceasta amicitie dintre fostul si actualul iubit. Important e sa stabiliti niste limite, prin care, daca le respectati, poate fi creata o situatie "suportabila". Si nu uita, o relatie de dragoste implica doua persoane, doar doua!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raluca pe 6 Aug 2012, 02:02
    nu se metita

    in cazul meu trecutul nu a fost lamurit si nici finalizat in termeni de decenti pt ca nu s a vrut,m am trezit dupa 10 ani ca fostul tot vroia sa fim amici,din cate mi am dat eu seama nu prea vroia amicitie,pt ca era destul de clar ca nu i trecusera pandaliile,cred ca avea un plan diabolic de aburire ,pt ca ma mai aburise de 2 ori in trecut pana cand am plecat singura,nu trebuie sa va faceti iluzii,un om care incheie o relatie civilizat si care mai are un dram de bun simt ,vede ca nu i si are rost o amicitie si nu ti cere mailuri sau nr de telefon,dar sunt o multitudine de TICALOSI,(PERSOANE CARE VOR SA INCURCE O FATA SI SA I DISTRUGA VIATA S O MANIPULEZE S O INJOSEASCA, SA I FACA UN COPIL SI S O CONDITIONEZE ASTA SE INTAMPLA CAND TE INCURCI CU UN OM PREFACUT ,CARE PARE CA VREA O FAMILIE DAR DE FAPT TE DISTRUGE )SI AJUNGI SA VISEZI CAND AJUNGI LA PENSIE SI POATE SCAPI DE IDIOT.Stiu ca nu are legatura cu subiectul dar dupa ce te desparti de cineva trebuie sa te uiti cu 7 ochi ,sunt tot felul de oportunisti care te miros ca esti disperata sa ai o familie ,si tu devii oarba si nu vrei sa vezi,NU EXISTA AMICITIE CU UN FOST PT CA MEREU VOR MAI FII SENTIMENTE ,NU EXISTA AMICITIE NICI CU UN BARBAT PE CARE L AI REFUZAT PT CA TI AI DAT SEAMA CA ESTE O PACALEALA,BARBATII SUNT DE UN EGOISM CRONIC,NICI A ALTUIA SA NU FII ,NICI A LOR CA S AU SATURAT DE TINE SAU AU GASIT PE ALTA.SPIRITUL CONCURENTIAL AL BARBATULUI ESTE INCA TREAZ ,UNII TRAIESC TOT IN COMUNA PRIMITIVA) Asa este trecutul este trecut si trebuie lasat acolo unde ii este locul in trecut,si asa este dezgroparea trecutului nu este cea mai buna idee ,cea mai proasta idee,fostul prieten a dezgropat trecutul,a iesit o panarama,i am trimis multe mesaje de razbunare si tot el se mira ca cat o sa mai dureze asta, am aruncat tot ce mai aveam de la el probabil trebuia sa le arunc de mult,mai am 2 carti si un lant si nu stiu ce sa fac cu ele.cartile sincer i le as baga pe gat ,le donez si asta e,dezgroparea mortilor din trecut este dureroasa si inutila,sunt barbati care nu pot uita trecutul sau mai rau traiesc in trecut,si nu si dau seama ca nu e bine asa ,TRECUTUL E TRECUT SI TREBUIE LASAT ACOLO UNDE II E LOCUL,

    0
    0

  • carmenella pe 4 Feb 2010, 01:56
    nu cred ca se merita

    deoarece trecutul e trecut si daca nu e rezolvat in termeni cat de cat decenti,poate sa afecteze viitorul relatiei.Cel mai bine ar fi sa nu se pastreze nici macar o relatie de amicitie,deoarece, exista riscul ca cealalta persoana sa mai intretina sentimente, si cea care a initiat despartirea sa nu mai detina niciun fel de sentiment,in afara de cel de respect al unei fiinte umane.Dcei concluzia ar fi NU!.TRECUTUL E TRECUT,SI TREBUIE LASAT ACOLO UNDE II ESTE LOCUL.Sau cum spune un proverb"nu dezgropa cadavrele ca miros..."

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod