Felul în care partenerul tău se comportă cu mama lui afectează relația voastră. 8 semnale de alarmă

Relația pe care o avem cu părinții noștri are implicații adânci. Ne influențează personalitatea, dar și modul în care abordăm relațiile amoroase.
Specialiștii consideră de relația unei femei cu tatăl său și a unui bărbat cu mama sa afectează modul în care aceștia se comportă în viața de cuplu. Iată ce îndică modul în care partenerul tău se comportă cu mama sa, potrivit psihoterapeutului Tracey Cox, citat de dailymail.co.uk:

Își urăște mama

Numeroși terapeuți consideră că un bărbat care își urăște mama urăște toate femeile. Dacă întâlnești un bărbat care își ridiculizează constat mama, fie în față, fie atunci când nu este prezentă, nu o respectă sau o umilește, ar trebui să fugi cât te țin picioarele. Dacă nu o place și nu o respectă, sunt șanse mari să facă același lucru și cu tine. Cu cât ura este mai mare, cu atât mai toxic este efectul asupra relației voastre.

Comunică anormal de mult cu mama sa

Este dificil de definit ce înseamnă un contact exagerat cu mama lui, pentru că depinde de numeroși factori. De exemplu, dacă mama sa este în vârstă sau bolnavă, este firesc să vorbească foarte des cu ea sau să o viziteze constant.
Dar de multe ori este evident când un bărbat are o relație exagerat de apropiată cu mama lui. Va întrerupe orice activitate ca să-i răspundă la telefon, iar adesea pleacă de lângă tine atunci când vorbește cu ea. Cu cât relația este mai strânsă și cu cât mama sa este mai sufocantă, cu atât el se va simți mai vinovat și va încerca să ascundă de tine tot ceea ce face pentru a o mulțumi.

Mama sa îl tratează ca pe un soț, nu ca pe un fiu

Dacă ai văzut în realitate un astfel de comportament, probabil știi cât de tulburător poate fi. Acest lucru se întâmplă când soțul ei fie a plecat, fie a decedat, iar fiul a fost forțat să ia locul protectorului. Îl va lua de braț atunci când merg pe stradă, lăsându-te pe tine în urmă. Se va aștepta să o însoțească la evenimente și să ia decizii în locul ei, pe care le-ar lua în mod normal un partener. Mama sa va avea un comportament gelos atunci când sunteți împreună, considerând că i-ai luat locul.

Tu și mama lui sunteți complet diferite

Dacă a avut o relație bună cu mama sa, este foarte probabil să aleagă o parteneră de viață care are același tip de personalitate ca ea. Dacă mama sa a fost casnică și avea grijă ca tatăl său să fie permanent mulțumit, probabil că va fi atras de o femeie cu valori tradiționale, fericită să stea acasă și să aibă grijă de familie.
Dacă mama sa este o femeie de succes, orientată asupra carierei, își va dori o parteneră ambițioasă și independentă. Toate acestea indică faptul că partenera potrivită este o femeie care are aceleași principii și valori ca mama sa. Iar dacă tu și mama lui sunteți complet diferite, este un semnal de alarmă, care arată că ceva nu este în regulă.

Mama lui critică tot ce face el

O mamă bună se va asigura că fiul său știe că este iubit necondiționat și este acceptat așa cum este. În schimb, dacă ea îi critică orice decizie, el va deveni slab din punct de vedere emoțional și dependent de aprobarea ei. Insistă ca el să facă ceva rezonabil, dar cu care mama sa nu este de acord. Dacă ea câștigă, este un semn că relația voastră va avea de suferit pe termen lung.

Se teme de mama lui

Teama de un părinte nu este naturală și înseamnă, inevitabil, că la mijloc a fost un tip de abuz, fizic sau psihic. Dacă mama sa a avut probleme cu gestionarea furiei sau l-a pedepsit des atunci când era mic, un bărbat poate deveni anxios și precaut.
De asemenea, poate deveni o persoană care face pe plac altora, de teama de a nu fi respins. Iar dacă se teme de mama sa, cel mai probabil o și disprețuiește, sentimente care se pot manifesta apoi și în relațiile sale amoroase.

Mama sa nu este de acord cu relația voastră

Indiferent dacă este o mamă bună sau nu, dacă nu ai "aprobarea" ei, relația voastră va avea de suferit. Cele mai multe persoane se întâlnesc regulat cu părinții, iar reuniunile de familie sunt inevitabile. În acest caz, tensiunea dintre tine și mama sa va deveni stresantă pentru voi, dar și pentru restul familiei. Dacă este dedicat relației voastre, va reuși să se impună și să te susțină în orice situație. Dar dacă nu este pe deplin convins de viitorul vostru împreună, nu se va strădui să-ți ia apărarea.

Mama lui nu are încredere în tine

În acest caz, mama lui nu are încredere în tine: va aduce mâncare gătită pentru că nu are încredere că îi vei hrăni așa cum trebuie fiul, te va instrui constant să faci lucrurile așa cum îi plac lui, îți va spune cum să-ți crești copiii și va încerca să te transforme într-o variantă a ei. Dacă partenerul tău nu te susține, sau mai grav, consideră că ar trebui să fii încântat că primești sfaturi, atunci vei fi mereu pe locul doi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod