Fă-ţi un plan pentru anul acesta: 8 trucuri ca să-l ţii lângă tine

Eşti multumită de modul în care decurge relaţia voastră şi îţi doreşti să menţii flacăra iubirii, dacă se poate, pentru toată viaţa. Psihoterapeutul Lena Rusti te invaţă mici trucuri care-l vor ţine lângă tine!

Eşti multumită de modul în care decurge relaţia voastră şi îţi doreşti să menţii flacăra iubirii, dacă se poate, pentru toată viaţa. Psihoterapeutul Lena Rusti te invaţă mici trucuri care-l vor ţine lângă tine!

 

1. Ascultă!

Chiar dacă ai mai auzit asta de un milion de ori, niciodată nu e suficient. Uităm foarte uşor cât de important este să fii cu adevărat conectat la celălalt, să încerci să înţelegi cum vede el lucrurile şi să îl ajuţi să le vadă că tine. Ascultându-l se va simţi susţinut, apreciat, iubit.

Şi atunci va găsi tot ce are nevoie alături de tine.

 

2. Nu te aştepta să îţi citească gândurile!

Dacă ai ceva de spus, spune. Nu oricum, găseşte momentul potrivit, dar nu uita să comunici direct. Dacă asumăm că poate ştie, că era normal să îşi dea seama, că mai bine ne prefacem că nu s-a întâmplat, rişti să creezi precedente care să altereze relaţia.

 

4. Fii ludică!

Jocul deschide căi sigure de a trezi interesul, dorinţa şi curiozitatea celui de lângă tine. Găsirea jocurilor şi implicarea în ele te va ajuta şi pe tine să fii mai prezentă în relaţie.

Jocul nu înseamnă în fiecare zi efort mare şi complicat. Dimpotrivă, uneori un simplu text prin telefon e suficient, alteori o mică surpriză. Ideea este să găseşti ritmul prin care să îl poţi obişnui cu asta, astfel încât să nu ai surprize neplăcute prin reacţia lui. Odată ce îl vei aduce în starea potrivită, va deveni la rândul său dependent şi doritor de joacă.

 

3. Nu folosi dependenţa ca pe o armă!

Chiar dacă este o relaţie atât de importantă pentru tine încât nu te vezi decât în ea, nu o ajuţi cu nimic dacă îţi sufoci partenerul. Cine nu are aer începe să caute o sursă de aer şi nu cred că vrei asta.

 

5. Fii misterioasă!

Comunică, dar nu te comunica în toate cele. O notă de mister e o reţeta sigură pentru un bărbat, căci va simţi mereu că a rămas ceva care trebuie cucerit, ceva care să îl incite şi să îşi dorească să fie în continuare cu tine. Doar cu tine.

 

6. Construieşte viaţa socială cu el, dar apreciază momentele în doi!

Acest lucru va crea legături dincolo de voi şi şansa de a va simţi bine nu doar când sunteţi singuri, ci şi împreună cu ceilalţi. Şi atunci relaţia devine în mod firesc una stabilă, implicată.

 

7. Fă-te remarcată în mod natural când sunteţi împreună!

Pentru un bărbat, aprecierea pe care ţi-o dau cei din jur este esenţială.

 

8. Susţine-l, dar fără a deveni patetică

Bărbaţii au nevoie de încurajare, dar nu de pe o poziţie de superioritate.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sonya pe 13 Feb 2012, 03:41
    fetelor...

    Mie personal mi s-a parut un articol bun... o relatie reprezinta si ea intr-un fel o inestitie pe termen lung... eu stiu ca suna bine ...dom`le daca ma iubeste eu n-am nevoie de siretlicuri sa-l tin langa mine dar nu e chiar asa... in orice relatie la un momentdat intervine monotonia...eu personal am o relatie de 3 ani de zile si locuim impreuna de 2 ani si jumatate deci nu mai e chiar ca la inceput...daca amandoi am fi de parere ca dom`le nu mai e ca in prima luna deci s-a stins flacara pasiunii , hai sa ne despartim n-am ajunge nicaieri. Relatia s-a maturizat , ne-am obisnuit unul cu celalalt dar asta nu inseamna ca eu tre` sa arat ca o buha pt ca dom`le sunt in concediu, sau sa pun 10 kile pe mine pt ca mi-e lene sa mai alerg sau ca el nu imi mai aduce flori ca doar deja m-a cucerit si nu mai e cazul sa se straduiasca...o relatie trebuie reinventata si presupune dragoste, efort sustinut si respect reciproc... parerea mea...

    1
    0

  • tzutzk pe 3 Ian 2012, 01:03
    unele amanunte nu sunt chear ok

    eu consider ca dragoste nu se controleza....nu tii linga tine pe cineva daca peersoana data nu te mai iubeste da poate ii trezesti ineresul prin jocuri dar nul faci sa te iubesca din nou...Important ca sa fim sinceri intro relatie si sa spunem exact ceia ce gindim...da este nevoe de putin mister dar cu limite...Prtueste ceia ce ai ca intro zi ai putea sa pierzii!!!!!

    7
    1

  • Diana pe 2 Ian 2012, 17:12
    articol bun

    Astfel de subiecte sunt special facute pentru femei, deoarece pentru barbati acest subiect nu prea prezinta interes si nici nu vor cauta astfel de subiecte, deci un subiect adaptat pt barbati nu ar fi fost citit. 2. Barbatii mai pot fi si tinuti langa tine, chiar daca deranjeaza exprimarea. Asta e adevarul. Altfel cum se explica schimbarea comportamentului unui barbat dupa un anumit timp- sa zicem dupa ce a iubit sincer? deci trebuie sa mai facem anumite eforturi de a arata bine in continuare, de a fi atragatoare, de a fi draguta. Bravo celor care sunt deja astfel si nu considera ca trebuie sa faca ceva pt a-si tine barbatul alaturi...logic, pentru ca fac deja asta!

    2
    1

  • basilio pe 2 Ian 2012, 14:12
    titlu prost - continut bun

    e unul dintre acele titluri care enerveaza; insa presupunand ca el deja e Mr. Perfect trebuie sa-ti dai si tu silinta sa fii cat mai buna (eu consider ca asta e o lege a evolutiei umane). replica „cine ma place, ma place cum sunt” are si o samanta de adevar, insa a inceput sa fie folosita ca scuza pt cele/cei care au un defect si le este lene sa-l corecteze.

    0
    1

  • Dyutza_003 pe 2 Ian 2012, 12:07
    Buna

    Foarte corect, Ana. Nu ,,tii" langa tine un barbat, ca nu-i un caine sa-l legi si sa-i dai drumul cand vrei. Sfaturile sunt bune, dar totusi, cand esti iubit cu adevarat, nu trebuie sa te schimbi si sa aplici o mie de tactici si siretlicuri ca sa nu-ti pierzi partenerul. Odata ce nu va mai leaga nimic, sau el nu mai este atras de tine-lasa-l sa plece, nu tre' sa umbli ca o disperata din urma lui, nu faci decat sa te auto-ranesti, cel ce nu mai iubeste, ramine indiferent fata de toate staruintele depuse. Viata merge inainte, e aiurea sa cersesti iubire sau s-o dobandesti cu ,,forta".

    7
    0

  • ana pe 2 Ian 2012, 05:40
    aiurea

    cand o sa apara niste subiecte interesante de tipul:"cum faci sa O tii langa tine?" Cred ca nu e nevoie sa faci nimic din toate astea,nu trebuie sa stam sa ne stresam cu toate prostiile ca sa tinem "comoara"langa noi.In primul rand pt ca daca o perosana ne iubeste,sta cu noi fara sa punem in practica ceva anume si in al doilea rand pt ca e frumos sa faca ei perosana de langa noi eforturi....degeaba facem noi daca barbatul nu mai are chef de tine,nu te mai iubeste...putem sa stam si-n cap.facem ce simtit,spunem ca gandim,nu ne programam ideile ca sa nu se supere iubitul.e urat sa spui:"sa-l tii langa tine'..de parca ar fi un obiect,de parca el nu ar avea nimic de spus,nicio idee,nicio opinie.de ce ar sta cineva cu o persoana care poate nu mai simte nimic?nu trebuie sa atarnam la nimeni,sa tinem pe nimeni,sta daca vrea,daca nu vrea,pa.asta e,viata merge inainte.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod