Efortul relatiilor

Doar pentru ca suntem creati din iubire absoluta, nu inseamna ca o si putem incorpora foarte usor in relatiile noastre. Nimic nu ne sporeste capacitatea de a intrupa marea iubire de a invata sa-i acceptam pe ceilalti cu toate ca diferentele si limitarile lor, mai ales atunci cand ele ne ating punctele emotionale sensibile.

Nu exista nimic mai eficient decat o relatie pentru a ne arata unde suntem inghetati si inchisi, unde ne este greu sa intram in contact, unde ne e cel mai frica si unde refuzam sa acceptam ceea ce se afla acolo. Nimic nu ne aduce atat de repede la suprafata rana esentiala, expunand toate modurile in care ne mai simtim neiubiti sau nedemni de iubire. Relatiile umane ofera cel mai bun "test" referitor la cat de vindecati, intregi sau mature din punct de vedere spiritual suntem cu adevarat.

De obicei, cand ne inchidem in cadrul realtiilor, o facem pentru ca ranile emotionale ale celeilalte persoane ne-au activat rani proprii, pe care nu le putem tolera.
Furia partenerului, poate determina trezirea fricii proprii, profunde de a fi respinsa. Daca nu poti infrunta teama, te inchizi in tine cand el este nervos.

Asadar, pentru a fi prezent si a ramane deschis fata de partenerul tau in momentele dificile, trebuie sa tii propriile probleme emotionale in constiinta si dulce intelegere. Daca poti face fata fricii tale, atunci poti face fata si furiei sale. Vindecarea ranii din iubire inseamana eliminarea ei pentru totdeauna; in schimb inseamana ca noi castigam o oarecare eliberare de influenta sa asupra noastra.

De fiecare data cand te inchizi in fata cuiva, aceasta este o oportunitate de a-ti infrunta rana si de a vedea unde esti inchisa cu tine insati. Dorinta de a-ti infrunta propria inchidere este cheia care iti permite sa ramai deschisa, atat fata de tine insati, cat si fata de persoana care-ti provoaca durerea.


Daca tu si partenerul tau invatati sa vorbiti impreuna despre locurile ranite care dau nastere reactiilor voastre emotionale, asta te va ajuta sa ramaneti mai treji cand ranile va sunt activate. Constientizarea ranii celuilat, legata de "a iubi" si "a fi iubit", ajuta o relatie sa devina mai profunda, mai vie, mai intima. Daca invatam sa stapanim suisurile si coborasurile turbulente ale iubirii relative, devenim mai tolerani, mai intelegatori, mai umili, mai intelepti. Prezenta autentica a iubirii presupune intalnirea dintre El si Tu.

Jocul relatiilor

Oricat de minunat este sa primesti iubire direct de la sursa absoluta, acest aspect nu diminueaza in niciun fel placerea deosebita si semnificatia de a impartasi exprimarea umana, cand straluceste printr-un zambet, o privire sau prin contactul energetic al inimilor, mintilor si mainilor.
Iubirea intima, personala nu este doar o reflectare pala a iubirii absolute, ci o extensie a ei.

Pana la urma, sursa absoluta nu are ochi expresivi in care sa privim, care sa ne umple de caldura si tandrete. Si doar corpurile umane pot simti toate nuantele atingerii. Doar in jocurile sexuale cei doi poli ai existentei- spirit si trup, masculin si feminin, cer si pamant, frumos si bestie- se alatura intr-o uniune completa a corpurilor.

Doua persoane pot pronunta cuvintele sacre "iti vad frumusetea" sau "te iubesc pentru ceea ce esti". Iubirea plina de suflet, personala capacitatea de a pretui si a raspunde frumusetii noastre unice- este o bucurie pe care putine placeri lumesti o pot egala. Deschidera neinsufletita, neconditionata este cu siguranta esenta iubirii si cea mai mare posibilitate a ei.


"Trebuie sa te indragostesti de cel din inima ta", spune invatatorul Poonja. "Atunci vei vedea ca el a fost mereu acolo, dar tu ai vrut altceva. Poti gusta din fericire, uita de toate celelalte arome si gusta vinul servit in tine insuti." Caldura si deschiderea din nucleul nostru este cel mai intim iubit, care ne este mereu prezent si in bratele caruia putem in sfarsit san e gasim linistea.

EF Publishing.">
#/text
/b>
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod