E posibil să rămâi mereu îndrăgostită? Motivul pentru care unele relații se degradează în timp

E posibil să rămâi mereu îndrăgostită? Motivul pentru care unele relații se degradează în timp

Timpul ne schimbă. Odată cu trecerea anilor, nicio relație nu scapă netransformată. Prietenia cu gașca din liceu sigur a avut de suferit pe măsură ce stilurile de viață, nunțile și carierele au intervenit în programul vostru de ieșiri.
Relatia ta cu parintii a trecut prin atatea etape: plecat la facultate, mutat la casa ta, venirea nepotilor. Nici povestile de iubire nu sunt imune la timp.

La 20 de ani, imparteati un cocktail in cluburi, la 30 va bateti pe cana de ceai pe canapea.

Dragostea trece prin multe.


Unele relatii se schimba in bine, suma lucrurilor de care partenerii se bucura impreuna se marindu-se constant, pe cand altele se racesc, pierzandu-si candoarea.

In cartea sa, “Aging Joyfully”, medicul psiholog Carla Marie Manly, explica schimbarile din interiorul unei relatii pornind de la cum se cladeste o legatura intre doi oamenii in primul rand.

Asadar, ce se transforma odata cu timpul?

Dinamica relatiilor


Daca ne gandim numai la noi, femeile, maturizarea vine cu o ploaie de roluri pe care trebuie sa le abordam cu eleganta, rabdare si pricepere.
Trecem de la rolul de fiica, la cel de ingrijitor al parintilor ce sunt acum mai in varsta si mai nevoiasi. Trecem de la iubita pasionala, la mamica emotionata, la parinte cu rol mai putin activ in viata tanarului adult.

Indiferent de dinamica relatiilor, exista 6 piloni care sunt adanc infiltrati in orice poveste care ne este data sa o traim. Odata ce le diferentiem si suntem obisnuiti sa vedem nuantele, o sa resimtim un plus de gratie si lejeritate in abordarea celor mai dificile situatii. Cel putin, asa promite autoarea mai sus mentionata. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod