E bine să rămâi prietenă cu fostul iubit? 6 argumente pro şi contra

Despărţirea de iubitul tău este un moment de o încărcătură emoţională puternică, însă de multe ori poate fi de bun augur atât pentru tine, cât şi pentru el.
Despărţirea de iubitul tău este un moment de o încărcătură emoţională puternică, însă de multe ori poate fi de bun augur atât pentru tine, cât şi pentru el.

Dacă amândoi decideţi că nu sunteţi destinaţi unul pentru celalalt şi alegeţi să vă despărţiţi pe cale amiabilă, de comun acord, înseamnă că aveţi şanse mari să păstraţi o legătură civilizată, să vă salutaţi pe stradă când vă întâlniţi şi chiar să vă daţi sms-uri de zilele de naştere. Dar oare întotdeauna este bine să rămâi prietenă cu fostul? Categoric, nu. Trebuie să te gândeşti foarte bine dacă prietenia cu el îţi este de vreun folos sau dacă este doar un chin şi o amăgire profundă.


1. Poate fi cel mai bun amic al tău

Odată ce aţi încheiat socotelile amoroase şi decideţi să rămâneţi în relaţii bune, fostul tău iubit poate deveni cel mai bun amic al tău, ba chiar îi poţi povesti despre actuala ta relaţie sentimentală, îi poţi cere sfaturi şi viceversa. Acest argument este valabil doar dacă sunteţi siguri că nu mai aveţi sentimente unul pentru celălalt.

2. Aveti prieteni comuni

Dacă aveţi prieteni comuni, înseamnă că veţi dori să păstraţi şi voi relaţia de amiciţie, de dragul grupului. Acelaşi lucru este valabil dacă lucraţi în continuare împreună sau frecventaţi aceleaşi cursuri. Chiar dacă nu vă veţi mai săruta sau ţine de mână, cel puţin nu vă veţi simţi stânjeniţi unul în preajma celulilalt.

3. Te amăgeşti singură

În momentul în care decideţi să puneţi punct relaţiei, ar fi mai bine să nu rămâneţi prieteni, chiar dacă el îţi cere acest lucru. Cel mai probabil te vei amăgi singură şi vei trăi cu speranţa că lucrurile se vor remedia între voi. De asemenea, când rămai prietenă cu fostul iubit şansele de a afla ce se întâmplă în viaţa lui sunt mult mai mari şi, în loc să pui punct suferinţei, mai tare o amplifici. Nu e plăcut să afli că, în timp ce tu îţi petreci serile singură şi dezolată, el se distrează cu noua lui cucerire la mare sau în club.

4. Se poate folosi de vulnerabilitatea ta

Fostul tău iubit îţi va simţi punctul sensibil, adică faptul că vrei să rămai prietenă cu el pentru că încă îi porţi sentimente. Astfel, se poate folosi de această vulnerabilitate a ta pentru a-şi atinge scopurile meschine, cum ar fi sexul ocazional. Când nu are parteneră de sex, te sună şi te invită în oraş, pentru ca mai apoi să te seducă şi să te aducă în patul lui. După care pa, pa.

5. Te împiedică să-ţi găseşti pe altcineva

Deşi nu mai este cu tine, fostul tău iubit poate avea o satisfacţie bizară atunci când ştie că eşti singură. Cu gândul mereu la el şi la posibilitatea de a avea din nou o relaţie, nu vei acorda nicio şansă unui alt bărbat. Cel puţin nu curând.

6. Te poate agasa cu mesaje

În momentul în care îi spui fostului prieten că puteţi rămâne prieteni, poate începe să te agaseze cu mesaje pe telefon, Facebook şi mail. La urma urmei, tu ai fost cea care i-a permis acest lucru, iar el nu face altceva decât să se conformeze. Dacă te-ai implica într-o altă relaţie sentimentală, noul tău iubit nu va fi prea încântat să vadă că primeşti sms-uri în miez de noapte sau că fostul îţi lasă comentarii siropoase pe reţelele de socializare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod