Dragoste şi sex: 5 motive pentru care bărbaţii sunt atraşi de blonde

Fascinaţia multor bărbaţi pentru blonde este o realitate, în care culoarea naturală a părului nu joacă un rol prea important. Atracţia pentru blonde pare a fi mult mai veche decât te aştepţi, astfel că este momentul să afli 5 motive pentru care bărbaţii sunt atraşi de blonde, de la argumente stiinţifice până la motive culturale.
Fascinaţia multor bărbaţi pentru blonde este o realitate, în care culoarea naturală a părului nu joacă un rol prea important. Atracţia pentru blonde pare a fi mult mai veche decât te aştepţi, astfel că este momentul să afli 5 motive pentru care bărbaţii sunt atraşi de blonde, de la argumente stiinţifice până la motive culturale.

Fascinaţia modernă a bărbaţilor pentru blonde o are poate pe Marilyn Monroe ca figură centrală, dar preferinţa pentru o blondă înaintea unei brunete este mult mai veche.

1. Argumentul vârstei

Odată cu apariţia mutaţiilor genetice care au dus la apariţia blondelor în nordul Europei acum peste 10.000 de ani, bărbaţii au observat un detaliu important: culoarea părului blondelor se închide uşor şi treptat după vârsta de 30 de ani.

Din acest motiv, buclele blonde au devenit un indiciu pentru tinereţe, în condiţiile în care bărbaţii căutau o parteneră care să le ofere urmaşi.


2.
Argumentul genetic


În afară de tinereţe, ca simbol pentru capacitatea de reproducere, părul blond mai are o conotaţie genetică. Migrarea în nordul Europei, unde lumina soarelui este prezentă mai puţin în timpul zilei a dus la deschiderea culorii pielii şi a părului, cu rol important în producţia vitaminei D3, necesară pentru mamă în timpul sarcinii, dar şi pentru bebeluş.

Blondele caucaziene au de cele mai multe ori un nivel mai ridicat de estrogen decât brunetele, motiv pentru care au fost partenere mai fertile şi, în concluzie, mai dorite.


3. Prezenţa în mass media

Chiar dacă ignori faptul că unele alegeri sunt instinctive şi îşi au baza în selecţia genetică de-a lungul a mii de ani, societatea modernă oferă un alt motiv convingător pentru care bărbaţii preferă blondele: prezenţa în mass media.

Blondele sunt prezente într-un mod disproporţionat în revistele pentru bărbaţi faţă de procentul lor din populaţie.
Situaţia este aceeaşi chiar şi în revistele pentru femei, unde blondele apar mai rar, dar tot într-un procent mare.


4. Bancuri cu blonde

Prejudecata că blondele sunt mai puţin inteligente este premiza multor bancuri cu blonde, dar în mod paradoxal se poate transforma într-un avantaj pentru blonde.

Bărbaţii sunt mai tentaţi să încearce să cucerească o blondă, în ideea că acest lucru ar fi mai simplu decât o brunetă care pare mai inteligentă, deci mai rezistentă la texte jenante.

În mod evident, nu există nicio corelaţie între culoare părului şi nivelul inteligenţei, dar uneori poate fi observată o corelaţie între atracţie şi educaţie. O blondă bombă sexi, care întotdeauna a arătat extraordinar, a avut probabil mai puţine obstacole de înfruntat, lucru ce poate însemna uneori mai puţină experientă de viaţă.


5.
Promiscuitate


O prejudecată şi mai jignitoare decât cea legată de inteligenţa blondelor este cea legată de promiscuitate. De când Marilyn Monroe a explicat în "Domnii preferă blondele..." cum blondele vor să se distreze, bărbaţii au început să creadă că o blondă, mai ales una care a ales să-şi vopsească părul, este mai interesată de sexul pasager.

Faptul că multe prostituate au preluat ideea nu a ajutat cu nimic, dar în secolul al XXI-lea, o astfel de prejudecată este cel puţin amuzantă, iar bărbaţii care se bazează pe asta au de fapt aceleaşi şanse de a găsi ce-şi doresc, indiferent de culoarea părului partenerei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod