Dragoste. 5 greşeli aparent banale care îţi şubrezesc relaţia

Şantajul emoţional, chiar dacă te ajută să obţii ceea ce îţi doreşti pe moment, îl face pe iubitul tău să se îndepărteze treptat de tine şi să îşi piardă încrederea.
Iată şi alte greşeli care au potenţialul de a-ţi distruge relaţia:

Eşti veşnic nemulţumită

Există două tipuri de critică: cea constructivă, benefică, care aduce schimbări pozitive, şi cea inutilă, lipsită de sens şi cu efecte nocive. Iar atunci când ai mereu câte ceva de comentat la adresa iubitului tău, când simţi nevoia să-i corectezi fiecare gest, fapt sau atitudine şi când te arăţi nemulţumită de ceea ce face, deşi îşi dă silinţa, se încadrează în cea de-a doua categorie.
Este foarte important să-ţi analizezi propriul comportament, să conştientizezi ceea ce spui de fiecare dată. Indiferent cât de mult te-ar iubi, partenerul tău nu va accepta la infinit să fie pus "sub lupă". Este imposibil ca cei din jur să se comporte şi să acţioneze întru totul după propriile noastre aşteptări şi idealuri.

Nu îi oferi încrederea ta

Lipsa de încredere în persoana iubită reflectă adesea lipsa de încredere în tine însăţi. Dacă eşti mereu suspicioasă la adresa partenerului tău, chiar dacă nu ai motive reale de neîncredere, face ca relaţia voastră să se degradeze pe zi ce trece.

Gesturile care indică o lipsă majoră de încredere îl fac pe iubitul tău să se simtă de-a dreptul jignit. Cu siguranţă nici ţie nu ţi-ar plăcea să fii acuzată, chiar şi indirect, de ceva ce nu ai făcut. 

Îl şantajezi emoţional

Îţi place să faci pe "bosumflata" ca să obţii ce vrei? Chiar dacă este o strategie care funcţionează de cele mai multe ori, este de fapt o formă de manipulare, de şantaj emoţional, cu consecinţe pe termen lung. Este o modalitate prin care îţi minţi iubitul, prin care te prefaci şi nu va dura mult până când va realiza şi el asta.

Se va simţi păcălit, trădat şi îl va face să-şi piardă încrederea în tine. Pe de altă parte, aceste mici "supărări" ale tale ar putea să-i producă în timp un fel de imunitate. Iar când vei fi cu adevărat nemulţumită de ceva, rişti să fii tratată cu indiferenţă, ceea ce cu siguranţă are consecinţe grave asupra relaţiei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod