Distruge in 6 pasi imaginea negativa asupra corpului tau

A fi sexy nu are foarte mult de-a face cu corpul. Este mai mult o stare mentala. Indiferent de forma unui corp, daca te imbraci, te porti si chiar crezi ca esti sexy, si ceilalti te vor percepe la fel. Daca chiar ai probleme legate de perceptia propriului corp si de atingere,incearca exercitiile urmatoare. Unele dintre ele sunt adaptate dupa cartea Alinei Zoldbrod, un psiholog renumit.
1) Fa-ti o harta a corpului pentru a descoperi care este parerea ta despre atingere. 

Deseneaza doua imagini ale conturului pe care il are trupul tau, una reprezentand spatele, cealalta fata. Imagineaza-te intr-o situatie de intimitate impreuna cu cineva de care esti indragostit/a. Apoi, folosind trei creioane (rosu, albastru, verde), coloreaza desenul in functie de urmatoarele informatii. Foloseste culoarea rosie in locurile de pe trupul tau care nu ai vrea sa fie atinse sub nici o forma. Albastru inseamna "ma poti atinge acolo in functie de cum ma simt in ziua respectiva". 

Zonele colorate cu verde pot fi atinse fara probleme intotdeauna. Acum relaxeaza-te si examineaza rezultatele. O parere sanatoasa despre trupul tau are drept rezultat o imagine cu foarte mult verde, un pic de albastru si, la modul ideal, fara nici o urma de rosu. 

Daca apar zone "interzise" ele se afla acolo din motive de alt ordin (subsuoara pur si simplu pentru ca te gadila si nu-ti place). Daca, dimpotriva, avem foarte putin verde si predomina rosul, este foarte probabil ca esti o persoana care nu se poate bucura deloc de momentele cand face sex. Incearca sa procuri cartea despre care am vorbit mai sus, a psihologului Zoldbrod, si fa exercitiile de acolo, apoi repeta acest exercitiu. Daca tot nu apare nici o imbunatatire, ar trebui sa iei in consideratie si varianta unui psiholog sau a unui specialist in probleme sexuale. 


2) Uita-te la fotografiile din copilarie cu tine si familia ta. 

Ele iti pot furniza indicii foarte pretioase despre mesajul pe care parintii ti l-au transmis referitor la atingere, aratandu-ti cine atingea pe cine si cum. Sunt parintii tai imbratisati in majoritatea fotografiilor? Te ating si pe tine? Tu si fratii tai sunteti atinsi in mod egal? Tu si rudele tale va atingeti? 

Roaga un prieten despre care crezi ca se simte foarte bine in pielea lui si nu are nici o problema legata de propria sexualitate sa-ti permita sa te uiti prin albumul familiei lui. Compara cele doua seturi de fotografii si ma astept sa reusesti sa determini care este motivul pentru care tu si prietenul tau ati ajuns fiecare asa cum este. A intelege o problema inseamna ca esti pe cale de a o rezolva. 


3) Participa la cursuri de dans. 

Nu conteaza ce gen, important este sa te invete cum sa-ti misti trupul mai sexy, ceea ce va determina si o crestere a increderii in tine. Unele dintre tipurile de dans - cum ar fi dansul din buric - te incurajeaza in mod deschis sa te conectezi cu sinele tau sexual. 

Cursurile de latino sau salsa implica extrem de mult contact fizic, fortandu-te sa accepti astfel mai usor atingerea unui alt trup. Si un bonus: nu se stie niciodata pe cine ai putea intalni acolo! 


4) Ia-ti un animal in casa. 

Cei care au animale domestice sunt mai fericiti, traiesc mai mult si au un nivel de stres mai scazut in comparatie cu cei care nu le au. Sa mangai o pisica sau un catel este cel mai terapeutic exercitiu pe care il poti face. Animalele ne pot invata o multime de lucruri despre atingere. 

Care este recompensa pe care o pisica i-o ofera stapanului pentru ca a mangaiat-o: nu numai ca se arcuieste pentru a veni in intampinarea mainii acestuia, dar toarce si inchide ochii de placere. Nu-i de mirare ca ai putea sta asa ore in sir, lasand-o sa se cocoloseasca in poala ta! 


5) Ciupeste-te cu un elastic. 

Aceasta tehnica pare extrem de la indemana (ca sa nu zic ciudata) fiind totusi incredibil de eficienta si adaptabila. Ea consta in a purta un elastic la incheietura mainii (destul de strans pentru a-l simti, dar nu exagera. Nu de alta, dar nu vrei sa-ti pierzi bratul, asa-i?) si in a-l ciupi de fiecare data cand iti trece prin cap un gand rau. 

Sa zicem ca esti un tip care a fost tachinat si chinuit la scoala din cauza ca era prea gras si in ciuda faptului ca acum nu mai esti deloc asa - muschii dezvoltati de la body-building si complimentele de la fete o dovedesc -, tu tot gras te simti. Faptul ca porti elasticul este o dovada ca vrei sa iti invingi aceasta paranoia (si punand in practica acest lucru, vei ajunge sa admiti, poate, ca problema ta nu este bazata pe realitate). 

Ciupind elasticul - tare, ca sa te doara! - de fiecare data cand vei auzi o voce care iti va sopti in creier "grasanule", iti vei forta creierul sa asocieze durerea cu gandul ca esti gras. Fa acest lucru destul de frecvent si, in cele din urma, creierul tau va interveni, batandu-te pe spate si spunandu-ti "Hei, asculta, de fiecare data cand te gandesti ca esti "gras", imi provoci durere. Asa ca inceteaza sa mai gandesti asa, bine?" Iar tu vei face exact acest lucru. 


6) Imbratiseaza-te. 

De foarte multe ori ne atingem corpul pentru a ne relaxa. Atunci cand suntem mici, parintii ne mangaie foarte frecvent. Dar imbratisarile se mai raresc atunci cand devenim adulti. Si totusi, persoana care se afla in permanenta cu tine, indiferent unde te duci, esti chiar tu. Poate ca nu este la fel de bine ca atunci cand o face partenerul/a, dar tot este mai bine decat nimic. 


Informatii preluate din cartea "Superflirt", de Tracey Cox, Editura Litera International, www.litera.ro
 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 15 Iul 2013, 13:04
    pt Alice..

    daca vezi doi parinti tristi e pt ca asta vrei sa vezi..forteaza-ti mintea sa vada ceea ce nu vrei sa vada copiii tai..sper sa intelegi ce vreau sa spun,toate familiile fericite sunt la fel,familiile nefericite sunt nefericite in felul lor..invata ca nu poti schimba trecutul dar poti munci pt viitor..si eu vad acelasi lucru cand ma uit in fotografii dar am invatat ca nu trebuie sa ma afecteze.fericirea exista chiar daca se gaseste mai greu.be happy :)

    0
    0

  • Mihaela pe 27 Sep 2007, 23:34
    o practica interesanta

    eu cred ca problem este mai larga si de dezbatut pt ca suntem usor influentabili iar ce vedm auzim si credem de multe ori isi pune ampenta f seios..oricum succes curiosilor

    0
    0

  • nico pe 15 Iul 2007, 19:43
    imi place

    e de folos articolu....mi-a placut si sunt curioasa daca o sa dea rezultate chestia cu elasticu ;))

    0
    0

  • alexandra vladu pe 15 Nov 2006, 16:21
    atitudine

    Este clar o chestiune de atitudine. Am cateva obiecte vestimentare care eu as spune ca nu ma avantajeaza. Am observat insa ca exact aceste tinute, datorita faptului ca ma straduiesc sa le port cu convingerea ca "au si ele ceva frumos", ma pun de multe ori mai mult decat mi-am imaginat in valoare .

    0
    0

  • oana pe 14 Nov 2006, 16:42
    incredere in sine

    La 30 de ani am invatat sa ma bucur de corpul meu si sa ma bucur de fiecare atingere a prietenului meu.

    0
    0

  • Alice pe 14 Nov 2006, 12:44
    suferinta

    Sa te uiti la fotografiile din copilarie alaturi de cei 2 parinti? Pentru ce? Sa vezi 2 oameni tristi care tocmai s-au certat si care din intamplare au si ei un copil care vede atatea? Poate spune oricine orice. Eu sunt convinsa ca sechelele din copilarie nu se vindeca si te urmaresc toata viata. De aici si parerea ta proasta despre tine alaturi de multe frustrari. Nu le poate sterge nimeni din suflet...

    0
    0

  • sweetlips pe 9 Nov 2006, 20:42
    viata

    nu e deloc usor sa fii optimist,mereu apare cineva care te face sa te simti f neimportant si te deprimi,deci?

    0
    0

  • ellia1963 pe 5 Apr 2006, 09:19
    corpul meu

    da articolul de mai sus reflecta o realitate.fiecare dintre noi avem cite o mica ":hiba"'dar cel mai important este felul cum gindim ptr a ne simti mereu tineri si frumosi.Sa fii optimist si tu vei fi mai frumos si viata mai frumoasa.

    0
    0

  • popa georgiana ioana pe 3 Feb 2006, 14:05
    recunosc, exista clipe cand nu ma plac pe mine

    este foarte frumos,articolul, si intr-adevar,sunt multe lucruri scrise de dvs., lucruri care isi au "samanta" lor de adevar. ar tb sa existe mai multe documentatii pe seama ecestei deficiente, pt ca in fond ,asta este o deficienta. voi ce ziceti?

    0
    0

  • ion pe 19 Ian 2006, 17:48
    ma topesc

    miar placea si mie sa fac asa ceva

    0
    0

  • ariana pe 19 Ian 2006, 17:48
    ..........

    iubindu-te pe tine te vor iubi si alti. apreciazate pentru cea ce esti, si fa ceva pt ceea ce vrei. invata sa-ti recunosti si calitatile nu numai defectele... simte-te fumoasa si vei fii!!!

    0
    0

  • denise pe 19 Ian 2006, 17:48
    ce taree

    mie una, mi-a placut faza cu elasticul! o sa o pun in practica imediat! sunt niste sfaturi super cool, bravo!

    0
    0

  • Livia pe 19 Ian 2006, 17:48
    e adevarat

    Am zile in care sunt trista am zile in care sunt vesela si plina de incredere in propria-mi persoana. Chiar a

    0
    0

  • alina pe 19 Ian 2006, 17:48
    uitate in oglinda

    uitate mereu in oglinda si spune mereu ''ce frumoasa sunt'' si vei vedea ca toata ziua vei zimbi si te vei simti super bine.

    0
    0

  • STELA pe 19 Ian 2006, 17:48
    Sfat Ptr. Ai Face Pe Cei Din Jur Sa Mocneasca De Cat Bine Ati Este.

    AM AJUNS LA CONCLUZIA CA FEMEILE NECASATORITE PANA LA 45 DE ANI ESTE CLAR CA AU O PROBLEMA GRAVA. dE EXEMPLU EU AM 33 DE ANI SI LUCREZ INTR-UN BIROU CU INCA 5 PERSOANE-TOTI CU STUDII JURIDICE, DAR DEGEABA SE DISCUTA NUMAI DE BECALI TIGANI UNGURI SI TOT ASA ...,DACA TE VEDE CA LUCREZI PE VREUN DOSAR ORI DA DRUMUL LA MUZICA FOARTE TARE ORI FAC TOT FELUL DE" TAMPENII", ATUNCI NU-TI RAMANE DECAT SA DISCUTI CU UN SEF DE NU STIU CE DOSAR S-AU DE NU STIU CE LEGE SI UITE ASA AI PUS FOC LA INIMA LOR. ESTI TARE

    0
    0

  • ceres pe 19 Ian 2006, 17:48
    candelabre in suflet

    candelabre in noi asta trebuie sa avem iar cand e pana de curent sa aprindem candele sa invocam zeul iubirii asa vom fii frumoase mereu lumina naste lumina iubirea regenereaza suflete si trupuri oricum ar fii ele numai sa poti iubi cu adevarat

    0
    0

  • andreea pe 19 Ian 2006, 17:48
    trebuie sa ai incredere!

    trebuie sa ai mare incredere in tine si ori de cate ori te simti.."urata" sa-ti spui in gand:nimeni nu ma poate face sa-mi schimb pererea-SUNT FRUMOASA!

    0
    0

  • yuky pe 19 Ian 2006, 17:48
    tu decizi

    singura persoana care decide daca esti sexy sau nu esti chiar..tu!!tu decizi daca esti frumoasa sau nu in functie de starea de spirit pe care o ai in ziua respectiva..pt ca nu exista femeie urata..ci doar femeia fara incredere in fortele propri!!!

    0
    0

  • IRA pe 19 Ian 2006, 17:48
    Oglinda Sufletului

    Frumusetea Izvoraste Din Suflet! Daca Sufletul Este Curat, Frumusetea Radiaza Asemeni Unui Glob Auriu De Lumina. Toate , Suntem Frumoase Dar Trebuie Sa Ne Punem In Valoare.

    0
    0

  • Irami pe 19 Ian 2006, 17:48
    oare?

    Pentru ca suntem invatate ca toate suntem frumoase suferim. Putem fi sexi, dar nu putem fi frumoase. Frumusetea este un dor pe care l-au primit doar unii. Cum spuneam, suferim, cei din jur ne vad cum suntem nu cum am vrea sa fim . Daca noi nu n eprivim realist ne asteptam sa fim iubite crezandu-ne frumoase iar cand nu se intampla....

    0
    0

  • emma pe 19 Ian 2006, 17:48
    feminitatea conteaza

    intr-adevar, sunt persoane extrem de frumoase si persoane care poate nu au fost inzestrate cu aceasta calitate in mod suficient. dar sunt de parere ca e mai important sa fii sexy decat sa fii frumos. o femeie sexy stie sa se puna in valoare, stie ce o avantajeaza si ce nu, stie sa se foloseasca de felul cum arata pt a atrage privirile,stie sa se miste, stie cum sa priveasca,cum sa vorbeasca... intr-un cuvant...este o femeie adevarata. pe cand o tipa care este doar frumoasa si nu exprima absolut nimic... te lasa rece. in acelasi timp sunt femei care nu arata nici de departe asa bine,dar sunt sexy.exemplu:sarah connor.nu este o frumusete,dar este extrem de sexy si atragatoare.totul sta in atitudine si in felul in care ai grija de tine ,de corpul tau.si nu uitati:fiti cat mai feminine (femeile vulgare alunga barbatii-)..bye:)

    0
    0

  • Cristina pe 19 Ian 2006, 17:48
    Frumusetea oare conteaza

    Frumusetea uneori conteaza pentru ca intoteauna barbati vor sa aibe langa ei o tipa care arata bine .Pentru noi fetele lucru acesta conteaza mai putin .Noi fetele vrem langa noi o persoana cu un suflet mare nu neaparat un fotomodel .Nu pot spune ca nu vrem sa aratam bine dar uneori nu e asa cum vrem noi

    0
    0

  • allyss pe 19 Ian 2006, 17:48
    frumusetea conteaza?

    Conteaza pentru ca e primul lucru care il vad oamenii la tine...Doar dupa un timp ei te pot cunoaste ca pe o persoana,un om care are sentimente si personalitate.Noi,femeile trebuie sa avem grija de noi,de aspectul exterior pentru ca el ne ajuta sa aratam oamenilor calea spre interiorul nostru!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod